Varga Mihály az újabb hitelminősítői értékelésről tájékoztatott.

Varga Mihály: Befektetésre ajánlja Magyarországot a hitelminősítő
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A pénzügyminiszter közösségi oldalán számolt be arról, hogy a berlini Scope Ratings is megerősítette  Magyarország 'BBB' besorolását.

Újabb kedvező hitelminősítői értékelés: befektetésre ajánlja Magyarországot a Scope Ratings!

Forrás: Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: ma, 10:32 ☻ Ő is a fideszre szavazott
twitter.com/janos_hary/status/1679738683975516161/photo/1
Mikor a fidesznyik azon agyal miért háromszor nagyobb az infláció az EU átlaghoz képest!
twitter.com/janos_hary/status/1673945079415709696/photo/1
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Gondolom a magas hozamok jelentik a csáberőt, nem a kockázatok.
Pusztai
Ja.
Fizettek pár milla EUR-t a cikkért, jelenjen meg, ez eltakarja a nagy szart ezzel akar takarózni az ostoba Varga, és tudjuk: ha önmagukat dicsérik akkor büdösch van mögötte, a szart leplezik.
Volt már ilyen több cikki, Kovács Z is többször lebukott.
Eladott Ország
Amiről ez a kihízott agybeteg jóllakott ovis ábrándozik, az az úgynevezett inflációs "alkoholizmus". A költségvetésnek nagyon jó, hogy a GDP egységéért egyre több pénz folyik be mennyiségileg ugyanannyit, vagy akár kevesebbet előállítva. Lásd kisker forgalom és árbevételek. Csakhogy a világban már ezer hülye megpróbálta a "növekedésben" bízva túlélni az inflációs nyomást és környezetet. Egyiknek sem sikerült. A legkirívóbb példa az volt, amikor a magyar infláció világrekorder lett és a pengőt el kellett dobni és a forintot be kellett vezetni. Akkoriban a napi infláció több ezer százalékosra rúgott. Már olyan címleteket nyomtak a pengőből, hogy számmal ki sem írták, mert nem fért volna el rajta a sok nulla. A világ legnagyobb címletű bankjegye máig a magyar pengőben elkészített, de forgalomba nem engedett papírdarab. Akkoriban is azt gondolták, hogy majd magától megáll az infláció és csak "termelni" kell. Nem jött össze. Most sem fog. Egymilliárd pengő. uploads.disquscdn.com/images/3cec2ce53a1c3d95528b2800d2bad3d2f4524d3e92ac726a071b0fce7527bf22.jpg?w=800&h=768
Más is tudott azért szépen inflálni. Az a sok szép 0 a végén, Márton biztos elmorzsol néhány könnycseppet, ha meglátja. Zimbabwei dollár. Ah igen. 10 a 21-en lenne...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fwww.investopedia.com%2Fthmb%2FrGJS1feUdhccHBIJBQjT4I8VSTE%3D%2F1500x0%2Ffilters%3Ano_upscale%28%29%3Amax_bytes%28150000%29%3Astrip_icc%28%29%2F1024px-Zimbabwe_-100_trillion_2009_Obverse-56aa09205f9b58b7d0008c39.jpg&key=Jim4CuocZ6AbZS1sQNPi1g&w=800&h=462
Eladott Ország
