A nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról és annak igazságosságáról tanácskoznak az Országos Nyugdíjas Parlament 6. küldöttgyűlésén. Arról is szó esett, hogy elkerülhetetlen a nyugdíjreform.

Már nem csak az EU kritizálja a magyar nyugdíjrendszert: maguk a nyugdíjasok is elégedetlenekMTI/Bruzák Noémi

Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke szerint a fenntarthatóság és igazságosság érdekében több elemét is meg kell változtatni a nyugdíjrendszernek – írja az infostart.hu. Elmondta, hogy véleményük szerint csökkenteni kell a férfiak és nők közötti nyugdíjkülönbségeket, meg kell szüntetni a területi különbségeket, és kell változtatni az indexálás módszerén is.

Szintén igazságtalannak tartjuk azt, hogy ugyanolyan életút mellett – dada, üzletvezető, buszsofőr... –, ugyanolyan szolgálati idő következtében ha négy évvel ezelőtt ment valaki nyugdíjba vagy ha ma, azok között is különbség van. Méltánytalan az is, hogy a nyugdíjrendszerben nagyon sok kivétel, mentesség van. Újra kell ezt gondolni

– részletezte a véleményét Karácsony.

Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy az Európai Bizottság által elfogadott magyar helyreállítási és ellenálló-képességi eszköz egyebek mellett nyugdíjreformot is előirányoz Magyarországnak. Azaz a reform elengedhetetlen, ha szeretnénk hozzájutni az alapokhoz. Ezt ráadásul igen rövid időn belül, 2025. március 31-ig törvénybe is kell foglalni, hogy megkaphassuk az 5,8 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatást és a 3,9 milliárd eurós kedvezményes hitelt.

