Provokatív köztéri szobor készült Baranyi Krisztina támogatásával, aki messengeren próbál pénzt kuncsorogni az emberektől.

Kihelyeztek Ferencvárosban a kerület polgármesterének támogatásával egy szobrot, amely korábban tömegek nemtetszését váltotta ki – írja a Mandiner. Ugyanis a nagy felháborodást keltett, a Baranyi Krisztina által támogatott szobor erős politikai üzenetet hordoz magában. Az alkotás egy turult ábrázol, amely felragad egy G-osztályú Mercedes terepjárót.

„A Mercedes G-osztály manapság az orosz maffiához és a világ gazdagjaihoz, oligarcháihoz kötődik” – írta ki közösségi oldalára Baranyi Krisztina, aki ezzel egyben odaszúrt egyet a Fradi leendő főszponzorának, a Gazpromnak.

Beleszállt a ferencvárosiakba a saját polgármesterük, miközben pénzt kunyerál tőlük – Gúnyolódik a Fradi leendő szponzorával

Nem csoda, hogy nem tetszik a legújabb köztéri szobor a ferencvárosiaknak   Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina 

Mindenesetre lejmolni ő is ugyanúgy tud, mint a kormánypártok. Ráadásul egy igencsak nevetséges indokkal akarja lepumpolni a kerület lakosságát, hogy még erősebben kampányolhasson kormánypárti ellenfeleivel szemben.

„Éppen egy hete indult el a választási kampány hivatalos része. Szerencsére nagyon sokan támogatnak ajánlásukkal is a kerületben, de a Fidesz erőforrásainak és gátlásainak ismeretében nyilván nem dőlhetünk hátra. A Fidesz-gátlások kerületi rekordja a 2019-es kampányból származik, amikor a szórólapjaik leleplezték, hogy "megharaptam egy parkolóőrt." Ezeket mindannyiunk pénzéből hirdetik. Mi viszont csak egymásra számíthatunk” – küldte szét messengeren Ferencváros polgármestere.

Ha erre a dumára valaki akárcsak egy forintot is utal, az meg is érdemli…

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

puszt
Mióta lett ilyen ócska a Propeller?! Nevezzék át magukat szélkakassá!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Géza
Ez a libbant boszorkány ronda és ostoba is! Eltakarítjuk!
NKF
Hogy a picsába lehet Ferencváros polgármestere ez a süket tyúk?
A lopott libának is több esze van!
puszt
Mióta lett ilyen ócska a Propeller?! Nevezzék át magukat szélkakassá!
Sakk Matt
De ki sértődött me?!
Az oligarchák, az orosz bűnözők?
A Gazprom miért sertődne? Netán bűnözők vagy közük van bűnözőkhöz?
A Ferencvárosi csapat kabalája nem turul, hanem sas!
A turul, mint csupán mondabeli lény a politikai kritikában szimbolizálja a tolvajokat, akik bűnözőkkel paktáltak le. Ha erre megsértődik valaki, az magára ismert!

Mellesleg az installáció csak 2 hétig lesz a Ferenc téren.
rücsü41
Az is lehet hogy a cikk írója téved, mert a szobor csak a Fradi szurkolóknak nem tetszik. Sokan emlékeznek még arra, hogy a Gazprom egy olyan orosz nagy cég akinek a tevékenységéhez és így a pénzéhez is most éppen az ukrán emberek vérten tapad, mert a bevételük az oroszok haderejét segíti, ami éppen most az előbb említett emberek vérét ontja.Biztos sokan vannak úgy hogy nem szeretik ha "piszkos " pénzből kell nekik működni, inkább megszakítják a kapcsolatukat azzal, aki ilyen pénzzel akarja segíteni mondjuk a sportot.Inkább lemondják a támogatást mint hogy azt mondják róluk ,hogy ezek is a mások véréből tartják fenn magukat.
Pegero
Baranyi Krisztina az ATV-ben Fürjes Balázsnak: Ön szerint újságíró-e az, aki azzal viccel, hogy inkább egy kecskét dugna meg, mint engem?
A bemutatott adásban olyan kijelentések hangoztak el Baranyi Krisztináról, hogy egy „nem túl szép, cserében nem is túl okos nő”, aztán szóba jött a kecskedugás, miután Pesti TV-s műsorvezető és társai azzal kezdtek viccelni, hogy inkább egy kecskével lenne érdemes közösülni, mint a ferencvárosi polgármesterrel. Elhangzott: „a kecskét legalább meg tudod enni utána, most a Baranyi Krisztával mit csinálsz? Bele se merek gondolni.”
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Nem akarja kiadni magát.

" - A politika előtti élete szinte teljesen homályba vész. Miért nem nyílik meg egy kicsit?
- Amikor az ember családjáról hazugságokat terjesztenek, fideszes ügynökök kérdezősködnek a szomszédjaitól, törvénytelenül felbontják a családja vagyonnyilatkozatát, még a lányát is betámadják, aki egy kormányhivatalban volt ügyintéző, akkor óvatossá válik."

