Traktorkonvoj érkezett a héten Brüsszelbe az EU-s intézményeknek otthont adó negyedhez, a gazdák dudálással és petárdákkal is próbálták felhívni magukra a figyelmet. Csütörtökön kezdődött az uniós csúcs, Orbán Viktor pedig azt nyilatkozta péntek reggel a Kossuth Rádiónak, hogy a tárgyalásoknál is nehezebb volt az éjszakája Brüsszelben, mert 10 percenként marhabőgést kellett hallgatnia. Orbán Viktor a gazdákkal való találkozójáról azt mondta, hogy minden teret elfoglaltak a demonstrálók. Érdekes beszélgetés volt, mert nekik is ugyanazok a problémáik, mint a magyar gazdáknak. Orbán elmondta, hogy a tüntető gazdák azt kérték, hogy a lengyelek, a szlovákok és a magyarok blokkoljanak, vagyis állítsák meg az ukrán szállítmányokat Európa határánál.

Dühös gazdák százai vonultak fel traktorral a belga fővárosban, ahol csütörtökön az európai uniós tagállamok vezetői rendkívüli csúcstalálkozót tartottak. A tiltakozók azt szeretnék elérni, hogy a döntéshozók meghallják a panaszaikat a növekvő költségeikkel, a szerintük hibás szabályozással és a bonyolult bürokráciával kapcsolatban. 

A gazdák tojásokkal dobálták meg a Brüsszel–Luxemburg vasútállomást, míg az Európai Parlament előtt trágyát ürítettek az útra.

A tiltakozók a Luxembourg téren eltávolítottak és felgyújtottak egy szobrot is. 

Megkeserítették Orbán Viktor éjszakáját, 10 percenként marhabőgést kellett hallgatnia a szállodában: "Nem volt ellenemre, én falusi gyerek vagyok"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik, miután a Brüsszel belvárosában tüntető gazdákkal találkozott 2024. január 31-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (b3). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Bár a csütörtöki csúcsértekezletet az ukrán pénzügyi csomag jóváhagyása érdekében hívták össze, nagy valószínűséggel végül a gazdatüntetések kérdése is felkerül az informális napirendre.

Orbánnak nehéz éjszakája volt Brüsszelben

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban az után adott nyilatkozatot, hogy Brüsszelben az Európai Tanács rendkívüli ülésén az ő szavazatával együtt megszavazták az EU-s költségvetés felülvizsgálatát,

A legnehezebb azonban nem a tárgyalás, hanem az éjszakája volt, a gazdatüntetések miatt a szállodája ablaka alatt a gazdák magnóról bejátszottak 10 percenként marhabőgéseket

- mondta a kormányfő a közrádiónak.

Nem volt ellenemre, én falusi gyerek vagyok, értem, hogy a gazdák miről beszélnek, egyáltalán ezt a traktoros világot is sokra tartom és becsülöm

– mondta arról, hogy beszélt a tüntető gazdákkal. Szerinte igazuk van a tüntetőknek, mert nem igazságos, hogy az EU-ban a szabályozások miatt drágábban termelnek, miközben beengedik az ukrán gabonát, amire nem vonatoznak azok szabályok.

Tőlem azt kérték, hogy blokkoljunk, állítsuk meg az ukrán szállítmányukat a határnál

– mondta Orbán.

A termelés költségei egyre drágábbak a brüsszeli előírások miatt, miközben az olcsó importot beengedik.

Meg kell változtatni a szabályokat, így az ukrán termékeket nem szabad beengedni az uniós piacra

- tette hozzá. A gazdák úgy érzik, hogy nem volt más lehetőségük, minthogy az utcára vonuljanak.

Brüsszel gyakran ahelyett, hogy az európai emberek érdekét képviselné, valaki más érdekeit képviseli, pont mint a magyar baloldal, amit külföldről pénzelnek

– mondta Orbán.

Nem fair az európai gazdákkal szemben, hogy miközben Brüsszel a termelést egyre költségesebbé tevő szabályokat hoz, olyan országokból enged Európába mezőgazdasági termékeket, ahol ezek a szabályok nem érvényesek. 

Elmondta:

