Csak egy példa a göteborgi újságunk, amit reggel a postaládánkban találtunk, arra, hogy hogyan reagál a világ többi része a magyarországi helyzetre. Egyébként minden hírfórumon rengeteget foglalkoznak a mostani magyar politikával és intézkedésekkel.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Ha Én és a családom menne Svédországba,befogadnának,minden írat nélkül ? Sőt ha még pénzem sem lenne? Nem hiszem ! Micsoda vircsaft volt a beteg kislány körük,aki a nagymamájával él Svédországban,hogy tovább nem támogatják őt és Magyarországra küldik,ahol nincs is kapcsolata.Na ennyit Svéd humánumról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Ha Én és a családom menne Svédországba,befogadnának,minden írat nélkül ? Sőt ha még pénzem sem lenne? Nem hiszem ! Micsoda vircsaft volt a beteg kislány körük,aki a nagymamájával él Svédországban,hogy tovább nem támogatják őt és Magyarországra küldik,ahol nincs is kapcsolata.Na ennyit Svéd humánumról.
F_Viktor
@Feraj49: Írod:
"Ha Én és a családom menne Svédországba,befogadnának,minden írat nélkül ? Sőt ha még pénzem sem lenne? Nem hiszem !"

Pedig elhiheted, ha majd Orbán nem talál már más ellenséget, s te kerülsz sorra, akkor az ilyen rasszistákat is be fog fogadni Európa, köztük Svédország minden iratok nélkül (mert pl. Orbán páncélban őrzi majd, hogy ne hagyhasd el az országot), mint amilyen te vagy.

Azt kell mondanom, hogy sajnos! Mert ti egészen mást érdemelnétek, pl. észak-koreai életet!
Feraj49
@F_Viktor: Mi az a " ti" egészen mást érdemeltek ? Megkérlek gyere haza.ha még Mo.-t hazának nevezed ne Hollandiából hsz.-elj ! Mert már elegünk van abból,hogy mindig a külföldi mondja meg mit tehetünk .Ebben az állapotodban a helyzet az,hogy más far...val akarod verni a csalánt .
verum
@F_Viktor: - külön kellene már választani Orbán kritizálását (bőségesen van miért) és a kialakult helyzetet.
Mondok egy példát. Ha te mondjuk olyan anyagi körülmények között élsz, mint pl. Gyurcsány, van nagy házad, anyagi biztonság, oda azt fogadsz be, akit te jónak látsz.
Azonban ha egyik nap beállítana hozzád egy hat tagú család, hogy ők itt AKARNAK lakni, mert nincs hova menniük és nálad van hely, körülmény, mit szólnál? Nincsenek papírjaik, nem tudod, kifélék, mifélék, de itt AKARNAK lakni nálad. Gondolom, segíteni akarnál nekik, és hivatalos, letelepedési, tartózkodási engedélyt szeretnél, de ők meg nem. És amíg megy a mit is csináljunk, másnap beállít egy nyolc tagú család, hogy hallották, itt van rá mód és ők is nálad AKARNAK lakni, élni, boldogulni, szintén minden papír nélkül, ismeretlenül. És nyilvánvaló lenne, hogy mivel az első családot nem raktad ki erővel, elterjed, hogy nálad van lehetőség.
Mit tennél?
Európa most ugyanolyan helyzetben van, gondold meg.
Merkelék megmondták, hogy náluk csak háborus menekült lehet, a többit visszatoloncolják. Meg tudják tenni? És ha igen, hova fogják? És ha van hova, azok nem fognak újra és újra visszajönni?
Gondolkozz - és picit tedd másik polcra Orbánt, mert ő más téma.
Ő a lehető legrosszabbul kezeli ezt a helyzetet, mert balhét akar, mert fegyverrel akar uralkodni az országon a válsághelyzetre hivatkozva.
De tény, hogy ez a menekült áradat nem keverhető össze Orbán törekvésével, ez tőle függetlenül nagy gond.
F_Viktor
@Feraj49: Írod:
"Mi az a " ti" egészen mást érdemeltek ? Megkérlek gyere haza.ha még Mo.-t hazának nevezed ne Hollandiából hsz.-elj ! Mert már elegünk van abból,hogy mindig a külföldi mondja meg mit tehetünk ."

Ti a mélymagyarokat, az idegengyűlölőket jelenti!
2 hónapja élek Dániában, tudom mi történik Magyarországon!
Külföldiek mondják meg mit tehettek? Nagy jobber, idegengyűlöletre uszító duma.
Senki nem kényszerítette az országot az EU-ba, lehettünk volna Oroszország csatlósa továbbra is. A magyar nép, a magyar emberek döntöttek arról, hogy Európában a helyünk, amit most a g@cik mindennapi hazugságokkal megkérdőjeleznek.
F_Viktor
@verum: Írod:
"külön kellene már választani Orbán kritizálását (bőségesen van miért) és a kialakult helyzetet."

