Az LMP-t és a Mi Hazánkot leszámítva az összes nagyobb ellenzéki párt tüntet vasárnap délután három órától a Kossuth téren a közvetlen államfőválasztásért. Kollégáink a helyszínről jelentkeznek, folyamatosan követjük az eseményeket.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
vazze, alig vanak...kontraproduktívvá vált a sok majális..
Peller Anikó
Nem látom a kivetítőn a Magyar Péter és a Szakács Árpád interjú videóit, hol vannak?

Nem lehettek ennyire bénák, még ennyire sem telik?
Pusztai
@Peller Anikó: segghülye ez az pártellenzéknek csúfolt szarhalom.
CsipkeRózsa
Várható volt, hogy már kevesen mennek el a folyamatos tüntetésekre.
kereső
PÁRTUNDOR
A pénteki tüntetés is megmutatta, hogy milyen pártundor van az országban.
Talán ez volt MZP 2021-es előválasztási győzelmének is egyik okozója és egyben az ellenzék közös tragédiája is.
Társadalmunkban a pártokról alkotott lesújtó közvélemény megkerülhetetlen problémává nőtte ki magát.
Normális körülmények között, működő demokráciákban a pártok képviselik a választókat, közvetítenek a polgárok, a nép és a hatalom között.
A hatalom a pártok által a parlamentbe küldött országgyűlési képviselőkön keresztül érintkezik a néppel.
Nem mindegy tehát, hogy a közvélemény hogyan vélekedik a pártokról.
Ha a nép ki nem állhatja a pártokat és rendezvényein megköveteli, hogy pártszínekben azon ne legyen jelen, nem lehet normálisnak mondható közéletről beszélni és bármilyen hatalom-, vagy inkább rendszerváltásban reménykedni is felesleges. A parlamentáris demokrácia működése és a politikai-választói akarat- illetve érdekérvényesítés formailag olyan, hogy abban a pártoknak van elengedhetetlen szerepe, feladata. (Ezért vannak a választáson pártlisták, pártszínekben induló képviselőjelöltek stb.)
Az a szomorú tény, hogy hazánkban azzal tudott MZP civil mezben, de ellenzéki színben - kampányolni, hogy "leváltja a pártokat ", tragikusan mutatja be a választók fejében eluralkodó zűrzavart és az általánossá váló pártundort.
Miért állhatott elő ez a helyzet?
Ennek két alapvető oka van :
A "magyar alkatban" meglevő összeférhetetlenség, a másikkal való konstruktív együttműködésre való képtelenség és a regnáló hatalom gyűlöletkeltő, megosztó, ellenfeleit lejárató propagandája.
A többpártrendszert megszokni és abban megtanulni élni is, a magyar népnek még nem sikerült. Az Európai Unióba történő belépéssel megnyílt erre a lehetőség, de ami ezután rövidesen megtörtént, lelökte a tanulási pályáról az egész országot, retrográd irány, visszafejlődés, hátraarc következett...
kereső
...
Orbán Viktor aknamunkájának köszönhetően, kizárólagos hatalmának foglyaként szenved a többség a parvenü kisebbség fényűzése mellett. Legendásan hírhedt az a módszer, ahogyan Orbán Viktor a meglévő ellenzéki pártok tönkretételét és az álellenzékiek szaporítását végzi.
Mindezeket úgy, hogy a saját hatalmát erősítse, az emberek gondolkodását pedig a pártokról összezavarja. Nagyon érti és tudja a pártok szerepét és nem véletlen, hogy kollaborációba vagy annak látszatába húzza be őket.
Még maguk a pártok sem látják át, hogyan vannak felhasználva erre. Ez is egyik fő oka egymás iránti bizalmatlanságuknak és együttműködés-képtelenségüknek.
Láthatjuk, tapasztaljuk, hogy nincs az életnek egyetlen szelete sem, amely ne lenne át meg átszőve a hatalmi korrupcióval. Egyértelmű, hogy a pártokra is rávetítik ennek árnyékát, mert a cél, hogy őket is szennyesnek láttassák.
