Magyarország európai uniós elnökségének egyik célja, hogy az intolerancia helyett a párbeszéd és a tolerancia kultúrája erősödjön.

Bóka János, az európai uniós ügyekért felelős miniszter úgy fogalmazott: Magyarország szeretné azt is megmutatni, hogy az Európai Unió intézményeinek mivel és hogyan kellene foglalkozniuk.

Magyar uniós elnökség: komoly lesz az ellenszél – Ön is így látja?

Bóka János beszél a Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület konferenciáján Fotó: MTI

Az intolerancia helyett a párbeszéd és a tolerancia kultúráját kell megteremteni, olyan együttműködési formákat kell kialakítani, amelyek valódi hozzáadott értékkel rendelkeznek, a tagállamokat együtt erősebbé teszik, és nem a tagállami képességek leépítését, hanem megerősítését célozzák.

A miniszter közölte: Magyarországnak az EU-elnökségi terveit "komoly ellenszélben" kell megvalósítania. Már az első naptól lesznek olyanok, akik sikertelennek fogják bélyegezni a magyar elnökséget.

Bóka János előadásában kifejtette: a globális versenyképesség erősítése kapcsán Magyarország foglalkozni kíván az európai belső piac diszfunkcióinak kezelésével, valamint iparpolitikai kérdésekkel. Át kell tekinteni a versenyszabályokat, a nemzetközi kereskedelmi politikát, valamint az energia- és nyersanyagellátást is – tette hozzá. Megjegyezte, hogy a demográfiai kérdéseket is górcső alá kell venni, hiszen azok is hatással vannak a versenyképességre.

A magyar elnökség migrációs kérdésekkel is foglalkozik majd, az EU külső határainak a védelmére fókuszál – emelte ki. Hozzátette, szeretnék, ha "bizonyos innovatív megoldások" is napirendre kerülnének. Példaként említette annak megoldását, hogyan lehet a menedékkérelmeket az EU határain kívül létrehozott intézményekben elbírálni.

A migráció kapcsán szorosabb európai együttműködést szeretne a magyar kormány a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni közdelem területén – ismertette a miniszter. Bóka János arra is felhívta a figyelmet, hogy a migrációval összefüggésben a tagállamokban megjelent egy újfajta antiszemitizmus is.

Érdemi előrelépést szeretne tenni a magyar kormány Románia és Bulgária schengeni övezethez csatlakozásában – mondta, megjegyezve, ez már "indokolatlanul hosszú ideje várat magára".

A júniusi európai parlamenti választások kapcsán, az EU intézményrendszerének elmúlt öt évét értékelve közölte: az Európai Unióról mint intézményről kiderült, hogy az valójában nem értéksemleges, hanem masszívan promotál, és agresszívan képvisel egy olyan politikai identitást, amely nem a tagállamok sajátja.

"Nem jó irányba mennek a dolog az EU-ban", komoly változásra van szükség politikai intézményi és személyi vonatkozásban is – emelte ki.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
444hsz.com/kommentek/szijjarto_mi_vagyunk_a_buszke_sziget_az_europai_progressziv_liberalis_tenger_kozepen

"Szijjártó: Mi vagyunk a büszke sziget az európai progresszív liberális tenger közepén"

Ilyen debil faszoknál mit várjunk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Egy rabló, hazug, fasiszta kormány az unió elnökeként. Ha ez vicc akar lenni, jelzem: nem nevettem. Sőt, akármi akar ez lenni, a legotrombább eshetőség az EU történetében.
Pusztai
444hsz.com/kommentek/szijjarto_mi_vagyunk_a_buszke_sziget_az_europai_progressziv_liberalis_tenger_kozepen

"Szijjártó: Mi vagyunk a büszke sziget az európai progresszív liberális tenger közepén"