Nem lehet különválasztani, mert Orbán generálta a "kialakult helyzetet"!
Mit gondolsz hol van most az a 150-200 szerb és horvát akik a Balkán háború és a besorolás elől menekültek el?
Mit gondolsz hol van az a 140-150 ezer (99 százalékban muzulmán) koszovói-, 30-35 ezer szír, afgán menekült, akik tavaly lépték át a Magyar-Szerb határt?
Akkor miért nem volt "kialakult helyzet?

Jaaa, mert akkoriban még Orbán nem látott bennük politikai tőkét? Akkor tette a hatóság a dolgukat, s 3-5 nap után már átlépték szép csendben, minden meghurcoltatás nélkül a nyugati határt?

Írod példádban:
"...ők itt AKARNAK lakni..."

Qva rossz a példád, mert ők NEM AKARNAK ITT LAKNI!
Példád alapján:
Rokonod ad neked 10 ezer forintot, hogy vedd pártfogásodba barátait, vendégeld meg két napra őket, biztosít sátrat számodra, hogy használhassák udvarodat erre a két napra, majd az idő letelte után igazítsd el őket a pályaudvarra, hogy elutazhassanak.
Ebben mi kivetnivalót látsz? Megtagadod a rokon, a barát kérését? Emberségből ennyire lenne csak szükség.

Írod:
"Merkelék megmondták, hogy náluk csak háborus menekült lehet, a többit visszatoloncolják."

Mija f@cért gondolkodtok Merkel, a németek helyett???
Jelenleg szírek mennek, ők jogosultak a menekült státuszra! Tavaly azt a 140-150 ezer koszovóiakat is valakik befogadták szép csendben, minden hiszti nélkül.
Azok a szírek akik majd nem esnek át a német, a svéd, a francia állambiztonsági vizsgálaton, akik veszélyt jelentenek országukra, azokat majd hazaküldik. Nem Magyarországra, nem kell félned.
verum
@F_Viktor: - nem Orbán generálja a menekültáradatod, ő abban ludas, hogy rosszul kezeli.
A példám meg ül, mert nem Magyarországhoz, hanem Európához hasonlítottam.
És nem tudod, nem tudjuk, mennyi a rossz szándéku, a terrorista jelölt az áradatban.
Nem gondolkozom Merkel helyett, arra utalok, amit a cikkben olvastam, hogy ezt nyilatkozta.
Akiket meg hazaküldenek, bizony jöhet ide is. Azonban hogy nem fog simán menni a visszatoloncolásuk az nagyon valószínű és hogy újra megjelennek a déli határainknál az is.
Nem hisztizek, csak gondolkozom.
Ne vedd át a fidesz-fanok mentalitását, hogy mindenki ellenség, aki nem ért veled egyet.
Sokban egyetértünk, menekült ügyben nem.
Ugye ettől nincs harag, se lekezelés?
F_Viktor
@verum: Látom nem akarod megérteni, leírtam mindent, ennyi.
Magyarországra nem menekülnek, hanem onnan menekülnek egy élhető, demokrata, az állam és a társadalom által befogadó országba. Magyarország nem ilyen.
Magyarországnak egyetlen dolga maradt, hogy EU-s pénzek felhasználásával biztonságosan eljuttassák a menekülteket a határ nyugati részére őket. Úgy, ahogyan tavaly tették a majd 200 ezer - zömében szintén muszlim, de nem háborús övezetből érkező - menekülttel.
A többi már nem Orbán, nem a jobberek, nem az idegengyűlölők problémája, gondja. Elhelyezésüket, oktatásukat, beilleszkedési politikájukat, bízzuk a nyugati befogadóállamokra. Közünk nincs hozzá.
Feraj49
@F_Viktor: 19.04-re:most a g@cik mindennapi hazugsággal megkérdőjeleznek".
Kérdésem a "g@cik"-et rám értetted ? Mert akkor úgy gondolom ezzel a mentalitással , és hangnemben nem kívánok tovább társalogni veled.Ennél értelmesebbnek gondoltalak.Hisz sok hozzászólásod tetszett eddig,és sokkal egyet is értettem. Egyébként sem rasszista,sem hungarista nem vagyok.
verum
@F_Viktor: - te nem akarod megérteni, amit írtam. Azzal, hogy országunkból elmennek, egyáltalán incs megoldva globálisan a probléma.
Térjünk vissza erre mondjuk néhány hónap, vagy fél év múlva.
Addig fogadjuk el, hogy nem egyforma a véleményünk ebben és ne feltételezz rólam gyengeelméjűséget, mert én sem feltételezek rólad ilyent.
F_Viktor
@Feraj49: Tudom, hogy nem vagy mélymagyar, neked is annyit tudok mondani, mint @verum: barátomnak, hogy hatott rád is az orbáni idegengyűlölet kampány.

A "már elegünk van abból,hogy mindig a külföldi mondja meg mit tehetünk" mondatodra írtam, hogy ez jobber szöveg, s innentől a fityesz-jobber koalició a g@ci banda.
F_Viktor
@verum: Írod:
"Azzal, hogy országunkból elmennek, egyáltalán incs megoldva globálisan a probléma."

