Nem lesz egyszerű dolga Varga Judit egykori igazságügyi miniszter exférjének, ugyanis erre a szerepre rajta kívül még sokan pályáznak.

Orbán Viktor rendszerének tizennégy éves fennállása legerősebb kritikájával lépett fel a kegyelmi botrány kirobbanása után Varga Judit volt férje, Magyar Péter. A korábban több fontos állami vállalatban is vezető beosztásban dolgozó Magyar elsősorban a miniszterelnök családjának gazdagodását és Rogán Antal befolyását tette szóvá a nyilvánosság előtt.

Magyar Péter: a harmadik erő szerepére vágyik, mert az ellenzékkel nem áll össze

Magyar Péter sem Orbánnal, sem Gyurcsánnyal nem lép szövetségre    Fotó: Facebook/Magyar Péter

Rögtön megindultak a spekulációk, mi lehetett ezzel a célja. Sokan egyből arra tippeltek, hogy Magyar Péter beszáll a politikába, és egy új párt élén nekimegy a NER-nek. Ennek lehetőségét bő egy hónapja még maga Magyar nevezte rossz viccnek a Partizán műsorában, de azóta nagyot fordult a világ, és most már nyíltan pártalapításról beszél.

Magyar szavai mögött felsejlik a magyar politika örök toposza, a kiábrándult Fidesz-szavazó vélt vagy valós alakja. A Választási Földrajz elemzése szerint nem is annyira mítosz ez a választótípus. A választási adatok ugyanis azt mutatják, hogy valós választói igény van a polgári Magyarország üzenetére és a Fideszt a mérsékelt jobboldalról bíráló hangokra. Ráadásul a Medián friss közvélemény-kutatása szerint akár a párt nélküli választók 13 százalékát is megszerezhetné Magyar Péter.

Persze nem ő lenne az első, aki a regnáló hatalom és az ellenzék együttes kritikájával a kiábrándult fideszesek tömegeit szeretné megszólítani. Hasonló célokkal indult 2020-ban a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, Pálinkás József rövid életűnek bizonyuló pártja, az Új Világ Néppárt is, de az egyesült ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is a kiábrándult fideszesek támogatásával akart választást nyerni.

Azért sem lesz könnyű dolga Magyar Péternek, mert a Mi Hazánk, a Vona Gábor-féle Második Reformkor és a már említett Márki-Zay Péter pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt is a harmadik erő szerepére hajt, és a múltban is jó páran próbálkoztak – sikertelenül – egy harmadik utas politikai tömb létrehozásával.

Magyar Péter hamar egyértelművé tette, hogy nem kíván a jelenlegi ellenzékkel együttműködni, pedig állítása szerint sokan keresték arról az oldalról is, hogy csatlakoznának hozzá. „Nekik itt volt tizennégy évük, sok idejük és lehetőségük, hogy való alternatívát kínáljanak, és amellett kiálljanak. A jelen hangulatban egy harmadik erő csak akkor lehet sikeres, hogy ha nem a politikában már jelen lévő szereplőkkel működik együtt” – állította a politikai babérokra hajtó férfi.

