Már játsszák a mozik Rákay Philip Most vagy soha! című, Petőfi-filmjét, mely az eddigi legdrágább – 6 milliárd forint – költségvetésű alkotás. A kreatív igazgató a film kapcsán adott interjút a mandiner.hu-nak, melyben a filmművészetről beszélve szidja a baloldalt.

Hű, de szerény! Rákay lehúzta a többi filmet, a sajátját az egekbe magasztalta

Rákay Philip a film díszbemutatóján/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„A ballib filmes alkotók sokszor pusztán a maguk örömére, egyfajta öngyógyító csoportterápiaként öntik a közönségre beteg lázálmaikat, s amikor ez a kivert kutyát sem érdekli, akkor persze jön a mantra, hogy az ő magasröptű művészetüket nem érti a plebs, s meg sem érdemli az ő nagyszerűségüket.”

Rákay szerint ez ugyanaz a viselkedés, mint amikor a magyar politika baloldala négyévente meglepődik és megsértődik a Fidesz kétharmados választási győzelme láttán, s elkezdi tudatlan vidéki bunkónak titulálni a kormánypártok szavazótáborát.”

Szerinte bárkinek lett volna lehetősége az előző évtizedekben arra, hogy filmet készítse Petőfiről, Mátyás királyról vagy gróf Bethlen Istvánról. Nem tették.

„A Viszkis rablóról bezzeg igen, mert kellenek a hősök, ugye…”

Kérdésre felelve némileg elismerte, hogy a népszerű Kincsem című film egy értékelhető próbálkozás volt. De rögtön kritizálta is:

„Számomra hiányzott belőle az a fajta lélek, amivel egy történelmi témához szerintem nyúlni kell.”

A Most vagy soha! Ezt valószínűleg jóval túlszárnyalja, mivel szerényen csak annyit fűzött hozzá:

„Ha ma Petőfi visszanéz ránk, jó érzéssel tölti el, hogy van még Magyarország, létezik a nemzeti öntudat, él a nemzet. Ahogy ismerem őt, a filmünk is tetszene neki…”

Forrás: mandiner.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hogy mer egy ilyen tehetségtelen seggnyaló nemzeti öntudatról beszélni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
...ha ma Petrovics visszanéne rátok...,- ez maradt belőle,ezért haltunk halomra,- hát okádok!?
izéke
" Ahogy ismerem őt, a filmünk is tetszene neki…”
bakker,nem is tudtam,hogyPetőfi kortársa ez a díszmajom :)))) esetleg kiderül,hogy ez a rákosi harcolt is a habsburgok ellen és MINDEN győztes csatát neki köszönhet az ország ;))))
RonaGyuri
Buta bunkó vagy: "Ahogy ismerem őt, a filmünk is tetszene neki"??? Ahogy te ismered!!! =))
Yoda69
Most vagy soha! (2024)
Reference View Change View
Adventure, Biography 14 Mar 2024 (Hungary) Movie
1,4 (7 607)

Ez se kap Oscar-dijat. 1,4 pont az IMDb-n 7607 szavazat alapjan.
Aki Én
Hogy mer egy ilyen tehetségtelen seggnyaló nemzeti öntudatról beszélni?
Nessy
Fülöp kissé beképzelt, nagyképű idióta! "Ahogy ő ismeri Petőfit"! Ez már orvosi eset!
tothjani
Amit egy fideszes csinál az zseniális akkor is ha a Kossuth tér közepére sz@rik, mindenki más pedig egy debil idióta, aki még a nadrágját sem tolná le előtte. :(
Sakk Matt
Te barom Kálmán!

Egyrészt a Viszkis története egy érdekes sztori, de a film egyáltalán nem farag hőst belőle..szóval NE HAZUDJ!
Másrészt a film 7 év után is 7.3-as értékelést mutat az IMDb-n!

m.imdb.com/title/tt5871080/?ref_=nv_sr_srsg_1_tt_7_nm_0_q_viszkis

Azt se felejtsük el, hogy Antal Nimród rendezte, jóval kevesebből.
nemkati
A film "olyan durván lepontozott, jellemzően közpénzégető filmeket utasított maga mögé, mint az Elk∗rtuk, a Kis Vuk, az Álom.net, az Aranybulla vagy az Elment az öszöd. " Az értékelések alapján úgy 10-15 %-nak tetszett valamennyire - nyilván sokaknak kötelező elismeréssel nyilatkozni a filmről - , a többiek azért értékelték a legalacsonyabb pontszámmal, mert 0 nincs.