Igazad van, nincs megoldva ezzel a globális probléma, ez nem csak az EU dolga, hanem az ENSZ BT-nek kell lépnie.
Bízzunk benne, hogy hamarosan meg fogják oldani, de az egyenlőre kétséges, hogy az ISIS megsemmisítése után rend lesz-e a Közel-Keleten. Ennek a problémának felszámolásához kis ország Magyarország, annyit tehet csak, hogy csatlakozik majd a jó ügyhöz.
verum
@F_Viktor: - bizonyára majd lépnek valamit "odafönt", azonban a probléma most van "idelent".
Magyarország meg sajnos a vezetői révén a történelem folyamán általában nem a jó ügyhöz szokott csatlakozni. :-(
F_Viktor
@verum: A magyar nép most inkább azon rettegjen, hogy mely csoport lesz Orbánnak legújabb ellensége, mert nagyon úgy néz ki, hogy a menekültkérdést az osztrákok és a németek megoldották, ezzel beintve Orbánnak.
De a Vezírnek és híveinek újabb ellenségre, vérre lesz szükségük.
Tippem, hogy a nyugdíjasok következnek.
verum
@F_Viktor: - nem, a válsághelyzet, amit szeptember 15.-től lép életbe véleményem szerint az általa ellenségnek tekintendő, vagy tartandó egyénekre nézve lesz veszélyes.
És bizony a diktatúra keményedni fog, a szólás szabadság megnyirbálásával.
Csak tudod, az a baj, hogy a külső és belső baj nem zárja ki egymást.
F_Viktor
A válságkezelésről szóló törvény nagy szabadságot biztosíthat egy diktátor kezében.
karma1
@verum: 18,49-re: A peldad jo, egyetlen icipici kivetellel: Ha hozzam bejonne egy 6 tagu csalad, eloszor is megkerdeznem toluk, hogy kik vagytok, mit szeretnetek, es ha ok azt valaszoljak, hogy egy tanyer levest, egy uveg vizet, es innen huzunk is el, mint a darvak, akkor HAGYNI KELL OKET ELHUZNI!!!

Mi altalaban mindent ugyanugy latunk, tudjuk, hogy ez a kerdes iszonyu nagy problema, sokkal nagyobb, gazdagabb orszagok sem talaltak ra meg megoldast. DE orban NEM IS AKAR TALALNI, dagonyazik a zurzavarkeltesben, hogy minel jobban el tudja majd jatszani a hos vegvarvedot, az orszagfelszabaditot.

Egyebkent Svedorszagban alig lattam magas szoke kekszemut, viszont csoportszamra lattam afrikai feketeket , kinaiakat, koreaiakat, utcan zenelo orosz tangoharmonikast, es a borszinerol meg nem allapithato mas europai emigranst. (Nagyon sokan jonnek Esztorszagbol, Lengyelorszagbol, Romaniabol es Bulgariabol).
verum
@karma1: - a kivételed nem ül, mert ismétlem, nem Magyarországhoz, hanem Európához hasonlítottam a példát, olvasd el még egyszer. Ők bizony ott akarnak maradni.
karma1
@verum: Szerintem Merkelek vegiggondoltak, mit akarnak es mit fognak csinalni: akar maradnak a menekultek, es letelepednek, - akar nem. (Persze, Nemetorszagnak is eleg teher lesz, ha MINDENKI maradni akar megis). De a hozzaallass, amivel orban hatraltatja, valamint generalja az idegen-ellenesseget, az pelda nelkuli az egesz Europao Union belul.

