Emlékszünk még a nagy lélegeztetőgép-bizniszre? Most itt az újabb fejezet. 

Brutális összegért vásárolt össze kínai lélegeztetőgépeket a kormány, most olcsón elárverezi azokatMTI/Koszticsák Szilárd

Mint ismert, a magyar kormány a covid-járvány első hullámában gigantikus összegeket felemésztve vásárolt össze kínai lélegeztetőgépeket, összesen 16 ezret. Ezekért 300 milliárd forintot adtunk, így joggal mondhatjuk, hogy minden idők egyik legrosszabb üzlete volt – összegez a 444.hu.

Ezzel még nem is lett volna akkora baj, ha a vásárlás nem lett volna teljesen felesleges. 

Most ugyanis kiderült, hogy a kormány elárverezi ezeket a gépeket. Gelencsér Ferenc momentumos politikus hívta fel a figyelmet egy hirdetményre, ami december 20-án jelent meg a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elektronikus árverési rendszerében. 749 darab lélegeztetőre keresnek vevőt, a végrehajtást a Külügyminisztérium kezdeményezte.

Ezekre a lélegeztetőkre is szerződést kötött a külügy a TMT Technics Kft.-vel. A cég 1208 lélegeztetőről állapodott meg a külüggyel, 13 milliárd forintért. (Ez volt a második legnagyobb tétel, csak a maláj GR Technologiestól vette több gépet a külügy, 6258 darabot, 176 milliárd forintért.)

Csakhogy a jelek szerint a TMT Technics nem szállította le az összes gépet, legalábbis erre utal, hogy a külügy 4 milliárdot hajtana be a kft.-n „előleg visszafizetés+perköltség” címen.

Az árverésen gazdát kereső 749 darab kínai, AEONMED Shangrila 510S típusú lélegeztető Magyarországon van, egy ceglédi vámáru raktárban lehet megtekinteni a készletet (beletartozik még egy doboznyi és négy zacskónyi „alkatrész”), vagyis le sincsen vámolva.

A két tételben meghirdetett lélegeztetők kikiáltási ára 650 millió+323,7 millió forint. Ez 1,3 millió forintos darabár, miközben a szerződésben még 10,7 millió forint szerepelt. 

Ha valaki türelmes, és nem lesz vevő, akkor a február 11-én kezdődő negyedik szakaszban már csupán 9 millió 737 ezer a kezdőár a 749 darab gépre összesen. Ami 13 ezer forintos darabár, vagyis potom pénz a szerződésben lévő 10,7 millióhoz képest.

A lélegeztetők beszerzésére szerződött cég tulajdonosa Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, akit 2022-ben az európai szövetség elnökének is megválasztottak.