Lehet itt a számokkal trükközni és etetni ilyen-olyan %-okkal a népet de a tény, hogy 2010-ben az államadósság 20 700 milliárd Ft volt, jelenleg pedig mint 53 000 milliárd Ft. Ennyit kell visszafizetni. Ez nem csökkent, hanem 2,5-szeresére nőtt. Ráadásul igen magas kamatra vették fel a hiteleket amit a betelepülő muszlim vendégmunkások unokái is nyögni fognak. A mi unokáink nem mert ők kicsit nyugatabbra építik majd a demokráciát. Az, hogy nem fogyasztanak az emberek, azt jelenti, hogy a kormány elb*szott intézkedései következtében elszegényedtek, minden más magyarázat porhintés. "2023-ban a számok már kezdtek javulni" Ez a baj, hogy csak a számok javultak semmi más. Vajon eljön az az idő ebben az országban amikor nem a magyarázkodás hangereje, hanem az életszínvonal nő? A szavaknak valóban van ereje, de csak abban az esetben ha a mondanivalónak van hitele. Mi mégis több kamatot fizetünk, ami azt jelenti, hogy a magyar állam jóval drágábban adósodott el, mint a többi ország vezetése. ( államadósság grafikon (2000.01.01. – 2023. 01.01. )
uploads.disquscdn.com/images/6135382ca8e8d91ecebcef2d27f86fd5dadffb79e9dbfe381667dffd2bbd4f50.jpg?w=800&h=738
Többet fizetünk az államadósság kamataira, mint a görögök, pedig nekik kétszer annyi a tartozásuk
www.datawrapper.de/_/8miKy/
Megvédik" elért "eredményeiket". Ebből össze lehetne ütni egy fidesz-magyar szótárt is. A fideszesek meg a kádereik dőzsölnek luxusban élnek munka nélkül. Parazitaként viselkednek mindannyian, rákos daganatként burjánzanak ezek a nemzettesten. A magyar nép kulturálatlanságáról és infantilizmusáról tanúskodik az, hogy az ilyen cinikus gazembereket nem zavarja el azonnal a fenébe. Megmondta Kertész Imre: Moslékzabálo nemzet, ezt szereti amit a gazda elé lök.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 10:32 ☻ Ő is a fideszre szavazott
twitter.com/janos_hary/status/1679738683975516161/photo/1
Mikor a fidesznyik azon agyal miért háromszor nagyobb az infláció az EU átlaghoz képest!
twitter.com/janos_hary/status/1673945079415709696/photo/1
Eladott Ország
@Sámannus: ma, 10:07 ♦ Magyarország kamatkiadásai, permanensen nőnek, mint amikor a bolsevikok megrohamozták a Téli Palotát.
twitter.com/janos_hary/status/1744372571858944188/photo/1
Eladott Ország
@KisTehen: Jólvan , mit mondjak ? Hajléktalan lettem! I Love fidesz...
youtu.be/KaUIAg4ShHA
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:02 ☻ Tájékoztatásul a rubellel és jüannal eladott fideszes szarháziaknak, hazaárulóknak és politikai bárcza nélküli qrváknak:
A régiós országok közül Lengyelország és Szlovákia az A2-es, Csehország Aa3-as besorolásban van jelenleg a Moody's szerint.
ujszo.com/kozelet/megerositette-szlovakia-adobesorolasat-a-fitch
fideszes gyökér
Én is belefektetnék a Cigányba a helyükben.
namihami
@KisTehen: 11.02: Minden évben ezzel etettek minket! Melyik évben sikerült? Pl a tavalyi még a szokottnál is látványosabb lett!
Bulgária is lassan beér minket és a kanyarban...
Pusztai
Naugyehogydeazám!
MNB-t támogatja magyar kötvényekkel kereskednek, naná bolond lesz lehúzni és ócsárolni azt ahol vásárol.
Röhej ez a Varga de nagy fasz is hogy egy ilyen öntömjénezéssel járatja le magát. Már reggel írtam gyanus ez az egséz. AZ!! MNB bérelte fel a Scope Ratings-t.
-----------------------
"A Scope Ratings kulcsszerepet játszik a magyar tőkepiac fejlődésében
A Scope Ratings egy 2019-ben indult innovatív kötvényvásárlási program révén központi szerepet játszik abban, hogy a magyar jegybank elmélyítse és fejlessze a közép-európai országok tőkepiacait.