Forrás: infostart.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az Országos Nyugdíjas Parlament kb olyan súlyú szervezet mint a CÖF.. Hol voltak akkor, amikor a kleptokrata-nemzeti keresztény csürhe elcsalta a magánnyugdíjpánztárak tartartalmát. Se hatalma, se jelentősége csak a primitív kormányzati hivatkozások érintik. Egy dolog biztos, hogy a belengetett nyugdíjreformmmal csaka nyugdíjasok vesztenek majd.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Az Országos Nyugdíjas Parlament kb olyan súlyú szervezet mint a CÖF.. Hol voltak akkor, amikor a kleptokrata-nemzeti keresztény csürhe elcsalta a magánnyugdíjpánztárak tartartalmát. Se hatalma, se jelentősége csak a primitív kormányzati hivatkozások érintik. Egy dolog biztos, hogy a belengetett nyugdíjreformmmal csaka nyugdíjasok vesztenek majd.
vacsi
Nálunk nem régóta, 1929-től van nyugdíjrendszer. Eddig akárhányszor módosítottak rajta, egyre rosszabb lett. Jobb, ha békén hagyják!
Pági
@Maccska: akkor ez azt jelenti, hogy ahol van, pl. nálunk, hagyjuk a fenébe?
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 11:18
A világ melyik jelentős részén nem kapnak az emberek semmi nyugdijat.?
Néro2
Ne máááá!
Hát miért elégedetlenek? Megkapták a 40 százalékos infláció felét rendezésként , hitelezhették azt is novemberig.
Rezsim disznó Szilárd megvédett vélelmezett gaz számláit Nagyon Gáz szomszédtól ötszörös mértékben.
Úgyhogy a várbeli desznyó kiülhet a várkapuba és nyújthatja kézcsókra nekik azt a tolvaj mocskos csülkét.
Mehettek fityma szopó nyuggerek ! A hithűbbek a segét is kinyalhatják kézcsók után.
Előre menjetek fel a várba ne hátra hagy röhögjön rajtatok desznyó .
laja70
Nem kell elégedetlenkedni!!! Erre szavaztak a fidesz nyugdíjasai és ezt erősítették meg azok, akik nem mentek el szavazni!!! Most élvezzék a szavazatuk hozadékát!!!
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 11:38
Nem arról volt szó,hogy előre megyünk nem hátra,erre visszaugrottál 20-30 évet.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 11:44
Akkor menjél oda valamelyik fára banánt enni,mert neked ez is egy megoldás lenne.
Én viszont egy normális országban normákisan akarok élni élni,megfelelő anyagi biztonságban.
Érdekes egy európai országot sem sikerült felsorolnod.
Clavigo
@Maccska: Szerintem te egy marha vagy ...szivacsos aggyal ..
csak úgy....
@Maccska: 11:51 ha nem vagy nyugdijas akkor honnan van annyi idöd,hogy itt egész nap tudsz gyogyóskodni? ,-persz ha fideszék fizetett hülyéje vagy akkor mindent értek! :)
@Maccska: te egy munkakerülö buta fax,aki csak hazudonik mint a fönökei!
kereső
@Maccska: Nos ismét sikerült bemutatnod, hogy mennyire buta vagy, mennyire nem értesz semmit-és semmihez sem.
a nyugdij- ahol van, az nem ingyért kapott jövedelem, és nem adok-vagy nem adok kérdése. A nyugdijas- az 40-45 évig a munkajövedelmének egy részét "megtakakaritja"-és rábizza az államra, vagy más biztositási szervezetre, hogy akkor amikor majd nem lesz munkaereje , és betegeskedik- akkor ne maradjon jövedelem nélkül. De, mert a magyar állam nem jó gazda!!- feléli a jelen befizetéseit- és egy keresztbe gazszálat nem tesz annak érdekében, hogy a jelen befizetések a jövő nyugdijasainak majdan a befizetéseik fejében normális!!, nyugdijat biztositson- ezért az idők folyamán ezek a valamikor megtakaritott összegek elveszitik értéküket. Ezért volt a lehető legnagyobb tolvaj tempó a manyup felszámolása hiszen ott a befizetett "megtakaritás" az jövedelmet(hozamot) termelt., és nem veszett el akkor sem, amikor valaki nem tudta kiélvezni a nyugdijas éveit- mert meghalt. A manyup örökölhető volt, azaz maga állam ismerte el, hogy az magántulajdon. Ezért az ott megtakaritott összeg elvétele, az lopás volt.Nos igy kellene egy nem rabló államnak bánni a befizetett megtakaritásokkal=járulékokkal. Mert ugye az eü-t is azért fizeti az ember, hogy ha betegség miatt kiesik a munkából- éés nincs munkajüvedelme, akkor az eddig befizett járulék/megtakaritása fejében jövedelemhez-és ellátáshoz jusson. Ennyi(ke), te szófosó tudatlan macsek.
bence
@laja70: ! Csak az a baj , hogy azokra is ez vonatkozik ez , akik elmentek szavazni és nem a fideszre szavaztak !
Yoda69
Legközelebb arra a partra kell szavazni, mert amelyik visszaallitja a Svájci indexalast és akkor a nyugdíjak nem veszítenek az értékükbol. A fideSS minimum 50%kal lopta meg a nyugdíjasokat.
kereső
@Maccska: Nem. Orbán döntése a jövő nyugdijasainak kirablása volt. Volt annak a tahónak egy kijelentése: " a nyugdijasok felélik a jövőt"...vérlázitó, mert a jelen nyugdijasainak multbéli tevékenyságe , munkája nélkül nem létezne sem a jelen, sem a jövő.
Ami meg a "nyugdijrendster kirablását" jelenti- annál nagyobb kirablás nem kell, mint ami most van. Ugye van az a gyönyörú perverz családi adókedvezmény- ahol is kedvezmény van a nyugdijjárulékra is/mostmár tb jérulék/, azaz nem kell befizetnie a járulékot, hanem szépen haza viszi. Amikor meg eléri a nyugdijkorhatárt úgy számitják- hogy szolgálati időt szerzett erre az időre is, és nyugdijmegállapitásnál figyelmbe veszik azt a jövedelmet, amely után nem fizetett járulékot.
Hülye vagy fiam, ülj le.