Forrás: 444.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében már nyomozhatna polt perti , de nem teszi mert a rendszer kiszolgálója , ezt az esetet is dokumentálni kell , aztán rendszerváltás után megkezdődhet az elszámoltatás !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében már nyomozhatna polt perti , de nem teszi mert a rendszer kiszolgálója , ezt az esetet is dokumentálni kell , aztán rendszerváltás után megkezdődhet az elszámoltatás !
Clavigo
Taps- ovésön..!!! Hová okádjak...? kistehén,,tiszta a zsebed ?...
Nyírfa
Mi a sportszerű viselkedés, ha nem ez?
Nyírfa
@Clavigo: És az európai judo szövetség elnöke lehet. Hogy a magyar bűnözők karrierje itthon a csillagokig ér, azon már nem csodálkozom, feslett ország vagyunk. De egy európai sportszövetség , ahelyett, hogy két lábbal rúgná ki, még vezetőt is csinál belőle...nem hiszem el, hogy nem tudják, milyen ember.
És még csak nem is egy sima kis csaló, az emberek életével üzérkedett. Ne isten zsámolya előtt feleljen a tetteiért először, hanem a földi bíróságon.b
Cherry
A nép pénzén mindent lehet, megtehetik hiszen nincs aki számonkérje ezt a rohadék tolvaj bandát !!!
nejlontacskó
Ez van, ha valaki/valakik, rohadékok, gerinctelen férgek, nem a saját, hanem egy ország pénzével játszanak.
Feltételezem, hogy felelős kormányzás lévén, a bátorak egytől egyig, mind a kardjába dől, de előtte lemond!
Normális országban, tehát nem itt, ez simán a kormány bukásával járna!
Ha ez nem hűtlen kezelés, akkor vajon, mit nevezhetünk annak?
Kistehén, Maccska, Shikari, Durbincs, és Ómio, hol vagytok?
Csak mert, ez bizony, magyarázatra szorul!!!
Na jó, ez csak vicc volt...
justhpeter
Ideje vagyon a nyomok eltűntetésének is. Mennyi a bűncselekmény elévülése ennyi milliárd esetében ?
Sztyepospista
Kellene venni 1.- db.- ot. 13.000.- et a hülyének is megéri. Ha szétszedem, a csövek, szelepek alkatrészek jóval többet megérnek, még bontva is. Lehet, hogy egy lépegető exkavárort is ki tudnék hozni belőle, azt meg eladhatnám Vityának akár 3 millióért is. Jó üzletet szimatolok...
jáger laszló
És ez most kinek a biznisze!!??
Hát ez már nem semmi!!
Döglött lóról még bőrt is lehúzzák!!
Ez is a Szijjártó biznisze,vagy ez már valaki másé!!!??
csak ennyi
barátilag
J,L,
izéke
@jáger laszló: ebben mi az újdonság? A döglött lóról MINDIG lehúzzák a bőrt,hiszen tudhatnád " a legdrágább dolog a lóbőr,ha lenyúzhatnám,vehetnék egy új lovat az árából! SANYIIIII,SANYIKÁÁÁM! "
Yoda69
Szerintem ezek a szarok meg ingyen se kellenek senkinek. De sebaj a MEH atveszi kilora.