Ezért van, hogy az ellenzéki érzelmű szavazó elvesztette bizalmát a pártokban és kialakult egy általános ellenérzés irányukba.
Nagyon komoly dolognak kellene történnie ahhoz, hogy a bizalomvesztés átforduljon a bizalom irányába.
Többek véleményével egyetértve, úgy tudna fokozatosan a bizalom kiépülni, hogy minden -magát a hatalom ellenzékének tartó- párt megvonná együttműködését az Orbán-rezsimtől úgy, hogy semmilyen döntésében nem venne részt, még ellenszavazattal sem. Hiszen az "együttműködéssel" csak legitimitást adnak ennek a hatalomnak, azt a látszatot keltve, hogy a kormánypárt nem egyedül cselekszik.
Küszöbön az új, minden kétséget kizáróan ismét fideszes bekötésű köztársasági elnök megválasztása. Az ellenzéknek éppen emiatt nem kellene még jelöltet sem állítania. Csinálja csak az állampárt egyedül a színjátékot!
Az ellenzéki érzelmű szavazók ezzel biztos egyet fognak érteni. Folyamatosan, a parlamenti választásig meg kell vonni a maffiakormánytól a legitimációját, ki kell üresíteni működésének kereteit és nem biodíszletként eljátszani, hogy az országban legitim kormányzás és...
kereső
Az ellenzéki érzelmű szavazók ezzel biztos egyet fognak érteni. Folyamatosan, a parlamenti választásig meg kell vonni a maffiakormánytól a legitimációját, ki kell üresíteni működésének kereteit és nem biodíszletként eljátszani, hogy az országban legitim kormányzás és demokrácia van.
Ezen kellene elgondolkodni.
2024. 02. 20.
Sámannus
@kereső: Jelenleg az ellenzéki érzelmű szavazók totális ellehetetlenítése történik. A média , pénzügyi, és erkölcsi lejáratása évtizede folyamatos, az állami propaganda eszközeivel. Eközben mindenki úgy képzeli, hogy az ellenzék azonos képességel tud a politikai álláspontjának ismertetésére. Ezt a fonalat már 2006-tól elvesztette. A populista propaganda került annyira előtérbe, hogy a mai pártok azzal nem vehetik fel a kesztyűt, és a szimpatizánsok is eltévednek a megoldások tengerében.
Összekeverik a lehetőségeket, és a tárgyilagosságot, mert a szembe állításkor minden zavarossá válik, nehéz kiutat keresni, és nehéz mindenr5e magyarázatot adni, nehéz a társadalmi békét megőrizni, nehéz a fideszen eligazodni azoknak akik demokratikus eszközökben hisznek.
Őrnagy
@Maccska: A közvetlen elnökválasztást az SZDSZ és az MSZP is ellenezte 1990-ben, így a mostani ellenzéki összefosás is ellenzi valójában. Csak azért dobták be, mert az úgyis csak alkotmánymódosítás esetén valósulhatna meg, tehát bátran bevethették következmény nélkül.
A tüntetés célja valójában egyáltalán nem az elnökválasztás közvetlensége, csak a politikai zavarkeltés, de egy kicsi eső is elmossa a lekesedést, tehát az ellenzéknek továbbra sincs támogatottsága és elszántsága. Még a párttagkönyvecskével rendelkezők elszántsága is alacsony szinten van, a szimpatizánsok létszáma pedig erősen függ a napidíj nagyságától!
Géza
Ez is, mint az összes ellenzéki megmozdulás egy pillanat alatt fulladt ki. A támogatottság hiánya egyenesen következik a koncepciótlanságból.
Őrnagy
@Maccska: Az ellenzék még a Himnuszt is csak lejáratja!
kereső
@Sámannus: tegnap 17:28. Nagyon igaz amit irtál - a fideSS törekvése, a "csak a fideSS" megvalósitása, és ehhez felhasználja a teljesen jóhiszemú "civileket".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.