Ilyen debil faszoknál mit várjunk?
Eladott Ország
A fidesznek és a Bóka János féléknek nincs helye Európán, legfeljebb a trágyadombon! Volt pofája kimondani az intolerancia, párbeszéd szót, mikor a román tolvajcigány gazdája Európa Don vétója, még a magyar érdekeket is telibeszarja. A csútidevlát csak a pénz és a hatalom érdekli!
Pálinkás Pál
én úgy látom hogy az unió is csak egy gyáva szardarab...már rég fel kellett volna függeszteni a szavazati jogát,..nem elnökséget adni.
Eladott Ország
Ha van egy csapat amelyikben van 27 játékos, de egy állandóan a saját kapuját támadja az ellenfélé helyett, attól nem félni kell és főleg nem 10 milliárd euróval megjutalmazni, hanem kib@szni a csapatból, mint a macskát szarni !
uploads.disquscdn.com/images/f007537275142839a12edf619b1787c1cd236d5ee5f41c6c4dced05907a82e5f.png?w=800&h=430
Kipcsak nindzsa vagy az anyja kinja.
uploads.disquscdn.com/images/ec9e8e87a72e75a88b70f11f91c6054c6e6c4a8bab825d8eb5fd19754a16661f.jpg?w=800&h=1280
rücsü41
Bóla Jani!Egyszerűen van az megfogalmazva hogy az Unión belül a tagországoknak együtt kell működni,sőt a szuverenitásunk egy részének gyakorlását is együtt kell gyakorolnunk az eus tagországokkal, ami magyarul annyit jelent, hogy már nem egyedül döntünk azokban a kérdésekben amelyeket átengedtünk a szervezetnek. és ha ezt a mi országunk vezetője is képes lesz megérteni, akkor sikeres lehet a mi vezetésünk alatt is az EU.Ha változatlanul a külön érdekeink kerülnek kihangsúlyozásra , akkor csinálhatunk mi bár mit, szembe megyünk azokkal az elvárásokkal amik már a belépésünk óta akadályozzák a sikeres együttműködést az EU-val.Ezt vagy megérti Orbán Viktor , vagy nem, de ez az elvárás akkor is megmarad.
Dr. Proktor
Rá kell venni Prüsszelt a lopás és a korrupció művészetének elsajátítására és politikai marketingfogásokkal való leplezésére?
jáger laszló
Már csak az kérdéses, hogy passzát, vagy antipasszát!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
KisTehen
ja ... a libsik már eddig is ott próbáltak keresztbe tenni, ahol csak tudtak ... ez csak rosszabb lesz ... még a saját fajtájukat (ursula a néppárt kedvence) is beáldozzák, csak hogy árthassanak magyarországnak
KisTehen
@Nyírfa: orbán ezért nem támogatta ukrajna csatlakozását
KisTehen
@Dr. Proktor: lopnak azok tanítás nélkül is b+ ... lásd a korrupt európa parlement képviselőket ...
kereső
Hm...nem is tudom, talán mégsem lesz "elnökség"- nagy szégyenére Magyarországnak.
simmering73
@KisTehen: Te a korrupt, tolvaj magyar kormánnyal foglalkozz, ökör.
KisTehen
@simmering73: te meg a korrupt brüsszeli libsikkel foglalkozz kis óöcs
Nessy
Tessék mondani az állandó, egyedülikénti vétó, az a párbeszéd, és tolerancia fideszes módja??
kereső
@Nessy: Meg a "kölcsönös tisztelet"kifejezése fideSS módra: " tisztejjé má', hallod"!!...
KisTehen
@Nessy: és mi a brüsszeli libsi gő, ahogy ezt a kis országot kezelik?
KisTehen
@Nessy: milyen libsi fenyegetőzés ment ukrajna ügyben most legutóbb? ez lenne a ti demokratikus mércétek?
KisTehen
@Nessy: pedig csak kompromisszum készséget kellett volna mutatniuk

telekamuzták a világot a nem létező B tervükkel ... de közben meg ment a megfélemlítés, a zsarolás, és az aljaskodás ...

pedig csak meg kellett volna hallgatniuk orbánt
Lepényleső
Sötét alagútban nem a szél,a huzat járja,- át szellemünk,- mely csak előre mehet velünk,- ám vakon
azt sem vesszük észre,- ha hátrafelé vezényli a megittasodott masiniszta mára hitvány szekerünk?
bence
Nem értem az uniót ! Hogyan engedhette idáig fajulni a helyzetet , hogy orbán tolvaj kormánya uniós elnökeként még csak szóba is jöhessen ?! Már régen fel kellett volna függeszteniük a fidesz szavazati jogát ! Mégis mit gondoltak , hogy majd egy pszihopata , kleptomániás mindenütt betartó Putyin csicska , egyik napról a másikra megváltozik ?! Megáll a józan ész !
KisTehen
@bence: az egész csak egy libsi kamu ... nincs meg hozzá az egyetértés
KisTehen
@bence: érted? egyetértés ... nem a törvény dönt, hanem a tagállamok szavazata ... ennyit erről a faszságról
bence
@KisTehen: ! te érted , hogy mindegyik tagállam unja a Putyin csicska faszságait !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.