300 milliard meg eltunt a kodben. De legalabb orbaneknak lett belole maganrepulo, yacht, gigabirtok meg sok mas egyeb.
izéke
Én veszek 135 darabot,legyen mire kötni a " bátrakat " ha kell. Tudják élvezni munkájuk gyümölcsét,ja,hogy nem működnek? Annál jobb!
Pálinkás Pál
ilyenkor mindig elcsodálkozom..és kezdem becsülni a " lenin - fiúkat "...
Pusztai
A döbbenet az, hogy ezzel kapcsolatos iratokat kikrték perrel, a bíróság határozata szerint ki kell adni, aztán kiadás helyett közölte a fideszmaffia: BEDARÁLTÁK. És ennyi.
Eszem áll meg! 1x nem hallottam: héééééééééé !!
TÖRVÉNYEK ÍRJÁK ELŐ A BIZONYLATOK TÁROLÁSÁT, arra nem futotta feljelentsék a gazembereket?
A másik: minden számlának két lába van plusz lekönyvelik azt is tárolni őrizni kell.
Nem. Beletörődtek a bedarálásba.
Tényleg ezek ennyire segghülyék, vagy beszari kretének???
kereső
Jól dolgoztak a druzsba pjotr vezette "fürkészek és portyázók". Ezért kellett a külügyben ledarálni ezeknek a tranzakcióknak a beszerzési iratait- eltüntetni minden bizonyitékot. Sikkasztás, hűtlen kezelés, bizonyiték megsemmisités-hivatali hatalommal való visszaélés, és polt péter : hivatali kötelezettség elmulasztása immár a sokadik esetben.
Mit érdemelnek ezek a nagyon tudatosan fosztogató tolvajok?
izéke
@Pusztai: én nem vagyok biztos abban a bedarálásban sem. Csak egyszerűbb ezt mondani,úgysem tehetnek semmit...
Sámannus
A vásárló cég eltüntetve, az őrzés kifizetve, a maradék felzabálva a külügy, és a külganyélyozási minisztérium sebbel lobbal kimosva a fosból, mindenki szabadlábon sétál, és árulja a hazát.
Pusztai
@izéke: én sem, sőt! Bevallásokban, mérlegben, szállító-vevő analitikában, pappér vagy digitálisan tuti megvan az valahun.
.. De ha ez a puhány, lepra debil, balfasz ellenzék arra képtelen egy sima könyvelőt - adótanácsadó már luxus lenne,- felfogadjon aki azonnal rávágná: ilyen nincs! az menjen a sunyi pichába!
100 és ezer milliárdokat lopnak ezek a tetvek és a szarhalom meg megnyekken aztán kussol és és bemondja betlit, vagy leírja a bejgli receptjét.
9)%-ban az ellenzéki politikusokat, médiacsótányokat, elemzőket hibáztatom a fidesz ámokfutásáért, ország szétcseszéséértt!
Normális ellenzéknél ez nem lehetne!
A választó abból itél amit a médiában lát-hall.
Betetőzik azzal, egymást is basztatják.
Pusztai
@Pusztai: ne jöjjön senki de milyen médiából?
20 év alatt a saját médiáikat is totál elcseszték, nem vigyáztak rá, a fidesz 2002 után rjöttt média nélkül szart érnek.
Médiával meg hazaáruló gengsztereké váltak,
csak úgy....
rafinált banda,most valaki megveszi közülük bagóért és ismét eladja nekik teljes árban...
fideszes vetésforgó!
Nyírfa
@Pusztai: 09.04