Most nezem a fo hireket, az osztrak mentos mondja, hogy ok sincsenek felkeszulve ekkora emberaradatra, de IGYEKSZENEK mindenkinek megfelelo ellatast biztositani, es a mielobbi tovabbutazast.
Majd bemutattak egy Europa terkepet, amin mutatjak, hogy Nemetorszag " NO LIMIT" (es nincs ott, hogy csak a sziriaiakat fogadjak korlatlanul!), Svedorszag 30 ezret , Finnorszag 15 ezret, Anglia , Irorszag 5000-et, es - kapaszkodj meg - KOSZOVO 5 ezer embert hajlando befogadni.
Ezt semmivel sem tudja mar kimagyarazni orban!
verum
@karma1: - a helyzet bonyolultabb, mert Merkelék sem akarnak mindenkit megtartani. Nyilatkozott, hogy csak a háborús menekülteket, a többit, a nagy többséget visszatoloncolják villámgyorsan, ide hozzánk is.
No, ez lesz majd beláthatatlan.
Mert a kvóta azokra vonatkozik, akik a háborús menekültek. Mi meg majd visszakapjuk a visszatoloncoltak egy részét is és a kvótát is mellé.
karma1
@verum: En a peldamban a most ittlevo es az ezutan kovetkezo menekultekre celoztam, mert ezutan Angela Merkelnek sokkal nagyobb respeltje lesz, mint a kis kopcosnek... Azzal egyutt, hogy mi is tudjuk itt mindnyajan, hogy ezeknek az embereknek eszuk agaban sincs ittmaradni. (Gondolj bele, undorito plakatokkal fogadtuk oket, keritest huztunk fol ellenuk, ossze-vissza hozza a kormany az agyatlannal agyatlanabb donteseket, neha orakon belul teljesen egymasnak mondokat...)
karma1
@verum: Hidd el, annyira mar mindegyikuk kiokosodott, hogy "haborus menekult" legyen beloluk!
Akkor errol nem jott le itt hir, itt ma vasarnap van, ilyenkor nincs napilap, viszont a TV-ben egy szot sem szoltak Merkel esetleges nyilatkozatarol, sem a brusszeli allaspontrol, csak a fent emlitett terkepet hoztak le ezekkel a szamokkal.
verum
@karma1: - a német szakértőket ne téveszd össze a magyar tesze-toszákkal háborús menekült megállapításánál sem.
Merkelnek meg csak addig lesz nagyobb respektje a köpcössel szemben, amíg a visszatoloncolások el nem kezdődnek. Az meg, hogy innen tovább akarnak menni nem könnyebbség, mert a zöm vissza fog jönni, meglásd. Aztán ha Európában nem lesz biztonság, az nekünk sem jó, még akkor sem, ha Európának csak a szélső csücskén kapaszkodunk éppenhogy.
Mert a reális terrorveszély ellen meg ugyan jó lenne kerítés is többek között, de nem az, amit a köpcös emberkéi összegányoltak. És ezzel nem a kerítésen dolgozókat minősítem!
verum
@karma1: -
"A szakértő felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy Németországban is csak a migránsok 35 százalékát fogadják be, a többi 65 százalék visszajön.
...
a németek közölték, hogy nekik képzett, önálló fiatalokra van szükségük. Jól látható, hogy ütközik a morál és a politikai cél – szögezte le a szakértő."

propeller.hu/itthon/3150466-meg-csak-elso-hullam-jon-szakerto
karma1
@verum: Nem vitatkozom, nem ervelek tovabb, mert ugysem kozeledik ebben a kerdesben az allaspontunk: en ugy latom, hogy ebben a pillanatban orban rosszul dontott, mert azon kellene teljes erovel dolgoznia, (mondjuk neki szemely szerint, meg az eppen szabin levo sintersanyanak), hogy a mar Ma.o.-n levo embereket GYORSVONATI sebesseggel vigye el oda, ahova akarnak menni, mert ez most a napi, AZONNALI es LEGNAGYOBB problema! Fifty-fifty annak a lehetosege, hogy visszakerulnek Ma.o.-ra, DE ADDIG KENE KIURITENI AZ ORSZAGOT, amig Merkel vagy a tobbiek meg nem gondoljak magukat!
Egyszerre EGY problemat kellene megoldani hathatosan, az osszes tobbi kerdes egyenlore teoretikus! Vagy vissza fogjak kuldeni oket, vagy nem. Az is lehet, hogy egyenesen charter gepekre rakjak oket , es kiteszik oket Sziria kozeleben (mert azert belejuk egy kicsit tobb emberseg szorult, nem tennek ki oket megint hetekig tarto barangolasnak), es igy valoban az tortenik majd, amit a nemetek akarnak.
Hiaba mondja most orban, hogy igy meg ugy az Unio, meg hogy nincsenek papirjaik, meg jogtalanul jottek ide - ez mind igaz! De akkor sem lehet ugy kezelni az ugyet, ahogy ezt o tette. Ne kepzelje magat se Dugovics Titusznak, se Dobo Istvannak, ez a szerep mar foglalt. Hasznalja inkabb a jozan paraszti eszet, ha meg maradt neki a sok drogtol, amivel szinten tartjak.
karma1
@verum: Lasd fentebbi, 08.18-ra irt hsz-emet, NO LIMIT (es semmi feltetel! Ugyanigy egyik masik orszagnal sem volt semmifele megkotes. )
verum
@karma1: - limit bizony van, több cikkben is lehet olvasni a nyilatkozatokat.
És én úgy vélem, hogy a pillanatnyi könnyebbség sosem vezet jóra hosszabb távon. Sőt, általában ront a dolgokon.
Az álláspontjaink nem közeledtek, de legalább el tudtuk mondani a magunkét normálisan.
Ezt én már önmagában is nagyra értékelem.
F_Viktor
@verum: Írod:
"limit bizony van, több cikkben is lehet olvasni a nyilatkozatokat."

Tegnap leírtam, nem tudom mi nem volt érthető benne, ennél sokkal értelmesebbnek tartalak:
A háborús övezetből érkezők esetében Németország nem korlátozza a befogadott menekültek számát.
Amiről az eredeti cikk szólt, ahol a német külügyminiszter nyilatkozott (s nem az orbáni M1!), ott egyértelmű, hogy a Balkánról menekülteket, a koszovóiakat, szerbeket, stb. rájuk vonatkozik, hogy visszaküldik hazájukba!
Ezek a menedékkérők nem Magyarországon át utaznak Németországba, velük nem találkozhatsz!

