Szeptemberre az augusztusi 67-ről 74 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az Orbán-kormány inkább felelős a tavaly megemelt lakossági rezsi változatlanságáért, mint Brüsszel vagy a háború.

Betelt a pohár a fideszeseknél is: Orbánt hibáztatják az árak elszállása miatt a szavazói

A Publicus Intézet Népszavának készített reprezentatív felmérésében a legnagyobb emelkedést éppen a Fidesz–KDNP-szavazóknál mérte: korábban negyedük, szeptemberben harmaduk osztotta a véleményt.

A magas energiaárak más lehetséges okait, így Oroszország háborúját, a „brüsszeli szankciókat” az előző havinál kevesebben tették felelőssé.

65-ről 72 százalékra nőtt azok aránya is, akik szerint a kormánynak jelen helyzetben is lenne lehetősége a tényleges rezsicsökkentésre. A kormánypárti szavazók kétötöde osztja ezt, ám körükben az ezt elutasítók aránya is 50% fölé nőtt.

Az augusztusi 51 százalék után már a megkérdezettek 60 százaléka elégedetlen, amiért az Orbán-kormány döntése miatt a lakossági rezsi nem követi a tőzsdéket. A piacpártiak aránya az ellenzékiek között 74-ről 79, a bizonytalonoknál 49-ről 65 százalékra nőtt. A fideszesek körében a változatlanság híveinek aránya emelkedett 47-ről 49 százalékra.

A rezsiköltségaz összes megkérdezett 37 százalékának okoz gondot. A támogatott szintet a háztartások 24 százalékának fogyasztása lépte túl, ami a korábbi hónapok válaszainak átlaga.

Módszertan

A Publicus Intézet szeptember elején ezer fő bevonásával végzett telefonos, kérdőíves felmérést. A kutatás a magyarországi felnőtt népességre nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív.

Forrás: 24.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@verőce: A drága MiniszterelnőkÚr tudja, hogy mit csinál, hagyjátok őt lopni...! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
de a választáson azért rá szavaztok úgy e agymosott fitymasz zombi birkák!!!
Dr. Proktor
Nekem már nagyon régóta tele van...
Na nem a pohár!
balos
@dr. prédikátor: A sötétséget fenntartó szavazói is szép lassan megunják az állandó "hábórúskodását" a román törpének és átnyergelnek a többet hazudó a nyilasokra!Ebben a disznóólban SOHA NEM LESZ EGYSÉG!A seggünk is két félből van és a szart mind kettő engedi!
verőce21
A dr. Miniszterelnök Úr tudja, hogy mit csinál, hagyjátok őt dolgozni...! :)
Peller Anikó
Ki mást? Na persze lehetne a brüsszel, a gyurcsány, a szarosgyurka és a bárki más, a hülyeúr után szabadon. Ja és a háború. Szlovákiával? Akkor az is.
Peller Anikó
@verőce: A drága MiniszterelnőkÚr tudja, hogy mit csinál, hagyjátok őt lopni...! :)
verőce21