Azokban a fidesz-alapítókban, akikben nem volt meg a hajlam a gengszterizmusra, a hazaárulásra, már a 90-es években ott hagyták a pártjukat.
Én nagyra becsülöm Ákost, és méltatom is minden alkalommal, de azt nála sem értem, hogy tudott megmaradni köztük. De ő legalább kinőtte magát, míg Gyurcsány, aki teljes joggal hagyta ott a szocialista pártot, hiába alakította meg a DK-t, nem tudta befutni azt az ellenzéki karriert, ami Hadházyt a magasba emelte. Mi kell hozzá? Azt hiszem, nem elég tisztességesnek látszani, annak is kell lenni. Ez a kulcs. Akinek ez nincs a "kezében", az ne álljon politikusnak.
Nyírfa
@Nyírfa: Jav.: Azok a fidesz-alapítók, akikben nem volt meg a hajlam...
Tunes1106
Valahogy megint eltüntek a narancsos trollok! Cicuska kis böce hol vagytok ilyenkor? Ja ezt nem lehet rá kenni másra!
Aki Én
Ez az egy ügy minden normális demokratikus országban nem kormányváltáshoz vezetne, hanem több évtizedes börtönhöz.
Sakk Matt
@Aki Én: Csakhogy ez nem banán-, hanem narancs(köz)társaság!
ómió
Pedig efftársak körében ilyesmi "nulla vásárlás" lett volna! A halottak száma meg sokszoros!
Tunes1106
@ómió: Használhatatlan túlárazott szarok hány embert küldtek volna a halálba? Már rég kiderült hogy a lélegeztetőgép protokoll halálos döntés volt! AZ EMBEREK LÓGNAK A GÉPEKEN ÉS NEM KELL VELÜK FOGLALKOZNI NAGY KEZELÉS UGYE? Jó biznisz volt mindenkinek csak az egyszerű embereknek nem . Annyit vásároltak hogy egész magyarnépet rá akarták tenni? Csomagolásban hevertek a szeméttelepen, a közbeszerzési papírokat meg minden iratot megsemmisitettek! Mi ez ha nem efftársi tempó, volt kitöl tanulni szaros gyurka pénzén ugye?
csak úgy....
@ómió: a halottak számával dicsekedhetsz egy nagyot,hiszen fideszék ebben is elsök voltak európában!
Sakk Matt
@ómió: Bazmeg, lófaszra sem használták ezeket a kínai szarokat! A halottak száma meg így is sokszorosa volt lakosság arányosan világszinten is :(
ómió
@Tunes1106: Hány embert terveztetek efftársiasan halálba küldeni lélegeztetőgép nélkül, gyagyás!? Meg volt tervezve!?
@csak úgy...: Az a halottszám-dicsekedés, gépek híjján éppen a ti bolsi dicsőségetek lett volna! Fel se tűnt, idióta!?
@Sakk Matt: Az annyi eszetek nem maradt, hogy a világpiacon mindenki "gépvásárlási versenyt" folytat és annak túlárazása is látható volt!? Csak a bolsi zakkantságotoknak nem tűnt fel, vagy direkt a "halálkultuszra" efftársiasan bazíroztatok!?
szegfue
@Sakk Matt: tegnap 11:29 Én még abban sem vagyok biztos, hogy ezek "kinai szarok", csak éppen nem arra valók, amire a Covid idején szükség lett volna... Vagyis szerintem szakmailag sem a megfelelő gépeket rendelték, ezért is állnak kihasználatlanul a mai napig is raktárban és akkor az áráról még nem beszéltem. Ez is az egyik legnagyobb rablása volt a kormánynak.
Tunes1106
@ómió: +Elég szépen be van csukva a szemed , tervezett nép írtás folyik a világban . Attól az embertől remélsz segítséget aki kijelentette hogy csökkenteni kewll az emberiség számát? Kurva jól lehúzták az egészségügyet kovid címén! Érdekes egész világon eltünt az influenza csak kovid kurvasok halott. Usában most derülnek ki acsalások a kórházakban , mert egy kovid beteg 10 ezer dollár támogatást ért! Azok az úgynevezett lélegeztetőgépek teljesen alkalmatlanok a kezelésre , ember sem volt a kezelésükre kiképezve . Csak a pénzlopásra voltak alkalmasak , de ez volt a világon mindenhol mindenhol ez ment . Necsak a narancsoös médiát nézd nyiss a világ felé is nefélj nem fáj . off-guardian.org/2023/05/20/dont-let-them-rewrite-history-ventilators-killed-people-and-it-was-no-accident/ uncutnews.ch/neue-studie-tief-durchatmen/
ómió
@Tunes1106: Más országokban látsz "magyar szemeket"!? De kiknél vettek, mit, se az USA-ban nem láttál semmit, se Ursulánál - mától nem tudni honnét vett, mennyiért - marad a "Zorbánra" hazudás, miközben előzőleg saját hazai efftársaitok zártak be kórházakat, sőt, tavaly előtt még 70 új bezárását előre jelezték, de - hál Isten - nem választották meg őket! Covid meg, ugye, "nem is volt", miközben beszerzési versenyek folytak országok között, mert nem volt épp "rávaló"! Ez volt, ám, a "pénzlopás", miközben az efftársaitok nyílt népirtás beindítását tervezték "minek a lélegeztetőgép" címszó alatt! De nem jött nekik össze! Kár, hogy "túl nyitottkás" a szemed", de kár, hogy túl keveset lát!
balos
@Péter2: Szerintem ez kimeríti a hazakiárusítás megvalósítását!Annyi kárt okoztak a kereszt támogatása alatt,hogy a tatár járás hozzájuk képest falusi búcsú volt!
Tunes1106
@ómió: Nèmetországban ès nagy nyugatiodon sőt az jusában is nagyon sok kórházi osztály bezárások voltak.
ómió
@Tunes1106: És legalább sikerült jól lehazudniuk a halottszámot!?
Tunes1106
@ómió: Mindenki kovid halott volt a pènzèrt.
ómió
@Tunes1106: Sőt, az efftársilag gondolkodásképtelenek még kovid nélkül is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.