Ami a manyupot illeti- az állam úgy döntött, mert ú nem jó gazda-ezért egy másik biztositót bizott meg a megtakaritások kezelésével. De , mert az állam döntése miatt a jelen nyugdijasai nem maradhatnak jövedelem nélkül, ezért az állam bevételei egy részét átadta a nyugdijkasszának, hogy a kieső bevételt pótolja- a jövő nyugdijasai érdekében. Mit nem lehet ezen érteni, és miért kell ezzel kapcsolatban hazudozni. A kirablást az jelentette, hogy a visszaállamositott manyup pénzek nem a nyugdijkasszába kerültek, hanem egészen más dolgokra költötte el az állam. Szóval ne hazudozz itten.
kereső
@Maccska: 12:44 nem az usa nyugdij rendszéról van szó, hanem a magyarról. Úgyhogy kis értekezésed nem releváns a magyar nyugdijrendszer x@r állapota szempontjából.
csak úgy....
@Maccska: "Én például arra készülök hogy csak nagyon minimális állami nyugdíjat fogok kapni,amiből lehetetlen megélni." tibim, egy ócska here voltál egész életedben ,remélem nem kapsz semmit!
kereső
@Maccska: 13:29 Mi az , hogy nem működik? Te agyhalott. Hogyan irhatsz ilyet, amikor megszüntetésre került, még az a korosztály nem ment nyugdijba, akinek koránál fogva javasolt volt a belépés. Azok most, vagy a közel jövőben lesznek nyugdijasok- és halovány lila gőze sem lehet senkinek, hogy ez milyen megtakaritást jelentene a nyugdij kasszának,(ugye itt jönne visszza, amit az állam megelőlegezett a manyupos befizetések miatt) illetve mekkora összegú nyugdijszolgálatást teljesitenének a biztositók. Igy aztán kijelenteni egy jövő beni eseményről, hogy ne erőltessük- mert nem múködik, nagyfokú tudatlanságra vall.