Ugyanakkor Magyar Péter is kitért a Gyurcsány-dilemmára. Szerinte az ellenzéki választók számára is egyértelműnek kellene lennie, hogy amíg Gyurcsány Ferenc van, addig Orbán is lesz. Tehát a szavaiból egyértelműen kiderül, nemcsak Orbánnal, de Gyurcsánnyal sem hajlandó egy platformra helyezkedni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: @Csizmás Kond: mi a bajotok ezzel egy állítólagos demokráciában, ahol a gazdátok állítólag nem ragaszkodik tíz körömmel a hatalomhoz?
Megmondom. Ti mindenkit likvidálnátok, aki kimondja az igazságot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Igaza van. Mit kell ezen csodálkozni? Azt azért el kell ismerni egyikük se robbant be úgy a köztudatba mint ő.
kereső
Mi az a harmadik erő? Ma, már oktalanság Magyarorszűgon jobb-bal- közép oldalról beszéálni. Vagy demokrata valaki, vagy nem- ez a nagy kérdés, és válasszatok. Vannak jó néhányan jobboldali demokraták- mert ki merné ráfognai Hadházy-ra, vagy éppen Bod Péter Ákosra, hogy baloldaliak- mikor echte jobb oldalaiak. Ma már itten nincs középút...
tothjani
De azért kérdés hogy egy olyan NER lovag aki 10 évig az Új Nemesség életét élte, és eszébe sem jutott hogy ez igy nem jó, mennyire hiteles??
balos
@Horizont: Pedig,ez is a fideSSes kurmány torz-szülőtte!A márki-zajossal talán rokonok?
balos
@tothjani: Mint a banki hitel!Ha nem tudod követni a törlesztőt,viszik a házad!Eddig ez sem volt különb a többi neres kurvánál!
Horizont
@balos: nem nevezném torzszülöttnek :)))
Pusztai
@balos: MZP aki legkövetkezetesebben hangoztatja: ELSZÁMOLÁS KELL!!
És ő a másik aki a legjobban kommunikál, vannak hibái és ezt a fidesz puff lecsapja, képezni kellett volna.
De a kommunikálni képtelen balfasz ballibtől ne várjuk majd ők tanítják meg MZP-t: elébb gondolkodni, kényes kettős értelmű mondatokat kizárni!!
...stb.
Maccska
"az új, fröccsöntött messiás". Idézet B.Zsolttól.
Csizmás Kond
...ez a Peti is próbál kitörni mint a fing a gumigatyából...
Maccska
@Pusztai: akinek folyamatosan pofázási kényszere van,attól ne várd el hogy ne mondjon hülyeséget.Gyurcsány ugyanez.

De ti csak gúnyoljátok Orbánt,hogy felolvas.
jáger laszló
Talpra magyar!
O1G rövidesen L kezdi az ünnepi beszédét!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Maccska: @Csizmás Kond: mi a bajotok ezzel egy állítólagos demokráciában, ahol a gazdátok állítólag nem ragaszkodik tíz körömmel a hatalomhoz?
Megmondom. Ti mindenkit likvidálnátok, aki kimondja az igazságot.
Nyírfa
A képhez: ezzel a modoros beállítással az igazi SZFE-n megbukott volna. Ha meg sem szólalna, akkor is beszélne róla ez a felvétel. De meg is szólal, vesztére, mert, egyrészt nem mond semmit, amit eddig nem hallotunk volna, másrészt: Gyurcsány. Ha szimpatizáltam volna vele, most kiszállnék.
Yoda69
"Magyar Péter: a harmadik erő szerepére vágyik, mert az ellenzékkel nem áll össze "

