Orbán Viktor miatt nőnek a kórházi várólisták – írja közleményében a Demokratikus Koalíció egészségügyi árnyékminisztere.

"Orbán miatt nőnek a kórházi várólisták" – így terelne bennünket magánkórházakba a miniszterelnök a DK szerint
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Dr. Komáromi Zoltán szerint már egy városnyi magyar ember, közel 26 ezer beteg várakozik több mint két hónapja műtétekre az Országos Kórházi Főigazgatóság adatai szerint.

Az Orbán-kormány által kivéreztetett állami kórházakban egy sérvműtétre akár 5 hónapot, egy csipőprotézis-műtétre 1 teljes évet, míg egy szaruhártya-műtétre közel másfél évet kell várni

- írja.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor szándékosan teszi tönkre az állami egészségügyet, szándékosan növeli a műtéti várólistákat, hogy a drága magánkórházakba terelje a magyarokat. A milliárdos egészségügyi magánbefektetők ugyanis a magyar betegekből akarnak meggazdagodni.

Eközben az állami kórházak egyre hosszabb műtéti várólistái már a magyarok egészségét, sőt életét fenyegetik. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: fizetős magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk

- fogalmaz közleményében az árnyékminiszter.

Forrás: OS-MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Hallom az ellenzéki szöveget végre kimondják:
Az állami eü-t azért züllesztik le, hogy a magáneü-be tereljék a pácienseket.
Azt nem teszik hozzá milyen aljas módon gátolták Gyurcsányékat Molnár Lajos vezetésével, - bele halt,- az eü reformját.
Sztrájkoltattak, naponta 100x harsogták az EÜ NEM ÜZLET!
Népszavaztattak, 300 Ft vizitdíj helyett ma több mint 11,000 Ft a havi közteher több mint 4,5 millió embernek,
Érdekes 2010 után azonnal OK, 1000 azaz ezer milliárdokat szakít a fideszmaffia a magáneü-vel.,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
Ez a balfasz álellenzék arra képtelen hogy guglizzon egyet és visszagyűrja a xart:

Tessék csak megnézni hogyan köpi magát ezerrel szemen a fideszcsürhe!!
EÜ NEM ÜZLET! Harsogta a fidesz amikor a koala eü reformot akart, azóta csak romlik.
Hányszor kérte számon ez a fos álellenzéki szarhalom???

hirtv.hu/ahirtvhirei/orban-az-egeszseg-nem-uzlet-1248081
24.hu/belfold/2006/03/01/orban_egeszseg_nem_uzlet/
weborvos.hu/egeszsegpolitika/orban-viktor-az-egeszsegugy-nem-uzlet-217372
www.delmagyar.hu/helyi-kozelet/2022/03/a-baloldal-fizetosse-tenne-az-egeszsegugyet-a-fidesz-szerint

És a gugli ezrével dobja ki a fidesz aljasságát.
Az ellenzék hisztizik, 1x nem kérik számon a fideszen a saját gazemberségüket országellennes tevékenységüket az eü-vel!!
Pálinkás Pál
@Pusztai: én pont nem erre gondoltam,...inkább olyan 89 ' by románia...
rücsü41
Szerintem riasztó az is hogy az MOK új elnöke szerint az lenne a jó, ha a betegek felkészülnének arra, hogy ellátásukat csak a magán egészségben tudják majd elvégezni.Eddig a régi MOK elnök,Kincses Gyula kiállt amellett ,hogy az állami egészségügyet kell olyan helyzetbe hozni, hogy az a törvényben előírtakat teljesíteni tudja a befizetett járulékok ellenében.Úgy látszik hogy az új elnök az emberek egészségügyi ellátását, az előre befizetett járulék ellenére a magán egészségügy felé akarja eltolni, és már most felkészíti a járulék befizetőket, hogy a befizetett pénzük ellenére inkább készüljenek arra, hogy az egészségüket csak a magán orvosi ellátásban lesznek képesek megőrizni.Szerintem az lenne a kívánatos ha az Elnök úr visszatérne ahhoz a korábbi MOK állásponthoz, hogy a biztosítottaknak akik járulékot fizetnek a befizetett díj ellenében teljes és azonnali orvosi ellátást kell kapniuk,akkor amikor a beteg az orvosnál jelenkezett kivizsgálásra.A MOK elnökének elsősorban azért kellene harcolnia hogy a magyar állam kormánya mindenkor biztosítsa és növelje az.egészségügyre fordított pénzügyi támogatását, nem pedig úgy ahogy a mi országunk teszi, hogy az EU átlagának a felét sem fordítják már az emberek egészségügyi ellátására. Másodsorban azt kellene szorgalmaznia , hogy az emberek ne nehezebben hanem az eddiginél sokkal könnyebben kaphassák meg azt az ellátást amiért már sokkal korábban is megfizettek! Emlékezzünk arra, hogy amikor a Gyurcsány kormány csak az orvoshoz jutást akarta pénzügyi feltételekhez kötni, akkor a FIDESZ micsoda felhajtást csinált, a kormány egyből visszariadt attól ami akkor történt!Most miért nem történik meg ugyan ez, miért ülnek a seggükön a képviselők?Ne tán azért mert ők is azt akarják amit a mostani kormány, a magán egészségügybe terelni az embereket?
Aki Én
@ómió: Egyszer tedd már mellé ki és mit hazudott pontosan, te agyhalott balfasz.
Olyan buta vagy baszki, hogy az már humoros.
ómió
@Aki Én: Böszme efftársadék hazudozását felérteni is képtelen vagy, szarkupac, ott az elmeosztályon!? Nem javul az elméd, gyagyás!? Pihentesd magadat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.