Úgy érzem nem vagy hajlandó elfogadni a valóságot, ragaszkodsz rögeszmédhez.
verum
@F_Viktor: - föntebb belinkeltem egy második nyilatkozatot is, azt is elolvastad?
Ha a háborus menekült jóval kevesebb, mint az egyéb okból jöttek, akkor van a gond. Lehet ezt neked nem elhinni, én elhiszem. Azt hiszem az ellentét a véleményünkben jórészt ezen alapul.
Jó lenne, ha a beszélgetésbe nem hoznál bele lekezelő sértegetést, mert én sem teszem.
verum
@F_Viktor: - egyébként szívesen még egyszer bemásolom a linket, amire hivatkoztam:
propeller.hu/itthon/3150466-meg-csak-elso-hullam-jon-szakerto
F_Viktor
@verum: Elolvastam az M1-en(!!!) megszólaló Nógrádi György Orbánt idézgető nyilatkozatát, aki a kormány álláspontjának megfelelően csúsztat, mint pl.:
"...a németek közölték, hogy nekik képzett, önálló fiatalokra van szükségük."
Nos, ilyet némettől még nem hallottam, annál többször szélsőjobbos mélymagyartól érvként, hogy Magyarországnak csak a képzetlen, dolgozni nem akaró herék jutnak.
Ennyi Nógrádi szavahihetőségéről, innentől az ilyen embernek minden szavában kételkedek.

Tehát továbbra is hiszek Merkelnek és külügyminiszterének, miszerint szírek maradhatnak, szerbeket, balkániakat viszont nem tudnak fogadni. Magyarországnak ez jó hír, Orbánnak, Vonának kevésbé, romba dőlt a gyúlólétkampányuk, marad köztük a szoros koalíció.
arikimao
@verum: Hagyjad már szerencsétlent, beteg ember olyan mint Merkel!
verum
@F_Viktor: - nézd, én nagyra becsülöm Merkelt, de ő is csak politikus és azt nem hiszem, hogy mindent csupa szívjóságból tesznek.
Meglátjuk mit hoz a jövő, addig a véleményeink maradnak, ami.
Az itthoni politikusaink meg úgy ahogy van, egy nagy selejt sajnos.
jancsipapa
@verum: Pontosan így . Orbán hibát hibára halmoz (ott ) ,és nyilvánvaló ,hogy politikai haszonszerzési lehetőséget is látott az eseményekben . DE! Mostanára már inkább bukik az ügyön . Az első pillanattól kezdve rosszakat lépett . Ostobaság volt a plakátkampány ,a kerítés ,az össze-vissza duma . A határt kellett volna lezárni és CSAK az átkelőhelyeken adni lehetőséget a belépésre . CSAK !!! hivatalos okmányokkal érkezőt beengedni . Ennek a tömegnek csak a töredéke lenne itt ,és annyit tudnánk kezelni ,kordában tartani , Azoknak a nagy többsége minden további nélkül mehetne tovább tőlünk . Tényleg csak tranzitország lennénk .A többi próbálkozhatna a Szerbia -Horvátország - Szlovénia -Ausztria - Németország vonalon .
verum
@jancsipapa: - ez nem ilyen egyszerű.
Részint a határt képtelenek vagyunk lezárni, részint meg a papír nélkül érkezők vannak többségben és azokat a mi lassu és semmire sem jó ügyintézésünk jövő ilyenkorig is a táborokban tartaná.
Ha meg azonnal visszatoloncolják, akit elkaptak és nincs papírja, már egy óra múlva újra a déli határunkon van.
És azzal, hogy tranzit ország vagyunk, értsd meg, nem oldódik meg semmi hosszabb távon, mert a nyugati országok rövid úton a többséget visszapaterolják.
F_Viktor
@verum: Írod:
"nézd, én nagyra becsülöm Merkelt, de ő is csak politikus és azt nem hiszem, hogy mindent csupa szívjóságból tesznek."

Több oka van, hogy Németország korlátlan számban fogad be háború sújtotta országokból menekülteket, s igazad van, ezek alapja nem mind a "szívjóságról" szól:
- történelmi felelősségből,
- humanitárius okokból,
- gazdasági adottságukból,
- elöregedő, fogyó lakosság miatt,
- kedvező tapasztalatból,
- távolabbi gazdasági szempontból.
F_Viktor
@verum: Írod:
"És azzal, hogy tranzit ország vagyunk, értsd meg, nem oldódik meg semmi hosszabb távon, mert a nyugati országok rövid úton a többséget visszapaterolják."