Éppenhogy a kiszámíthatóság - az energiaárak területén - teszi népszerűvé az Orbán kormányt...!
Jövő év közepéig maradnak változatlanok a villany-, gázárak...!
Ez inkább plusz 2%-ot hozhatott a kormányoldalnak...! :)
pultosjocó
@Maccska: te mocskos patkány ,ha nem lopnátok mindent el, és európai béreket adnátok,leszarná mindenki a rizsadumát...
rakitics41
A közmondás itt is érvényesül:"Saját kárán tanul a magyar , míg az okos másén!"Előbb de inkább utóbb mindenki rá jön arra, hogy Európa országait is érinti az orosz -ukrán háború és az az eus szankciók , de ott mégis fele és harmada az infláció mértéke, és ez nem következhet csak abból hogy a kormány Orbánnal az élen rossz gazdasági intézkedéseket hozott!Sokáig butaságban lehet tartani az embereket , de az élet a nagy tanító mester, és mi sokat tanulhattunk az életünkből!
pultosjocó
@Maccska: hát kié ,húgyagyú?...mellesleg engem nem érdekel..
vacsi
@dr. prédikátor: Persze, hogy rá! Nem kell mindent elhinni, amit a firkászok írnak! Néha nem árt gondolkodni is.
Aki Én
@Maccska: Eszméletlen buta vagy. Olyan butaságokat írsz le napi 24 órában, hogy az valami döbbenetes.
Értem, hogy főállású szarkeverő hazaáruló patkány vagy, de mégis...
frank
Mutassuk már meg a sok bolsinak,hogy milyen az amikor nincs gáz vagy nagyon kevés.
Adna az Isten -25 fokos hideget. Mert mikor a disznókat vágom az kellene.
Adjunk többet vissza a télen Szerbiának. Hisz rajtuk keresztül jön a miénk is.
S akkor lehetne mondani,hogy drága a rezsi.
ómió
Sikerült efftársiasan a "Zorbánra" hazudni, efftársak!?
szegfue
@Horizont: Ne bántsd szegényt... Róla mindig az apukám jut eszembe:(( Neki szépen, logikusan, az elejétől elmagyaráztam valamit, sőt "bevetettem" a számokat is... közben ő bólogatott... amikor a végére értem irtó elégedett voltam magammal: végre megértette! Ő csak annyit mondott: "és?"
Tehát pontosan oda jutottunk, mint amikor elkezdtük... lyukas vödörrel hordtam a vizet:((
csak úgy....
fura szekta a magyarok hülyébbik fele, itt a fidesz atyafiakra gondolok, akik szerint 0rbán semmiben sem hibás és ö egy zseniálisan faxagyerek! :) ha hasonló szituban,mondjuk a "gyurcsótány" lenne a mniszterelnökük, akkor az természetesen mindenért hibáztatható lenne!
én megértem ha valakik buta seggfejek de,hogy ennyire...!?
vacsi
@Horizont: Persze, hogy rosszabbnak érzel - mert nekem van igazam! Ez irritál...
Aki Én
@ómió: Az van balfasz, hogy te még a fideszesek közt is kimagaslóan balfasz vagy. Még ott sem férsz bele a ,,felső tízezerbe".
Peller Anikó
@ómijó: Ok, zorbán egy szerethető, tisztességes, az igazmondásáról híres, soha nem lopós aki soha nem a saját maga hasznát lesi hanem neki Magyarország az első.

