Az ingatlant a tulajdoni lap szerint közel két évvel ezelőtt vásárolta meg a református egyházközség, ám nem világos, milyen célból.

„Elmélyülve tündérek kezei közt, mint egy álomban. Felemelő és spirituális egyszerre. Ahol a lélegzet elakad, mert nem találni szavakat. Csodás. Mesés. Varázslatos. Egy hely, ahol végtelen boldogságot és örömöt érzel, hogy itt vagy.”

- így szól a Miskolc belvárosában működő Tündér Thai Masszázsszalon egyik hirdetése, ahol thai származású masszőrök várják a „felfrissülni vágyó” vendégeket a hét minden napján.

Thai masszázsszalonként üzemel a miskolci református egyházközség egyik ingatlana

Fotó: Facebook

A szalon a borsodi megyeszékhely I. kerületében, a városközponthoz közeli Feszty Árpád utcában üzemel egy társasházi lakásban. A 87 négyzetméteres földszinti ingatlan tulajdonosa ugyanakkor nem más, mint a Miskolc-Avasi Református Egyházközség.

Az ingatlant a tulajdoni lap szerint közel két évvel ezelőtt vásárolta meg a református egyházközség, ám nem világos, milyen célból. Ezt az egyházközség részéről Hangó István református lelkipásztor sem tisztázta a 24.hu megkeresésére.

A lelkész mindössze annyit írt válaszként:

„A Miskolc-Avasi Református Egyházközség nem üzemeltet thai masszázs szalont. A kérdezett ingatlan kapcsán pedig törvénybe ütköző, a társasházi együttélés szabályait sértő vagy szerződéssel össze nem egyeztethető eseményt, cselekményt nem tapasztaltunk, illetve semmi ilyenről nincs tudomásunk.”

Az ingatlanvásárlás céljáról semmilyen részletet nem árult el a lelkész, aki arra sem adott választ, mennyire összeegyeztethető az egyház szellemiségével, hogy a tulajdonában álló lakásban masszázsszalon működik.

Egy ott lakó idős házaspár lánya szerint átjáróház lett a társasház, amióta ott működik a masszázsszalon. Mint mondta, tapasztalata szerint a szalon késő este is fogad vendégeket, miközben hivatalosan csak este nyolcig vannak nyitva. Erre is rákérdeztek az egyházközségnél,  hiába.

Megkeresték a szalont is kérdéseikkel, azonban hiába érdeklődtek telefonon, a hívásukat fogadó – feltehetően thai származású – hölgy a kérdések többségét nem értette, mivel magyarul csak néhány mondatot beszélt.

Az nem ismert, hogy mennyiért vásárolta a lakást az egyházközség, ám a legnagyobb ingatlanportálok adatai alapján egy 87 négyzetméteres lakás legalább 50 millió forintba kerül egy viszonylag újépítésű miskolci társasházban  - járt utána a 24.hu

A korábbi tulajdonos európai uniós támogatással vásárolta meg az ingatlant.

A Petró Tüzelőanyag Előállító és Kereskedelmi Betéti Társaság 2013-ban 7,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott képviseleti iroda kialakítására Miskolcon. A társaság a fenntartási időszak lejárta után értékesítette az ingatlant, ami így 2022-ben került a református egyházközséghez.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Billibácsi
Még az sem kizárt, hogy a tisztelendő atyák mise után suttyomban ide járnak egy kis erotikus masszázsra, Isten bocsássa meg nekik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
A reformátusok láthatóan erősen érdeklődnek a szexualitás legkülönbözőbb módozatai iránt. Nincs ezzel semmi baj, csak ne közpénzen tegyék, és ne gyermekek vagy bárki sérelmére.
Ja: és lehetőleg ne papoljanak erkölcsről, istenről meg aztán pláne ne, ha szabad kérnem. Nem azért, mintha isten nem kedvelné az erotikát, hiszen ez a teremtés egyik legnagyobb öröme, hanem azért, mert hazudni erkölcstelen is, istentelen is.
Billibácsi
Még az sem kizárt, hogy a tisztelendő atyák mise után suttyomban ide járnak egy kis erotikus masszázsra, Isten bocsássa meg nekik.
ittott
pofátlan banda. pénzért az anyjukat is.
Giovanni Alba
@Billibácsi: ma, 16:02
Mondok "rosszabbat", záróra után a VIP minősítésű lelkészek egymást masszák. A hely adott, a légkör meghitt és családias. Vannak a tiszteletre méltó társaságban nők is, tehát a skála széles.
*a katkóknál vannak atyák, a megreformált egyházban testvérek vannak.
Giovanni Alba
Amit írtam, természetesen csak feltételezésen alapul. Még jó, hogy az inkvizíció nem reformata kompatibilis.
dr. prédikátor
Református kupleráj masszázsszalonnak álcázva!!! A derék lelkki támogatók egy fárasztó nap után itt lazulnak!!! a kurva anyátokat!!!
rohács1926
Lehet, hogy Vásárhelyi János lesz az igazgató, Kónya Endre meg a madám és állami gondozott kiskorú fiúk(at) masszíroznak orrba-tájba; Balog püspök áldásával.
csak úgy....
a református papok feleségei üzemeltetik ezt a nem kupit?
human
Ha masszás szalon abból még nem következik hogy kupi is. Mert ugye erre akar utalni a cikk. Ezt talán bizonyítani is kellene.
Egyelőre a cikkből az a hír értékű, hogy EU támogatásból vett egy cég ingatlant és azt tovább adta az egyháznak. Mennyiért? Ki mkennyit nyert az egészen?
Ami esetleg kifogásolható lehet, hogy az egyházi ingatlanokban miért nem egyházi tevékenység zajlik? Például segélyszolgálati iroda vagy szociális lakás funkció. Ugyanakkor Iványi Gáboréknak a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató intézményeiket nem finanszírozza az állam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.