Tegnap kérdeztem, nem válaszoltál rá, hogy a tavaly Magyarországra illegálisan belépett, regisztrált, majd továbbutazott 150-160 ezer koszovói menekült hová tűnt, miért nem küldték őket vissza Magyarországra, miközben nem háborús övezetből érkeztek, még annak ellenére sem, hogy hazájukban ENSZ békefenntartó erők állomásoznak? Ők gazdasági menekültek voltak!
verum
@F_Viktor: - nézd, a németek precízek és gyorsak, de ilyen gyorsan azért még ők sem döntenek a szírek ügyében.
Várjunk néhány hónapot, vagy fél évet, ezt is írtam már.
F_Viktor
@verum: Írod:
"no comment."

Miért nem?
Ellenzék, kisebb koalíciós párt minden demokratikus országban létezik. Minden pártnak meg van a saját szavazótábora, akiket megszólít. Minden demokratikus országban léteznek jobbosok, sőt szélsőjobbosok is, akik saját médiafelülettel rendelkeznek.

Írod:
"nézd, a németek precízek és gyorsak, de ilyen gyorsan azért még ők sem döntenek a szírek ügyében."

Írod:
"nézd, a németek precízek és gyorsak, de ilyen gyorsan azért még ők sem döntenek a szírek ügyében."

Nem értelek. Szírek esetében milyen gyorsaságot említesz?
Kérdésem a koszovói menekültekre, azaz gazdasági menekültekre vonatkozott, akik tavaly egész évben, sőt ez év februárjáig Magyarországon keresztül, Magyarországon regisztrálva mentek tovább az EU területére.
verum
@F_Viktor: - Nézd, tényleg bele kell menni a részletekbe? Koszovóban háborús helyzet volt, átlagban nyolcvan százalék igazi háborús menekült volt.
Most nehezebb a helyzet, mert azt sem tudni pontosan és hitelesen, hogy ki honnan jött.
karma1
@verum: Tudod, miert kellett volna mar a csuti oriasnak regesregen atengedni mindenkit, aki at akar menni, Merkel hivo uzenete utan? MERT NINCS TOBB IDONK! EGYIKUNKNEK SE!
A tobb hete utazo menekulteknek elfogyott lassan mindenuk, penzuk, eteluk, erejuk, az utuk nagyobbik felen pedig mar tuljutottak, es a cel elott szorakozik veluk orban. Jon a hideg, a tel, ha masert nem, akkor leginkabb erre valo figyelemmel kell oket atengedni!
A legutolso nagy hirben, ahogy irtam, a nemetek SEMMILYEN feltetelt nem szabtak, es nincs felso hatara a befogadandok szamanak. (4 oraval ezelotti hir) Ne a feltetelezesektol fosson a vezetes, es ezert akadalyozza a menekultek tovabbjutasat, hanem a meglevo piszok nehez helyzetet igyekezzenek mielobb megoldani! Annyi mindenre dobtak/dobnak ki penzt, amit mi el sem tudunk kepzelni, mar reg a toredekebol megoldhattak volna az alapproblemakat, de toketlenkednek! Addig sz@rni se mernek menni a kormanytagok, mig orban engedelyt nem ad ra.
verum
@karma1: - azt hiszem, erről nekünk kár vitázni, az idő majd megmutatja, hogy mennyi menekült marad és mennyit küldenek vissza a németek és az osztrákok.
Tény, hogy eddig az volt a szabály, hogy csak regisztráltakat fogadnak. Tény, hogy a regisztráció csúfosan nem sikerült idehaza, talán a "nagy és működő reformok" mellett nem jutott rá idő.
De hogy mi lesz eztán a minden ellenőrzés nélkül átengedettekkel, azt ma még senki nem tudja.
karma1
@verum: Minden ugy igaz, ahogy irod, hiszen migracio mindig is volt, van es lesz, erre vannak torvenyek, kvotak minden orszagban, es igaz az is, hogy ezek mind ervenyes okmanyokkal utazokra vonatkoztak.
A baj csak ott van, hogy senki, de senki nem volt erre a hatalmas nepvandorlasra felkeszulve, es most ezt kell egyedien, es nagyon gyorsan megoldani, mert aki uton van, az valamilyen megoldast akar, zaros hataridon belul.
verum
@karma1: - igen, ebben egyetértünk, hogy Európában ekkora népvándorlás még nem volt.
És én változatlanul nem értem, hogy iszlám vallásúak miért tülekednek errefelé, mikor számukra éppen Európa a legbűnösebb nép és feltételezem, hogy eszük ágában sem lesz a mi erkölcsi-vallási alapon levő törvényeinkhez alkalmazkodni.
Eddig is volt már ebben konfliktus, eztán is lesz, csak több és keményebb.
De ahogy a vak is megmondta - majd meglátjuk mi lesz. Addig meg lehet reménykedni, félni, vagy éppen optimistának lenni.
karma1
@verum: Vegulis lehet, hogy nem nagyon van mas irany az elindulasukhoz, Kinaba, Koreaba vagy mas keleti orszagba nincsenek nagyon vonzo kilatasaik, azert Amerika utan megiscsak Nyugat Europa lehet a megelhetes foldje,...En kb. ezt tudom elkepzelni, de valoban most a vilag szeme Merkelen van, meg a tobbi tehetos nyugati orszagon, akiknek van mibol segiteniuk...
F_Viktor
@verum: Írod:
"Nézd, tényleg bele kell menni a részletekbe?"