Egy dolog biztosan kiderült a gondolkodó ember számára, hogy orbán mindig csak a "pillanatot " akarja uralni, és esze ágában sincs törődni az emberek jövőjével, nem úgy mint Gyurcsány.
Szóval jobb lesz, ha nem fokozod tovább butaságod bemutatását.
csak úgy....
@Maccska: ha szereted a kenyeret és a vizet!? :) tibim,most is korog a gyomrod te hazudozós ,nagyzolós ,buta paraszt!
Yoda69
@Maccska: Akkor nezd meg a magan nyugdijpenztarak szamait. Iden is rekord nyereseget hoznak, pedig 2 haboru is folyik egyszere, a covidbol meg eppcsak hogy kilabaltunk.
Ezzel szemben az allam kerek perec ellopta a 3000 milliard manyup penzt. Ettol meg az is jobb lett volna ha vesztesegesen de befektetik, mert akkor legalabb a penz nagy resze meg megvan. Igy viszont 0.
vacsi
Miért elégedetlenkedik az EU, és miért a nyugdíjasok? Nyilván nem ugyanazért...
frank
Ehhez már tényleg elmegyógyintézet kell. Most ebben az időszakban mondani ilyet.
Ja,hogy van aki alig kap.
Ne tetszett volna hülye lenni életében és több nyugdíjjárulékot fizetni,akkor ma plusz 80 ezret kap.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 12:11
Nyugdíj.Tudod erről volt szó.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 11:51Próbáld már ki az általad favotizált gyümölcs szedését.Két nap után a mentö vinne el.Pedig ta a nagy életerős fidernyák vagy.
ómió
A "bolsi nyugdíjas kar" már némi némi nyugdíjlenyulást hiányol!? Várjátok ki Böszme "atyátokat", majd ő "tesz róla"!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:40
Nagy öröm ez nekünk,hogy megint megcsillogtattad,menyire hülye vagy.Csak így tovább ómió elvtárs.
Aztá nefelejtsd el megpuszilgatni az mszmp párttagkönyvedet,te degenerált hülye.
ómió
@kulabombaafityiszre: Belebetegedtél Böszme efftársad pénzzsebelésének immár sok éves hiányától, bolsiék idiótája!? Annyira begyagyásodtál már tőle, hogy immár saját tetvesbolsi efftársaid felismerésére se lettél képes!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 12:48
Menthetetlen vagy,pont mint az orbánod.
Járhatnál te is vele együtt kéz a kézben kezelésre.
ómió
@kulabombaafityiszre: Legalább a magadéit, a tetvesbolsi efftársaidat tanulnád meg felismerni! Böszme gazdádtól még ennyit se lophattál el!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:52
Menjél böszme kikezelési terápiára,mert még belehülyülsz a sok böszmézésbe.
Igaz már belehülyültél.
ómió
@kulabombaafityiszre: Aki a böszmézésbe belehülyült, az a tetvesbolsi felekezeted, mint köztük te is, aki full idiótán még az övéi felismerésére is képtelen!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:45
Szóval én hülyültem bele a böszmézésbe,miközben te egy hozzászólásodban legalább kétszer böszmézel.Menjél anyádba te hülye fasz.
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsiék idiótája! Már a saját böszmeségeitek említését is másokra kell hazudnotok!? Ekkora faszfej görény mindegyiktek!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:22
Már megint böszme. Te szerelmes vagy a böszmébe.
De ki az a böszme?
ómió
@kulabombaafityiszre: Már a saját efftársi böszmeségetek nyalásáról is időről-időre képes vagy megfeledkezni!? Ejnye! Mondd csak, 2006-ban a "népi szemkilövetéséről" lemaradtál, vagy akkor még meg se születtél!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:15
A rendőr aki lőtt ő a böszme?
rakitics41
Arra is felszólították a kormányt hogy számoljon el a tavalyi évben el nem számolt 1,2%-os inflációs különbséggel, amivel nem emelték meg az ez évi nyugdíjakat.Az idén is így lesz, mert az idei inflációt csak jövő év februárban tudjuk meg, de a nyugdíj emelést az eltéréssel nem fogja a kormány korrigálni!A tavalyi 1,2 % ki nem fizetése a nyugdíjasnak átlagnyugdíjat figyelembe véve évi 36 000 forint körüli összeget jelentene , ami egy nyugdíjasnak nem kevés pénz! Hogy miért hoztam fel ezt a problémát a Nyugdíjas Parlament működésével kapcsolatban?Orbán Viktor nem régi mondása szerint a hosszú barátság titka a pontos elszámolás!A pontos elszámolást pedig utólag meg lehet csinálni, s ha ezt magától a kormány nem alkarja akkor a Nyugdíjas Parlamentnek kellene rászorítani a kormányt!
ómió
@kulabombaafityiszre:Gyagyák közt már abban se vagy tisztában!?
Csizmás Kond
...mongyuk azt sem kell elfeledni, hogy ezt a rendetlen nyugdíjkiszámolási izét is a zeu nyomására kellett bevezetni...most meg azon nyüstölnek hogy ki kell vezetni.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:55
Kedves ómió takonyfizikus elvtárs ki az a böszme?
csak úgy....
@Csizmás Kond: "...mongyuk azt sem kell elfeledni, hogy ezt a rendetlen nyugdíjkiszámolási izét is a zeu nyomására kellett bevezetni" :) mesélj erröl bövebben, te zseni! :)
balos
@rakitics41: Ezeknek a "pontos" elszámolás a 40%os "bónusz" zsebre tételét jelenti!Ahhoz pedig a nyugdíjasok meglopása és gyérítése is fontos szempont!
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsiék kedves szarkupaca! Ha eszed is lenne, megtudnád!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:47
Világosíts fel ómió,ki az a böszme aki ott állt és szemkilövető tevékenységét.elkövette?
Hiszern te vagy minden titkok tudója.Igaz szerénységből három mondatnyi-nem ez sok-kétmondatnyi szókincsddel leleplezed a világ titkos dolgait,akkor biztosan nem okoz megnevezni ki az a böszme aki ott állt és szemkilövető tevékenységét elkövette?
ómió
@kulabombaafityiszre: Mondom, gyagyás! Ha majd eszed is lesz, megtudod! Az pedig nem mostanság várható!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.