a miniszterelnökök csúcstalálkozóján nagy vita volt erről, többen ingerülten szólították fel a bizottságot, hogy hagyja ezt abba.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@puszt: Mindegy, őneki az is megszokott, falusi gyerek. :) Zene füleinek a (kis)tehénbőgés, a disznóröfögés, de leginkább a birkabégetés. Csak azt nem értem, akkor miért volt a legnehezebb az éjszakája még az ukránok pénzéről való tárgyalásnál is, mikor ilyen csodás koncertet adtak az ablaka alatt. :)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Hát a szarhoz képest azért még kicsit büdösebbre sikerült!
Pusztai
a GECZI AZT HITTE MEGJÖTT bAYER cöfÖGő békemenete és azt gondolta: s szónokolnia kell
nemkati
@KisTehen: Eszébe nem volt kimenni hozzájuk, egyszerűen elkapták egy beszélgetésre, és nem őt egyedül. De te csak ringasd magad a hazugságaidba.
sokanvagyunk
Mit kaptak volna azok a nyugati kormányfők, akik kimentek volna a magyar tanártüntetésre?
nemkati
@KisTehen: Azt, hogy 0rbán kiment a gazdákhoz beszélgetni, meg hogy ő volt az egyetlen. 0rbán egyébként itthon miért nem beszélget a gazdákkal???
puszt
Biztos nem birka bégetést hallott?
nemkati
@puszt: Mindegy, őneki az is megszokott, falusi gyerek. :) Zene füleinek a (kis)tehénbőgés, a disznóröfögés, de leginkább a birkabégetés. Csak azt nem értem, akkor miért volt a legnehezebb az éjszakája még az ukránok pénzéről való tárgyalásnál is, mikor ilyen csodás koncertet adtak az ablaka alatt. :)))
sokanvagyunk
@puszt: Olvastam egy jobboldali portálon... "Az nem tehénbőgés volt, hanem az ostoba birkáid bégettek idehaza és azt hallottad még ott is."
nezelodo
@sokanvagyunk: Ha kimentek volna a tanártüntetésre? Lett volna ordítozás a belügyekbe való beavatkozásért! Az meg nem beavatkozás, ha más államok választásába ő avatkozik be a magyar adófizetők pénzén. Traktoros tüntetés pedig csak az ő felbujtására volt lehetséges a fővárosban, azóta mióta hatalmon van minden bevezető úton a mg-i géppel behajtani tilos tábla diszeleg. Ő pedig kiment Brüsszelben hergelni a gazdakat. Ócska egy figura.
Cherry
Igaz jobb lett volna ha ott maradsz putris a marhabőgéses putridban, ott aztán a birkákkal és tehénsz@rral lennél körülvéve pojáca senkiházi,, ahova ma is való vagy !!!
Clavigo
@KisTehen: Kirándultál Böcce...? A Morét meg nem hagyod aludni ?
SÍva
Ó, hogy sajnálom! Legalább egyszer átérezhette azoknak az embereknek a helyzetét akiket kidobtak a munkahelyről miután betanították a külföldről érkezett munkásokat, vagy azokét akik jelen pillanatban attól rettegnek, hogy nem tudnak időben orvosi ellátásban részesülni mert megszünt az ügyeleti rendszer. Folytassam tovább! Szolnokon nyugdíjba vonul az egyetlen gyermeksebész és megszünik az ellátás! Mit érezhetnek a szülők akiknek a gyereke műtétre szorúl? Mit érezhet az a szülő akinek a gyerekét egyre távolabb viszik orvoshoz, kórházba és nem tudja úgy és annyiszor látogatni ahányszor szeretné mert nem engedheti meg magának? Mit érez az a dolgozó ember aki az élete több mint felét munkával töltötte és fizette a járulékokat és ismét egyre távolabb tolják a nyugdíjkorhatárt? Hát nem egy éjszakát adnék neki amit nem tud nyugodtan aludni! Sokkal többet érdemelne mert ő nem kormányozza az országot, hogy minden lakosának jobb legyen hanem kizsákmányolja, terrorizálja, megfélemlíti és legfőképpen minden szava hazugság! Legalább ne plakátolta volna ki! Ha Magyarországra jössz nem vehet el a magyarok munkáját ez megdőlt, Mo. előre megy nem hátra ez is megdőlt lásd a tanárok fizetése, a gyorsan összeomló egészségügy. Ezzel szemben milliárdosokat teremtett a környezetében!
nemkati
@SÍva: Azért az is mindent elmond erről az "államférfiről", hogy tüntetőkkel csak Brüsszelben mer szóba állni és meghallgatni őket, itthon nem merne közéjük menni, meghallgatni őket meg esze ágában nincs.
Eladott Ország
A geci életében egy szalmát nem tett keresztbe! A konzervatív és ifjúkommunista falusi parasztgyerek a templomból még a szenteltvizet is megitta volna, mert az hitte, hogy házi pálesz van benne.
"Kékvér"...fidesz verzió...( Orbáni életképek, fiatalkorából pipás, piás, szegény Dzsoni és Árnika 1983-ban )
twitter.com/janos_hary/status/1730480042868633968/photo/1
justhpeter
A szervatlan Orbán végre meghallgathatta az igaziakat !
CsipkeRózsa
@KisTehen: 8:41

Ott voltál te is közöttük, kibőgted magad?
RonaGyuri
nem tudta kialudni magát??? Néhány éve volt egy vb, ahol az egyik menő bringás ezért adta fel pár kilométer után! =))
izéke
Csak beszélgetett a vele utazó szavazóival :)))) " egy vérből valók vagyunk " :))))))))talán a bikát is meg is fejte nosztalgiából
RonaGyuri
A Fidesz első számú elitképzője, a közpénzmilliárdokkal alaposan megtámogatott MCC brüsszeli központja szervezett tüntetést az Európai Unió agrárpolitikája ellen szerdán. A tüntetést szerda délelőttre hirdették meg az Európai Parlament elé, amit egy konferencia követett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.