Az MVM-nél visszatér az éves gázóra-leolvasási rendszer, vagyis nem elegendő lefényképezni és beküldeni a mérőállást.

Az MVM minden lakásba beteszi a lábát – Visszatér a személyes gázóra-leolvasás

Fotó: 123rf.com

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által megbízott cég, a DL Kft. arról értesítette a megbízó ellátási területén lévő lakossági ügyfeleket, hogy munkatársa a közeljövőben, a levélben megadott, ötnapos idősávon belül felkeresi, hogy leolvassa a gázmérőjét

- számol be a Vg.hu.

Ha az ügyfél nincs otthon, nem tudja várni a leolvasót, akkor a leolvasó a helyszínen hagy egy értesítőt, rajta elérhetőségekkel és szükséges információkkal, így tudnak új időpontot egyeztetni.

Fontos, hogy a DL Kft. munkatársai az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által kibocsátott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A kft. kéri, hogy ezt az ügyfél a saját biztonsága érdekében minden esetben ellenőrizze. A leolvasást végző munkatársak személyéről, jogosultságáról a fényképes igazolványon található központi telefonszámon lehet meggyőződni

- teszi hozzá a Vg.hu.

Minderre azért van szükség, mert az MVM kivezeti a helyszíni leolvasást helyettesítő mérőállás-bejelentést. Mivel pedig a pontos elszámoláshoz elengedhetetlen a személyes leolvasás, a DL munkatársának be kell jutnia a gázmérőhöz. A cég kéri, hogy az ügyfél tegye lehetővé a megadott időszakban a gázmérő leolvasását.

Forrás: Vg.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
Hozzám biztos be nem jön!
Utcán elérhető (házfalban) az összes mérő...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csak Norisz és senki más
Hozzám biztos be nem jön!
Utcán elérhető (házfalban) az összes mérő...
justhpeter
Vannak itt épeszűek még ? Eddíg is jött évenként a leolvasó személyesen. Errefelé egy kultúrált hölgy szokott eleget tenni az éves kötelező látogatásnak, jövőre is szívesen látjuk.
Qqberci
@Csak Norisz és senki más: Nálam ugyanez...
balos
@Csak Norisz és senki más: Akkor falazhatsz!
Nyírfa
A magyar előre jelentése: vissza. Vissza a múltba, vissza a kezdetlegeshez. Míg a mimagyarok lovas huszárokkal parádéznak a vármegyéikben, ispánilag , tiszteletet követelve, a világunk értelmesebb kultúrái a világegyetemen vesznek kurzusokat nálunk fejlettebb civilizációktól. Éljen, hurrá, jó'vanezígy.
nemkati
@Csak Norisz és senki más: Ha nem is megy be havonta, egy évben egyszer találkozni kell vele. Én legalábbis szeretném látni, hogy mit jelent le a leolvasó, mert ha valamit rosszul olvas le vagy másét, vagy bármit hibázik, lehet, hogy én fizetnék rá.

A számlán viszont jó eséllyel megemelt rendszerhasználati díjat vagy egyéb becenéven szereplő tételt fedezhetünk majd fel, mert azt a rengeteg gázóraleolvasót mi fogjuk fizetni.
ágimami
@justhpeter: Ugyanígy van nálunk is, már hosszú évek óta!! Kiírják a bejárati ajtóra, (társasház) hogy mikor jön a leolvasó, kb. 2 óra idővallumot megadva, így mindenki tud róla. Egyébként vissza is szokott jönni a hölgy 1-2 nap múlva azokhoz, akik nem voltak otthon, de hagyott nekik értesítőt, hogy mikor érkezik újra.

Úgy látszik feltalálták most a "spanyol" viaszt???
Sakk Matt
@Nyírfa: Duplagondol...duplaelőre: vissza
nemkati
@Nyírfa: Ne azt nézd, hogy mit mondanak, hanem hogy mit tesznek. Leginkább az ellenkezőjét. :))

A villanyóránál meg van egy jó megoldás. Nálunk napelem van, ezért a telepítéskor le kellett cserélnünk a villanyórát. Ez jelzi a kimenő és a bejövő áramot, amit az MVM ugyanúgy lát mint mi, azonnal és folyamatosan. Így az éves személyes leolvasásnak sincs értelme. Ugyanilyen gázórákat is ki lehetne találni, ahol ugyan kimenő gáztermelés nincs, de a fogyasztást a központban azonnal láthatnák, és sosem kéne leolvasgatni.