Te állítod, hogy a háborús Szíriából menekültek 90 százalékát visszaküldik a németek Magyarországra (annak ellenére, hogy Merkel többször nyilatkozta, hogy háburús menekültet politikai menekültként kezelnek, korlátlan számban befogadnak!), miközben én azt állítom, hogy tavaly a koszovói menekülteket nem küldték vissza. Ezt meg kellene beszélni.

Írod:
"Koszovóban háborús helyzet volt, átlagban nyolcvan százalék igazi háborús menekült volt."

Nofene, nem tudtam, hogy a Délszláv háború még mindig tart, pedig a szerb csapatok 1999-ben elhagyták az országot (igaz, közvetlen utána az albánok végrehajtottak egy etnikai tisztogatást).
Abban is tévedhetek, hogy egy barátom a KFOR kötelékében jelenleg is Koszovóban tartózkodik? Az ENSZ, a NATO pedig háborús helyzetbe nem küld csapatokat...

Írod:
"Most nehezebb a helyzet, mert azt sem tudni pontosan és hitelesen, hogy ki honnan jött."

Helyesbítelek:
Te nem tudod, hogy honnan jönnek. Egy szakértő fel tud tenni olyan kérdéseket, amelyből 2 perc alatt kiderül a vele szemben ülőről, hogy hazudik-e.
Tehát inkább ne nyilatkozz a hozzáértők helyett, mert gondolom nem szakmád a kihallgatási taktika.
karma1
@F_Viktor: A hirekben latott befogadast mutato terkepen Koszovoban 5000 menekultet fogadnak... Ma.o.-n kb. 700 az eves kvota...
verum
@F_Viktor: - először is nem én állítom az arányokat, hanem cikkekből olvasom nyilatkozatok alapján.
Te mást olvasol, mást hiszel el, én ezt tartom lehetségesnek.
A német szakértők is bizonyára gyorsan megállapítják, hogy ki a tényleges menekült, mint a koszovóiak esetében.
A többit meg visszapaterolják. No, nekem ez a "többi" ad okot a félelemre és a pesszimizmusra.
No meg az is, hogy sok iszlám vallású együtt kevésbé lesz toleráns kifelé, mint az európai.
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Tudod, miert kellett volna mar a csuti oriasnak regesregen atengedni mindenkit, aki at akar menni..."

Álljunk meg egy pillanatra!
Te a realitásokról beszélsz, miközben Orbánnak március óta esze ágában nem volt a menekültproblémával európai módon foglalkozni, helyette jött a gyúlólétkeltés a jobbikhoz pártolt szavazói visszaszerzéséhez, valamint a demokratákban szunnyadó rasszizmus felszítására.
Ha Orbánról és a menekültválságról értekezel, akkor szempontként innen indulj el. :-)
karma1
@F_Viktor: Hiszen tudom en jol, hogy arra kell a tomeget osszegyujtenie, hogy legyen mire hivatkoznia a kover-fele hazelnok elott, hogy miert akarja bevezetni a szuksegallapotot...

Olyan kar, hogy a vezirunk nem kepes biodiszlet nelkul meg f@ngani se...:o(((
karma1
@verum: Asszem, arrol, amit most en allitottam, meg nincs irott nyomdai sajto, majd talan csak fel nap mulva lesz.Hidd el, szamomra is sokkolo volt, hogy Nemetorszag "No limit"-et irt ki, a svedek 30, a finnek 15, az angolok -koszovoiak 5-5 ezret fogadnak be. Mas orszagok befogadasarol nem volt szo. Eleg sokkolo volt, mondom...:o((
F_Viktor
@verum: Írod:
"Tény, hogy a regisztráció csúfosan nem sikerült idehaza, talán a "nagy és működő reformok" mellett nem jutott rá idő."

A menekültek regisztráció ellenességéhez nincs köze a reformok hazugságának.
Az augusztus 1-én életbelépő új menekültügyi szabályok miatt, a kétfokozatú vizsgálati szakasz összevonása miatt nem hajlandók Magyarországon regisztrálni, mert ez alapján azonnal kiutasíthatók az országból. Valamint Dublin III. rendeletre állandó magyar hivatkozás, a kormánytól és a magyar emberektől tapasztalt idegengyűlölet miatt vesztették el bizalmukat.
verum
@F_Viktor: - persze hogy tudom, hogy nincs köze a regisztrációnak a reformokhoz, de valami alibi azért kell még Gyurcsánybűnbak mellé, nem? ;-)
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Vegulis lehet, hogy nem nagyon van mas irany az elindulasukhoz..."

