Szeptemberre az augusztusi 67-ről 74 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az Orbán-kormány inkább felelős a tavaly megemelt lakossági rezsi változatlanságáért, mint Brüsszel vagy a háború.

Betelt a pohár a fideszeseknél is: Orbánt hibáztatják az árak elszállása miatt a szavazói

A Publicus Intézet Népszavának készített reprezentatív felmérésében a legnagyobb emelkedést éppen a Fidesz–KDNP-szavazóknál mérte: korábban negyedük, szeptemberben harmaduk osztotta a véleményt.

A magas energiaárak más lehetséges okait, így Oroszország háborúját, a „brüsszeli szankciókat” az előző havinál kevesebben tették felelőssé.

65-ről 72 százalékra nőtt azok aránya is, akik szerint a kormánynak jelen helyzetben is lenne lehetősége a tényleges rezsicsökkentésre. A kormánypárti szavazók kétötöde osztja ezt, ám körükben az ezt elutasítók aránya is 50% fölé nőtt.

Az augusztusi 51 százalék után már a megkérdezettek 60 százaléka elégedetlen, amiért az Orbán-kormány döntése miatt a lakossági rezsi nem követi a tőzsdéket. A piacpártiak aránya az ellenzékiek között 74-ről 79, a bizonytalonoknál 49-ről 65 százalékra nőtt. A fideszesek körében a változatlanság híveinek aránya emelkedett 47-ről 49 százalékra.

A rezsiköltségaz összes megkérdezett 37 százalékának okoz gondot. A támogatott szintet a háztartások 24 százalékának fogyasztása lépte túl, ami a korábbi hónapok válaszainak átlaga.

Módszertan

A Publicus Intézet szeptember elején ezer fő bevonásával végzett telefonos, kérdőíves felmérést. A kutatás a magyarországi felnőtt népességre nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív.

Forrás: 24.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@verőce: A drága MiniszterelnőkÚr tudja, hogy mit csinál, hagyjátok őt lopni...! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@vacsi: 11:42 A trágárkodást én sem kedvelem, ebben egyetértünk. Viszont, Te is "minősitesz" embereket azzal, hogy "buta, gonosz, rosszindulatu". Sőt, többször is leirtad -- aki nincs egy véleményen Veled -- "néha nem árt gondolkodni", vagy "használja az eszét és a szivét... már a többség". Szóval ezen kár vitázni, mert valójában Te is "finoman", de mégis ócsárolva beszélsz azokkal, akik nem fideszesek.
ómió
@Aki Én: Már azt sem tagadod, hogy mindig olyan "kíváló efftársiasan" hazudoztok, ezzel a@Peller Anikó: efftársnőddel együtt is!?
Peller Anikó
36 luxusingatlan-projekt sorolható az Orbán–Tiborcz-kör érdekeltségébe. Ehhez hozzáadódnak a lap által nem is listázott, nem eléggé prémium ingatlanok, mint a nemrég eladott Lifestyle Hotel Mátra vagy két ausztriai síszálloda.

- a budapesti Vörösmarty tér közelében lévő Hotel Dorothea 35 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttese;
- a Dorotheával szinte szomszédos D8 Hotel;
- a Lánchídnál lévő Sofitel Budapest;
- a Szabadság tér sarkán álló 50 szobás, ötcsillagos szálló Verno House (volt Iberostar);
- ha a Belvárost elhagyjuk, akkor Zuglóban a Dürer Kert egykori helyén épülő Dürer Park;
- az Andrássy úti egykori MÁV-épületegyüttes;
- a Hotel Gellért;
- vidéken a Balaton-partot kisajátító szántódi BalaLand;
- a galyatetői Grand Hotel;
- de az Orbán–Tiborcz-kör tulajdonában található egy külföldi hotel is, a spanyolországi Costa del Solon lévő 84 szobás, négycsillagos Hotel Atrio del Mar.
Dr. Proktor
@Peller Anikó: Nem is értem hogy miért a kedves jó édesanyjuk jut ilyenkor az eszembe...
Peller Anikó
@Dr. Proktor: A juk nem elipszilonnal van? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.