Nem csupán a Wikipédia létezik!
Folytatom alább...
Sakk Matt
@Philip Marlowe: "Baranyi Krisztina
ferencvárosi polgármesterjelölt

„Igazi proli vagyok” – mondja a Salgótarjánban született, 52 éves Baranyi Krisztina, az ellenzék ferencvárosi polgármesterjelöltje, aki sohasem készült politikusnak. Apja festő-mázoló volt, édesanyja a szolgáltató szektorban dolgozott: „már a nyolcvanas évek végén géemkáztak, a rendszerváltást felszabadulásként élték meg, vállalkozásokba kezdtek”, amiben a frissen érettségizett lányuk is részt vállalt. „Sok mindent csináltunk, volt pékségünk, sütöttünk hamburgert.” Később gyógyszertárat alapított, és azt vezette. Húszéves korában ment férjhez, sorra jöttek a gyerekek, három egymás után. Időközben a pécsi egyetemen elvégezte a HR szakot. 2003-ban költözött a gyermekeivel Budapestre, ahol néhány év múlva ismét patikát nyitott a Keleti környékén. A kerületbe 2008-ban költözött egy albérletbe.

A romagyilkosságok idején fordult a közélet felé, részt vett a Milla tüntetésein, először civilként, majd aktivistaként. Belépett az Együttbe, aminek a listájáról a lakóhelyén 2014-ben önkormányzati képviselői mandátumot szerzett. Elérte, hogy az Illatos úti vegyi művek telepéről 2800 tonna mérgező anyagot elszállítsanak és megsemmisítsenek. A következő kerületi ügye a parkolási maffia feltárása volt. Bár a tavalyi parlamenti választáson képviselőjelöltként mindössze 3,1 százalékot ért el, a kerület legnépszerűbb ellenzéki politikusaként neki volna a legnagyobb esélye legyőzni a jelenlegi polgármestert. Hiszen az előválasztáson 72 százalékos eredménnyel legyőzte a Momentum, az MSZP, a DK és a Jobbik közös jelöltjét.

A kerület határán, Pesterzsébeten laknak háromszobás lakásban; második férje közgazdász, négy gyermeke közül három már felnőtt. Korábban kosárlabdázott."
Nyírfa
A "cikk" elkövetője kosz sem lehetne Krisztina lábkörme alatt.
Nem mellesleg nem is érti a kiállított műtárgy funkcióját, mondanivalóját. Momentán ezt a kormány kisnyilasaitól nem is várjuk.
puszt
@Philip Marlowe: Igazad lehet... Soros tanodában kitanulni, majd lopni, nem lehet elég korán kezdeni...
human
Propeller!
Mi ez a kommentelő stílus a cikkben?

A párhuzam Baranyi és a Fidesz kuncsorgásával azért abszurd, mert a Fidesz komplett piaci szektorokat nyúlt le. Ezért nevetséges, hogy csekken kérnek még pénzt.
Yoda69
@puszt: Amiota a pedofilok ratettek a kezuket.
Pálinkás Pál
@puszt: amióta átvette a fideszes buzi, ...ez már csak roszabb lesz...fórumtársak ,lehet új kommentfalat kell keresni, vagy " elfogadni " a szektások értelmi szintjén megfogalmazott cikkeket...
puszt
@Yoda69: @Pálinkás Pál: Jé... valahogy elkerülte a figyelmemet, pedig már két hónapja... Köszi!
Géza
Ez a gusztustalan, undorító némber folyamatosan provokálja a magyarokat! Most végre elzavarhatjuk a beteg hordájával együtt! Van ott tanácsadó, liberális-kommunista tolvajsegéd, gyülölködési szakértő, hajléktalan guru, na ezt mind el kell takarítani és normális magyarokat a kerület élére.
Yoda69
@Géza: Hat gyulolkodesert es magyarok elleni uszitasert te se mesz a szomszedba, sikari.
Géza
@Yoda69: A tahó haverjaival beszélgess, meg a nőrokonaiddal, primitív, tanulatlan proli!
Yoda69
@Géza: Latod sikari, te balfasz roman bolsevik taho. Csak igaz amit irtam.
NKF
Ritka egy hülye picsa Krisztina!
Géza
@Yoda69: Mondtam proli! Otthon ebben a stílusban!
Sakk Matt
24.hu/kozelet/2024/04/29/ledontottek-a-ferencvarosi-turulos-g-merci-szobrot/

Úgy gondolom, Baranyi beleragadt az aktivista szerepbe. Egy ilyen installáció felállítása civil aktivistáktól elvárható, de egy kerületet képviselő polgármestertől mindenképpen provokáció.
Ettől függetlenül szánalmas és primitív cselekedet, hogy a Public Art pályázat díjnyertes szobrát - amely egyébként is csak 2 hétig lett volna a Ferenc téren! - tönkretette fél tucat senkiházi!

Vajon mit láthattak bele? Talán az élénk színeket tévesen szivárványként értelmezték a látens kis buzzancsok?! Esetleg nem tudják, hogy az FTC kabalája nem turul, hanem sas? Netán a gépjármű - www.mercedes-benz.hu/passengercars/models/suv/g-class/overview.html - csípte a szemüket, mert orosz barátaikat megsértve érezték a rubeljobbágy csicskák?!
Megannyi kínzó kérdés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.