Rákay "pedig egyenesen azt mondta, hogy hazafias kötelezettség elmenni a moziba és megnézni – hát, ha ez nem hozza meg rá a kedvet, akkor semmi. Mondjuk a nézettség megalapozásán sokat segít, hogy a hírek szerint diákokat vezényelnek a moziba, kötelezővé téve a film megnézést, és aki kihagyja, igazolatlant kap. Ezt az ország több pontjáról, Budapestről, Veszprémből és Szegedről is megerősítették."
jáger laszló
Ez az öndicséret már nagyon büdös!!
Igencsak penetráns!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Billibácsi
Kálmánom! Menj az egekbe te is a filmed után oszt maradj is ott!
nejlontacskó
Na baszd meg, a Fidesz már odáig fejlődött, hogy a felszopói is, személyesen ismerik Petőfit!
Nem csak a király...
Kálmán Kálmán, jó szar filmeket csinálsz, de végül is, ha okádék is, de legalább sokba van!
simmering73
Imdb 1.4 (7800 szavazat alapján). Gratulálok.
Sakk Matt
Ezt eddig 208 ezren látták, Kálmán! És magasabb a tetszésindexe, mint a túlárazott giccsednek!

youtu.be/vl85Rd2M7zw?si=aT_k5FsscfjwSJWl
namihami
Íme, a fideszes géniuszságnak már az időutazás se lehetetlen! Hogy máshogy jelenthetné ki ez a kultúrzseni azt, hogy ""Ahogy én ismerem őt..."" ! Eddigi tudásunk szerint min 140-170 év van közöttük! De egy ilyen párt, ilyen géniuszának ez nem lehet akadály!
Hiszen, ha már az idegenekkel való űrutazást Ufoatti elvitte előle, legalább ez legyen meg!
Ezodabasz
@simmering73: ma, 13:44 Ezeket a seggnyalókat jól meg kell fizetni! Belülről is rothad már a fideSS maffia, és egyre többen tálalnak.
RonaGyuri
Azért van némi visszafogottság is az elismerés osztogatásában

Na jó ez elég meredeken hangzik Mándoky Kossuth-díja után, de arra is figyelmezzünk, hogy kik, pontosabban KI maradt ki

Igen; Fülopke Kálmán, alias a nemzet fej-számláló művésze, Rákay Philip, a Most vagy soha! kreatív producere volt a vendége a derék Mandiner.hu –nak, S a március 15-én debütáló Petőfi-film kapcsán a nagybetűs filmszakmáról, ideológiai nyomulásról és a valódi katarzisról beszélgettek.
cdn.mandiner.hu/2024/03/edD7zbd7B0ZvsvSPnAsw8zFt-cgVdJpB-RVCT3z4dVo/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBjODNkNmEyNzVkMDQyZTU4ZDBkN2Y5NmY3Njc2N2Ji.jpg

„A magyar filmkészítők jelentős része tudatosan hősteleníti a történeteket, nem felemelni akarja a nézőt, hanem lelkileg a földbe döngölni” – kezdi, majd:
„Azt vallom, hogy minden filmnek és műalkotásnak jókora közös metszete kell legyen a befogadóval, vagyis a közönséggel, elvégre minden normális alkotó neki akar átadni, üzenni valamit. Ne akarja, hogy előbújjon belőlem a végzett művészetfilozófus, film- és színházesztéta, de ha a rendszerváltás után készült magyar filmek tömegét nézzük, ez a metszet a legtöbb esetben alig létezik, ami engem nézőként is rettenetesen zavar. A ballib filmes alkotók sokszor pusztán a maguk örömére, egyfajta öngyógyító csoportterápiaként öntik a közönségre beteg lázálmaikat, s amikor ez a kivert kutyát sem érdekli, akkor persze jön a mantra, hogy az ő magasröptű művészetüket nem érti a plebs, s meg sem érdemli az ő nagyszerűségüket.”
A poén az az, hogy: „Egy kisebb nézettségű film is hordozhat fontos, össztársadalmi szinten is érvényes missziót, és egy nézett közönségfilm is lehet csapnivalóan értéktelen.” főleg annak fényében, hogy bár a Nők lapja Cafe –nak február végén Rákay Philip taxatíve megígérte, hogy „nem lesz kötelező elmenni rá az iskolásoknak”, csak „lesz néhány ingyenes vetítés pedagógusoknak”!
Úgy alakult, hogy feltűnően sok tanár gondolta úgy (a film illene a...
Ezodabasz
Jobb és balodal? Miért? Kik azok, talán nem egyforma emberek? A politikai hitvallás egymásnak ugrasztja az embereket. Mire jó ez? A problémák valódi okai: 1: A pénz és annak mindenáron való birtoklása/megszerzése. 2: Politika beavatkozása mindenbe a "munka nélküli" pénzszerzés érdekében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.