Igy garantálja orbannak a következő 2/3-ot. Ügyes
Eladott Ország
Ma reggel az atv műsorában Arató Gergely a DK árnyékminisztere jelezte, hogy annyira hiányzik egy új párt megjelenése, mint a "gépkocsira a nyolcadik kerék." Attól tartók, hogy a feltörekvő elburjánzott "harmadik erő" nagy vesztese, a magyar nép lesz, mert hatalmon fogják tartani a csúti devlát és bűnszervezetét. Nekünk meg ajtót fognak mutatni, az EU-ban és a NATO-ban, hogy kívül tágasabb. Már nem vagyunk tőle messze!
Maccska
@Nyírfa: ez egy nagyon elbaszott photoshop.
Yoda69
@kereső: En tovabbmegyek. Szerintem mara csak tabor van Magyarorszagon. Az egyik aki orban akarja, a masik aki meg nem.
Az elsovel nem is akarok foglalkozni, mert olyanok vannak benne ment a propellere tehene, szopofantoma, meg csikarija legalabb 5 alteregoval.
Viszont akik nem akarjak orbant, azoknak azt az egyszeru dolgot kellene vegre felfogni, hogy a jelen valasztasi rendszerben csak egy blokk kepes levaltani a NER-t. A szegmentalt ellenzek eselytelen. Tehat hogy magyarra forditsam, minden olyan part, civil szervezet, vagy "harmadik ero", amely nem az osszefogasra torekszik, az orban szekeret tolja.
Maccska
@Yoda69: magyarra fordítva a gyurcsányista ellenzékre kicsi az igény.
Yoda69
@Maccska: Igy van, nem gyurcsanyista ellenzek kell, hanem anti orbanista ellenzek.
Ebbe beletartozik mindenki, aki nem O1G akarja.
Latom te felfogtad, pedig toled vartam legkevesbe.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 09:49 ☻ A fidesz programja: Folytatjuk az ország kifosztását. Az a kormánypárt amelyik nem a sikereivel, kampányol, hanem az ellenzékkel riogat, az felér egy vallomással. Az Orbán rezsim sikereit tudjuk: Az EU legkorruptabb
és legszegényebb országa lettünk egy évtized alatt és a legutáltabb nemzet. Cicuska, te meg folytasd a fidzdse' sikereinek felsorolását...
Maccska
@Yoda69: az nyilvánvaló hogy tíz párt nem tud kormányozni.
Ahhoz hogy két erős ellenzéki párt maradjon,addig elég sok választást kell elbuknia az ellenzéknek.
Bár nagyon úgy nézem hogy a számuk idővel nem csökken hanem nő.
Én már a dk megjelenését sem tartottam logikusnak,de azóta csak egyre nő a pártok száma.
jáger laszló
Baloldalon mára a DK maradt az 1edüli kormányképes erő Gyurcsány vezetésével
A többiek a fasorban sincsenek!!!
csak ennyi
batárilag
J.L.
Yoda69
@Maccska: Eleve nem lenne 10 part az 5%-os kuszob miatt. Jelen felallas szerint 2-3 part lenne kepes bejutni a fideSSen kivul. A tobbiekre adott szavazat elveszik. Ezert is jo az elovasztas otlete, mert az tulajdenkeppen a 2 fordulos valasztast hozza vissza felhivatalos formaban. Azoknak a partoknak amelyek nem erik el az 5%-ot valasztasi szovettsegre kellene lepni a nagyobbakkal, mig a nagyobb ellenzekiek ossze kellene fogniuk, Igy tudna letrejonni egy nagy tomb.
Meglatjuk Magyar P milyen tamogatottsagot fog elerni. De az biztosra veheto ha onalloan indul, az nukasra van itelve. Viszont ha a fideSStol sziv el szavazatokat az meg igy is jo. De ha az ellenzektol, nos az szivas.
kereső
És ezzel sem mondott újat M.P. Aki nem újszülött, és nincs rohadt narancs a szemén, és tisztességben éli az életét- az tudja mindezt. És ezt MP állapitotta meg, hanem azok, akik mérik az országok korrupció indexét- a "gyurcsány korszak" indexéhez képest húsz +pontot vertünk rá , az akkori helyzetre.
Pegero
Előre megjósolom: Magyar Péter olyan magabiztosan nyomul, hogy szinte bizonyos ő lesz Magyarország új miniszterelnöke! Úgy elzavarja az Orbán kormányt, mint a SICC! :)))
Maccska
@Yoda69: pont a választási szövetségek miatt lehet 10 párt.
A folyamatos ki be és átlépésekről,megsértődésekről ne is beszéljünk.
Horizont
@Pegero: ez így egy oltári nagy baromság.
CsipkeRózsa
Örüljetek, hogy van egy ember, aki bátran kiáll és beszél Orbán rendszere ellen. Hány évtizedet akartok még várni, hogy végre valami elinduljon. Túl sokat kívántok egyszerre, várjuk ki a folytatást!

Remélem, pártot alapít, mert, ha ő nem indul majd az o.gy választáskor, el sem megyek szavazni. (ha megélem)
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...de most tényleg...föltétlen kéne még egy párt...?...:)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ahhoz, hogy elinduljon valami vagy kell, vagy nem kell. Nekem mindegy, de valahogyan kell egy hely Magyarnak, hogy odatelepedhessünk.
Maccska
@CsipkeRózsa: de nagy baj lehet felétek hogy egy ismeretlenben bíztok.
CsipkeRózsa
@Maccska: Mit jelent a felétek, én egyedül szoktam gondolkodni, és rokonszenvet érezni, bízni valakiben.
balos
@Pusztai: Semmi féle hitét fennen hírdetőt nem tolerálok!Nálam az ember a legfontosabb,nem a felvett póza!
Lepényleső
Minden közmondás ha alapvető igazságnak mondható,akkor jelesül leginkább a "Sok lúd disznót győz!" az idevágó?
Mindenki más aki más úton jár vagy csak naív,vagy a hatalmat bitorló erőszakos kisebbség közül egy szekértoló?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ja, hogy odatelepedhessetek...ez olyan mint a palánta esete...egyik melegágyból ki a másikba bele...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Kik telepedhessenek, és hova? Az a jó, hogy egy párthoz sem kell ragaszkodnia senkinek, ha egy jobbat lát, és kormányváltásban reménykedhet.