Csakhogy neked is igazad legyen egyszer. Uff. Eff.
vacsi
@Horizont: Hogy én minek tartalak Téged, azt inkább nem írom le...
Dr. Proktor
@verőce21: Joghézagból doktorált a drága mini szterelnököd?
szegfue
@Horizont: 9:47 Értelek. Szerintem ő igy-ugy kialakitott magának "elveket" és mintha nem érdekelné, hogy körülötte állandóan változik a világ... ő nem akar kicsit sem változni, alkalmazkodni, vagy egyáltalán felvenni a ritmust... mintha "megkövesedett" volna ugy a II. vh. előtti időben. Azért is irtam le apukám példáját... dettó ilyen volt.
szegfue
@vacsi: 9:50 Azért én ilyen bátran nem állitanám , hogy "igazam van"...
vacsi
@szegfue: Alapvetően jól látod: nem akarok változást... Elég volt.
vacsi
@szegfue: Az én szempontomból igazam van.
szegfue
@vacsi: 10:45 De ezt nem ugy irtad, talán pontositanod kellett volna. Hiszen az "én szempontomból" mindenkinek igaza van, mert ő ugy látja helyesnek, de ez nem jelenti az abszolut igazságot.
csak úgy....
@vacsi: te maga a buta sötétség és a tudatlan félrevezetettség.
szegfue
@vacsi: 10:43 Érdekelne: mégis miből volt eleged? Lehet, hogy rosszul tudom, de Neked müszaki diplomád van, 4 gyereket neveltél, háztartásbeli voltál. Ugye ebbe az időszakba beletartozik a 40 éves "átkos" korszak, majd a rendszerváltás is. Az állitásod szerint: mindig ugy éltél, hogy beosztottad, amitek volt, nem panaszkodtál, megelégedtél a mindenkori helyzettel... Akkor mégis Neked, ill. a családodnak milyen változásból/változásokból volt/van eleged? És ahogy már 1x irtam: anya, nagymama létedre nem indit meg, hogy körülötted sokkal szegényebbek vannak, akikre mondjuk ráférne egy kicsi kis változás?
vacsi
@szegfue: Nem azzal van a bajom, hogy mindenki másképp lát dolgokat. A bajom azzal van, ha egyes buta, gonosz, rosszindulatú emberek mindennek elmondják azokat, akiknek más a véleményük. Ilyenekkel nem szeretnék egy platformon lenni! És a trágárkodást sem szeretem...
Dr. Proktor
@verőce21: "A dr. Miniszterelnök Úr tudja, hogy mit csinál, hagyjátok őt dolgozni...!"
Na ja... Tönkre megyünk nem hátra nekünk, előre megyünk nem hátra neki!
vacsi
@szegfue: Természetesen a szocializmus hibáit én is láttam, a rendszerváltáskor én is abban bíztam, hogy ezeket kijavítják - e helyett tönkretették az országot. A rendszerváltás utáni miniszterelnökök közül számomra egyedül Orbán volt elfogadható - és Ő az ma is.
Péter2
Robbantott az ördög ügyvédje: "Orbán Európa leigázására készül a türk, belorusz, orosz és kínai diktátorokkal!" olkt.eu/robbantott-az-ordog-ugyvedje-orban-europa-leigazasara-keszul-turk-belorusz-orosz-es-kinai, és ami nagyon igaz belőle " Václav Havel sajnos jól látta a magyar jövőt annak idején... "ha Orbán ismét hatalomra kerül, akkor Isten óvja nemcsak Magyarországot, de egész Európát is!"
szegfue
@vacsi: 11:49 Jujjj!! Ezt kár volt leirnod... tudod ez a tipikus "panel" szöveg, egyáltalán nem látom benne az önálló gondolatodat.
csak úgy....
@vacsi: aki 0rbánt szereti rossz ember nem lehet, csak iszonyatosan buta!
kulabombaafityiszre
@vacsi: ma, 10:45
Majd akkor is erre gondolj amikor rövidesen nem lesz neked vacsi,meg reggeli,meg ebéd.
szegfue
@vacsi: 11:42 A trágárkodást én sem kedvelem, ebben egyetértünk. Viszont, Te is "minősitesz" embereket azzal, hogy "buta, gonosz, rosszindulatu". Sőt, többször is leirtad -- aki nincs egy véleményen Veled -- "néha nem árt gondolkodni", vagy "használja az eszét és a szivét... már a többség". Szóval ezen kár vitázni, mert valójában Te is "finoman", de mégis ócsárolva beszélsz azokkal, akik nem fideszesek.
ómió
@Aki Én: Már azt sem tagadod, hogy mindig olyan "kíváló efftársiasan" hazudoztok, ezzel a@Peller Anikó: efftársnőddel együtt is!?
Peller Anikó
36 luxusingatlan-projekt sorolható az Orbán–Tiborcz-kör érdekeltségébe. Ehhez hozzáadódnak a lap által nem is listázott, nem eléggé prémium ingatlanok, mint a nemrég eladott Lifestyle Hotel Mátra vagy két ausztriai síszálloda.

- a budapesti Vörösmarty tér közelében lévő Hotel Dorothea 35 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttese;
- a Dorotheával szinte szomszédos D8 Hotel;
- a Lánchídnál lévő Sofitel Budapest;
- a Szabadság tér sarkán álló 50 szobás, ötcsillagos szálló Verno House (volt Iberostar);
- ha a Belvárost elhagyjuk, akkor Zuglóban a Dürer Kert egykori helyén épülő Dürer Park;
- az Andrássy úti egykori MÁV-épületegyüttes;
- a Hotel Gellért;
- vidéken a Balaton-partot kisajátító szántódi BalaLand;
- a galyatetői Grand Hotel;
- de az Orbán–Tiborcz-kör tulajdonában található egy külföldi hotel is, a spanyolországi Costa del Solon lévő 84 szobás, négycsillagos Hotel Atrio del Mar.
Dr. Proktor
@Peller Anikó: Nem is értem hogy miért a kedves jó édesanyjuk jut ilyenkor az eszembe...
Peller Anikó
@Dr. Proktor: A juk nem elipszilonnal van? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.