Nekem is van egy javaslatom. Mi lenne, ha az eszközeinket pattintott kőből készítenénk, bokor nőne a barlang előtt ajtó helyett, és saját gűjtésből származó fával tüzelnénk a barlang közepén? Akkor sem kéne gázóraleolvasó.
szegfue
Szerintem az érdekli a szolgáltatót: a plomba sértetlen, vagy sem. Nem bizik meg senkiben sem, szinte eleve feltételezi, hogy lopjuk a gázt, villanyt, meg amit lehet... magukból indulnak ki.
Nessy
Nálunk a kezdetektől éves leolvasás van. Van óra leolvasó,akit más ismerősként fogadunk. Két fotót csinál a mérő óráról, (aminek szoktam mondani, hogy mosolyogjon, és mutasson levesebbet), és elköszönünk egymástól. Van aki már tudja, hogy hozzám csönget, és a fiam lakásába is velem jön leolvasni. Semmi bajom velük, ameddig nem vernek át, és udvariasak!
Nyírfa
@nemkati: 11.00

Mi átalányt fizetünk, a többit a társasház illetékesei intézik. Az áramfogyasztást a folyosón lévő mérőóráról olvassák le, így nem zavarnak . A vízóra állását kéthavonta vezetjük az erre a célra rendszeresített íven, és bedobjuk a gyűjtőládába, ahonnan a gondnok továbbítja a közös képviseletre. Egyedül az éves leolvasásra kell beengedni a szolgáltató emberét, amit utálok, mert utána külön fel kell mosni, tisztítani a mosdót. A hosszú évek alatt egyetlen ember volt hajlandó levenni a cipőjét, egy aranyos, készséges fiatal férfi, lehetett látni, hogy még kezdő. :) Őt nagyon szerettem. :)

" Nekem is van egy javaslatom. Mi lenne, ha az eszközeinket pattintott kőből készítenénk, bokor nőne a barlang előtt ajtó helyett, és saját gűjtésből származó fával tüzelnénk a barlang közepén? Akkor sem kéne gázóraleolvasó. "

Mint egyre inkább dühös környezetvédő, támogatom! :)))) Csak, ha lehet, a barlang legyen összkomfortos! :))
jesz
azok a régi szép idők...amikor a közelben lakó villanyóra-leolvasó hozzánk jött utoljára, mert tőlünk távozva már pocsolyarészegen ment haza...a kéményseprő úgyszintén...

Napersze ehhez az alapos munkához jó bor is kellett.
Nyírfa
@Sakk Matt: 10.44

Azt hiszem, ezt hívják egy helyben toporgásnak. Ha tévedtem, bocsánat.
Csak Norisz és senki más
@nemkati: Átalány! Erre állítottuk! A többi nem érdekel!
ágimami
@szegfue: Pontosan!! Nem véletlenül fényképezik le az óraállást a plombával együtt.
A
szegfue
@ágimami: A "bizalmatlanság" abból is látszik, hogy aki fotózza az óra állását, annak sem hisznek, csak a saját emberüknek.
justhpeter
@ágimami: Átalánydíjas vagyok és az évzáró számlában jelzik mikor jönnek jövőre. Általában júniusban és a kiválasztott hét öt munkanapját jelölik mint várható napokat. Eddíg mindkét részről problémamentes volt.
ágimami
@justhpeter: Igy működik nálunk is, csak nálunk augusztusban van a végelszámolás, mivel én is átalánydíjas vagyok.
Az igaz, hogy jelzik a jövő évi időpontot (4-5 napot), de mielőtt jönnek napokkal előtte értesítik a tulajdonosokat, a fentiekben leírtak szerint.
Problémánk még a hosszú évek alatt soha nem volt.
Nessy
@justhpeter: @ágimami: Nálam júliusban jönnek, napra, órára pontosan! Aki már másodszor is jön, tudja hogy a fiam lakásába is én jövök vele! Jelenleg mindkét óra leolvasó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.