Egyébként, még mindig egyedül gondolkodom, és egyedül választok a pártok közül. Nem vagyok többesszám.
Maccska
@CsipkeRózsa: ezért buktok mindig.
Ez a libernyák individuális gondolkodás .
Erről Orbán is szólt.
CsipkeRózsa
@Maccska: Sza@rok Orbán szavaira!

Legközelebb ne írj nekem többesszámot, nem vagyok olyan kövér, mint Orbánod!
Maccska
@CsipkeRózsa: A nyugati világban ma emberek milliói gondolják azt, és élnek úgy, mint aki a semmiből jön, és a semmibe megy. Ezért nincsenek, és meggyőződésük szerint nem is kell tekintettel lenniük semmire és senkire. Háborúkat robbantanak ki, világokat rombolnak le, országhatárokat rajzolnak át, és sáska módjára legelnek le mindent. Semmibe veszik a holtakat, és megfosztják jogaiktól a meg sem születetteket. Mi, magyarok másképpen élünk, és másképpen is akarunk élni. Mi jövünk valahonnan, és tartunk valahová. Mindent, amink van, az elődeinktől kaptunk és vele a küldetést is, hogy fenntartsuk és továbbadjuk. Ez a magyar szabadság veleje. Nálunk a szabadság nem öröm vagy szenvedés. A magyar nem tartja magát szabadnak, csak mert nem éhes, vagy mert nem gyötri lelki nyavalya. Bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt csinál, amihez kedve van. Ez nekünk kevés. Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk fölött semmiféle háziúr. Ezért rajtunk kívül senkinek sem fontos, hogy fennmaradjon a világban az, ami magyar. De mi tudjuk, hogy a létezés magyar minősége az emberi élet különleges, semmihez nem fogható, magas rendű formája. A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk. A nyugati világban azt is képzelik, hogy az ember csak úgy van, magában. Kizárólag az ő szabad választásán múlik, hogy melyik államnak lesz polgára, ő dönti el, hogy fiú lesz-e vagy lány, a család az, amit kitalál magának, a haza pedig csak működési terület. Mi, magyarok ebben nem hiszünk. Mi tudjuk, ha egyedül állsz a világban, nem szabad vagy, hanem magányos.
Maccska
@CsipkeRózsa: röviden:"Mi tudjuk, ha egyedül állsz a világban, nem szabad vagy, hanem magányos."

Nagyon jó beszéd volt.Persze meg is kell érteni.Van akinek persze nem tetszik.Sajnálom.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...csak azért többesszém mert ezt írtad előbb " @Csizmás Kond: Ahhoz, hogy elinduljon valami vagy kell, vagy nem kell. Nekem mindegy, de valahogyan kell egy hely Magyarnak, hogy odatelepedhessünk."
...és nem kell párt...anélkül meg nincs kormányváltás...
...szerintem sokmindent kéne még magadban tisztáz mielőtt valahova betelepednél...
Maccska
@Csizmás Kond: nagy katyvasz van a fejekben néhol .
Egészen megdöbbentő az ellenzék állapota.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ez a válaszom még, egy általad általános kérdés volt, arra én is általános választ adtam, beleértve a jobboldalt is.
A további szövegedben viszont kizárólag egy oldal, vagyis az én beállítottságom volt a téma.
Maccska
@CsipkeRózsa: a nyugati gondolkodás az "én"ről szól,a keleti meg a "mi" ről.Persze ez nem mindig volt így európában sem.
Ezért fog győzni a kelet.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...persze, és ezért is címeztem direkt neked...
Csizmás Kond
@Maccska: ...náluk valahányszor megjelenik egy új pofa egyből mellé akarnak állni...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.