A Magyar Nemzeti Bank célja, hogy a bankhiteleken túl diverzifikálja a helyi vállalkozások finanszírozási forrásait a beruházások ösztönzése, a munkahelyteremtés és a magyarországi gazdasági növekedés elősegítése érdekében.

Az MNB kezdeményezésének lényeges része volt, hogy Európa vezető hitelminősítőjét, a Scope-ot a magyar cégek egyik fő minősítőjévé toborozza, amely nélkül adósságuk nem tud részt venni a bank vásárlási programjában.

Az MNB lépése előrelátónak bizonyult. A 2020-as Covid-19-sokk és annak súlyos gazdasági következményei arra késztették az európai központi bankokat, beleértve az Európai Központi Bankot is, hogy új és kiterjesztett kötvényvásárlási programokon keresztül vészhelyzeti extra likviditást biztosítsanak a kormányzat és a vállalatok számára.

Az MNB mennyiségi lazítási programja keretében 1,14 milliárd forint (3,19 milliárd euró) volt 2021. január közepén, ami a GDP 2,2%-ának felel meg, heti 40 milliárd forint körüli vásárlás mellett.

A Scope mintegy 70 mandátummal rendelkezik vezető magyar vállalatok minősítésére az MNB „Növekedési Kötvényfinanszírozási Programja” keretében.

A vállalati kötvények magyar forintban denomináltak, lejáratuk 3 és 10 év közötti. Az MNB-programba való felvételhez legalább B+ kibocsátási minősítés szükséges. A kötvénykibocsátások minősítései – a BGS keretében – nyilvánosságra kerülnek. Az egyetlen kötvény 70 százalékáig felvásárló MNB...
Pusztai
... Az egyetlen kötvény 70 százalékáig felvásárló MNB 2019. július 1-jén indította el a kötvényvásárlási programot.
Sámannus
@Eladott Ország: Idén js jobban élünk mint jövőre fogunk
Sámannus
@Őrnagy: @Őrnagy: Fidernyák zabálja a fost én nem élek vele
teuton
Az olvasni es ertelmezni tudok, valamint az alapvetö matekban jaratosok (a birkak nem tartoznak ide!) figyelmebe ajanlom, hogy mit jelent egy befektetes. Lehet beruhazas, de föleg PENZÜGYI befektetes! Vagyis reszvenyek, de meginkabb a 100% BIZTOS hozamot nyujto allamkötvenyek vasarlasa! Na ezeket az alamkötvenyeket adta ki az allam KETSZERES kamattal, mint amit mashol lehet kapni hosszutavu lekötesre! De ez nem minden, ugyanis ezek adomentesek!!! Hogy aztan ki es miböl kell megfizesse ezeknek a meregdraga KÖLCSÖNÖKNEK a kamatait (az unokaink közpenzböl!), az a befektetöt persze nem erdekli, de a fideszt sem. Ugyanez van az allampolgarsagok eladasaval is, a közvetitö offshore-cegek milliardokat kaszaltak, az allam rafizetett... Mire az allampapirok lejarnak (min. 10 ev futamidö!), a jelenlegi maffiabanda mar valahol Kipcskiaban el menekültkent vagy 2 meterrel a föld alatt van...
Sámannus
@Őrnagy: Már mint Ki az a libkány csürhe akit ez nem érint szarjankó? Te mija fasz vagy hogy nem érint?
@KisTehen: A csontvázak közé rakják, és ha dől a budi az összes szar a nyakunkba borul. Már háromszorosát fizetjük a 2010-nek. Ha jól tévedek Kádárékat is ez buktatta meg, amikor ezzel dicsekedtek, hogy milyen faxa adós ez az ország. Ne örüljél te ennek, mert ezok után mi jövünk szarfaszúkám.
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, a köcsögöket csak te fizeted vissza! Ez a hitelminösites nem a HITEL szol, hanem a befektetes mennyire megterülö! Persze, hogy megterülö. ha ADOMENTESEN 2x annyit hoz, mint barmi mas hitel! Aztan a z orosz meg kinai hitelek feltetelei miert is lettek titkositva??? Mert az allampapirok hozamat ugye nem lehet... Ha hitelminösitesröl van szo, akkor vegyed az USAt peldanak, iszonyu eladosodas mellett megis jo a besorolasuk! Pedig nem biztos, hogy a hietelezök valaha is latjak a penzüket... Ellenben hogy is van Oroszorszag hitelbesorolasaval? Allitolag hatalamas penzeket kaszalnak az energiapiacon es megsem nagyon akar senki orosz allamkötvenyt vasarolni, ill. hitelt adni nekik!
Aztan majd ha megtanulsz olvasni, böngesszed a nemzetközi hitelbesorolasi listat! MO a 100 pontbol csak 60at kapott (BBB minusz)! ELÖTTE van 25 EU-tagallam, nem csak Bulgaria, de meg Botswana, Bermuda, Peru vagy a Kajman-szigetek is! Az EU pedig 98 pontos...
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, te csak tudod... Vagyis inkabb utana kellene olvasni, ha tudnal, de analfabeta vagy! Hol jegyzik nemzetközüleg ezt a ceget??? Mervadok csak ez a 3: S&P, Moody's es DBRS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.