Feljelentést tett Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős ex-miniszter családjának félmilliárdos támogatása miatt az Integritás Hatóság (IH).

Volt miniszter cégének sok száz milliós támogatását vizsgálja az Integritás Hatóság

Ügggyes. Forrás: TelePaksTV

A Telex szerint a hatóság hivatalból indított vizsgálatot a Biogas Productor Kft. tulajdonában álló, tófalui szarvasmarhatartó telep felújítására irányuló, uniós forrásból finanszírozott projekt miatt. A Heves megyei beruházás 468,2 millió forint támogatást húzott be, amit kétmillió híján le is hívtak.

Az IH megállapította, hogy a kedvezményezett Biogas Productor Kft. úgy kapott közel félmilliárd forint támogatást az összességében 968 millió forintos mezőgazdasági projektre, hogy az sem a megelőző években, sőt a mai napig sem végzett valós mezőgazdasági tevékenységet.

Abból árbevétele nem is volt és jelenleg sincs. A szarvasmarhatelepen az Integritás Hatóság munkatársai sem szarvasmarhát, sem agrártevékenységre utaló bármilyen nyomot nem találtak.

A beruházás kivitelezőjét közbeszerzési eljárás keretében kellett volna kiválasztani. E helyett közvetlenül szerződtek a Dunareklám Reklámszervező és Szolgáltató Kft.-vel. A cég a szerződés előtt mindössze egy hónappal vette fel tevékenységei közé az építési tevékenységet. A cég vezetője az IH szerint a szarvasmarhatelep műszaki tervezőjének és projektmenedzserének házastársa.

Az Integritás Hatóság feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. Az irányító hatóságot pedig szabálytalansági eljárás lefolytatására szólította fel.

Forrás: Telex
Fotó: TelePaksTV

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Maccskama, 13:45 ☻ : Egy eurócent sem fog jönni! A Röfi jóváhagyta a kilövési engedélyét. Egyébként az integritási hatóság csak egy gittegylet, a geci hatósága!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Havi 8 milliós kiemelt3n kiemelt fizuja volt 10 éve!!
kellett a kis allami zsozsó.
csak úgy....
nocsak,süli kegyvesztett lett ? fijjuk ez veszélyes, mert mi lesz ha süli mesélni kezd rólatok!?
Eladott Ország
@Maccskama, 13:45 ☻ : Egy eurócent sem fog jönni! A Röfi jóváhagyta a kilövési engedélyét. Egyébként az integritási hatóság csak egy gittegylet, a geci hatósága!
nemkati
A fidesz a "megtiszulás jegyében" beáldozza a beáldozhatókat. A legnagyobb bűnözők továbbra is gond nélkül lopnak.
Ellenzékieket érintően csak azért nem bírnak semmit felmutatni, mert azoktól tíz körömmel védték a közpénzt és az úniós forrásokat.
Qqberci
@csak úgy...: Leeseik az emeletről...
Pusztai
Az Integritás Hatóság feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Biogas Productor Kft. tulajdonában álló marhatelep ügyében. Süli János exminiszter családjának cége több mint 450 millió forint uniós támogatásban részesült, de nem tudta igazolni a források mezőgazdasági felhasználását – írta meg a Telex.

A 2017-ig Süli, majd fia által tulajdonlott vállalat a Heves megyei szarvasmarhatartó telepének felújítására kapott uniós támogatást. Annak ellenére, hogy sem a pályázatot megelőző években, sem azóta nem végzett mezőgazdasági tevékenységet. Pedig a pályázati felhívás előírta, hogy a cég bevételeinek legalább a felének agrártevékenységből kell származnia. A cég emellett túllépte a projekt zárására adott 2 éves határidőt is.
kereső
Majd akkor szóljatok, ha kezdetnek az integritás hatóság tiborcz i nagykorú magyar állampolgár 13 milliárdos üzletét kezdi el vizslatni, amit mimagyarok önként és dalolva visszafizettünk az eu kasszába- a csalások miatt.
Utána meg jöhetne, a ma már több ezer milliárdos magántőke alapokba elhelyezett vagyonok eredetének vizsgálata.
Utána meg a felsőoktatási törvény azon passzusa, hogy az egyetemet működtető alapitvány számára ingyenesen juttatott vagyon- amely elveszitette köz jellegét- az gyakorlatilag szabad préda, hiszen az alapitvány akár el is adhatja, vagy játszadozhat vele bármilyen módon.
Utána jöhet az egyházaknak átadott ingyenes vagyonok vizsgálata.
Utána a kastélytörvény. - hogy csak a nagyobbakat emlitsem.
Pusztai
egyébként Suli világhíres alagút-metro építő szagember, ez3rt hozták haza aszem ázsiából.
kereső
Az integritási hatóságnak ott van a szeme előtt- épp csak ki nem veri, a lélegeztőgép üzlet, a covid tesztek üzlete!,-i. Igaz, azokban csak! magyar adófizetői pénzek úsztak el, és lettek magánvagyonokká.
Pusztai
Kiemelem:" Nyolcmilliárdnyi támogatást kaptak eddig a Fidesznek kampányoló "civilek" úgy, hogy nem tudni, kitől van a pénz
Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki - írja a 24.hu. Csak a Megafon egyetlen év alatt kétszer annyi pénzhez jut így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása volt."
justhpeter
@nemkati: "A fidesz a "megtiszulás jegyében" beáldozza a beáldozhatókat." Nem úgy van az ! Hiszen akkor megszünne a fideSS.
Pusztai
@justhpeter: EBEBN AZ ESETBEN valami más lehet. Most is a fiaival van baj, habár ...
Habár most ugrik be, mintha regnálása második szakában mintha közelébb került volna a fideszhez, aztán mégis leváltották, szagember volt aztán ...??
Pusztai
@Méhes: sztem különböző okok vannak, a dominó dőlése még nem kezdődött meg, csak ahogy egyre több a visszaélés, egyre több bukik ki.
???
Sámannus
Süli csak egy guberáló a szemétdombon.
gazdag dezső
@Eladott Ország: Itt akire időközben valamiér megsértődnek ,arra kilövési parancsot adnak .Ez látszik világosan .Ezzel a hivatallal is egyel több az a szervezet akik megbüntethetik azt aki nem az Ő szekerűket tolja .Szembe mer fordúlni a NER-el ! Simicska ,és sokan mások .Majd Magyar P .-nek mi sikerűl ??Az egész ország figyeli ,de 80-90 százaléka drukkol neki szerintem .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.