3 év alatt Szíriából 4 millióan menekültek el. Ennek nagyon kis része, csak a gazdagabbak jönnek Európába.
jancsipapa
@verum: Pedig csak a megfelelő ,hatékony határvédelem a megoldás . Csak az átkelőhelyeken ,csak okmányokkal beengedni . A többit nem beengedni ,nem kell eljárást lefolytatni ,nem kell kitoloncolni . Biztos ,hogy újra és újra próbálkozik majd ,de a védett határ ,a szigorúan ellenőrzött határátlépő és több sikertelen próbálkozás másfelé tereli .Kipróbálnak és bejáratnak más útvonalakat is ..Annyit mindenképp elérünk ,hogy a létszámuk csökken .És már ez is eredmény ,főleg ,ha figyelembe vesszük a már úton lévő és az előrejelzéseket az elindulni szándékozó létszámmal kapcsolatban .Talán még okulhatunk is abból, ahogy mások kezelik a helyzetet .( Bár ebben nem igazán hiszek )
verum
@jancsipapa: - nincs a világon olyan ország, ahova ne tudnának illegálisan bejutni. A különbség legfeljebb csak a létszám nagyságában lehet.
Azonban ekkora tömegáradat esetén, ami egyszerre és nem az évek során tevődik össze, szerintem nem nagyon tudná más ország sem megoldani.
Lám a szerbek meg sem próbálják. Mi igen, de ugyanott vagyunk, hisz mind átjön valahogy.
karma1
@F_Viktor: 13.54-re: A fenebe, ezt nem tudtam! Koszi a felvialgositast!...:o)))
karma1
@verum: Igazad van, ezert kellene a szerbekrol peldat venni, roluk meg a menekultek is nagyon jo velemenyt mondtak...
verum
@karma1: - ja, mert a Szerbek áttolták a problémát hozzánk, meg tovább, nyugatra.
Sajnos nem tud erről mindenki példát venni, mert vannak célországok is!
karma1
@verum: Pedig most erdemes lenne Szerbiarol nagyon gyorsan peldat venni, es amig lehet, a legtobb menekultet atpasszolni Nemetorszagba. Egyebkent a mi kozremukodesunk nelkul is Nemetorszag es Anglia a celallomasok, mindenki masra sz@rnak, erthetoen, hiszen Ma.o. csak orban szerint duborog, mindenhol mashol realis a kep a gazdasagunkrol, csak itthon duborgunk...:o))

Na, szioka, megyek csicsizni, mar ejjel egy ora mult, es kozben rengeteget dolgoztam is, mar kiguvad a szemem a monitortol...:o(( Legyen szep napod...:o))
F_Viktor
@verum: Írod:
" - először is nem én állítom az arányokat, hanem cikkekből olvasom nyilatkozatok alapján.
Te mást olvasol, mást hiszel el, én ezt tartom lehetségesnek."

Igen, te abból az M1-ből tájékozódsz, annak a fizetett "szakértőjének" hiszel és idézed, amit Orbán közpénzen milliárdokkal fizet le, hogy politikájának megfelelően butítsa a népet (eddig ezt még te is így láttad).
Én pedig inkább hiszek Merkelnek és külügyminiszterének, akik ilyesmiket nyilatkoznak:
"Az európai menekültválsággal kapcsolatban Németország álláspontja eddigi is az volt, hogy a védelemre szorulókat be kell fogadni, és minél hamarabb vissza kell juttatni hazájukba mindazokat, akiket nem ér üldöztetés. Ez mindenekelőtt a nyugat-balkáni menedékkérőkre (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Macedónia, Montenegró és Szerbia állampolgáraira) vonatkozik, akik a Németországban menedékjog iránti kérelmet benyújtó emberek legnagyobb csoportját, nagyjából 40 százalékát teszi ki.
A Der Spiegel című hírmagazin a szombaton megjelent számában azt írta, hogy az idén már 10 ezernél is több menedékkérőt toloncoltak vissza hazájukba, körülbelül annyit, mint tavaly egész évben."

Ebből mi olvasható ki?
A VÉDELEMRE SZORULÓKAT BE KELL FOGADNI!
Értsd, úgymint, azokat a háborús Szíriából érkező menekülteket, akik ÁTUTAZNAK MAGYARORSZÁGON!

Valamint:
...és minél hamarabb vissza kell juttatni hazájukba mindazokat, akiket nem ér üldöztetés.
Itt jönnek a balkáni országokból érkezők országonkénti felsorolása:
Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Macedónia, Montenegró és Szerbia.
Tehát most már koszovóiakat nem fogadnak, mint tavaly.
DE! Ezek az emberek nem Magyarországon keresztül menekülnek Németországba, mert nem háborús övezetből érkeznek, szabad mozgással rendelkeznek saját országukban, vízumot minden gond nélkül igényelhetnek és kaphatnak.
Ők azok, akikre Kósa célzott, ők tényleg repülővel, vonattal, legálisan hagyják el hazájukat, s csak Németországba érkezésükkor kérnek Merkeléktől...
F_Viktor
@verum:
S már csak egy gondolat az idézetből:
"az idén már 10 ezernél is több menedékkérőt toloncoltak vissza hazájukba"

Ebből mennyit küldtek vissza Magyarországra?
Megnyugodtál? :-)

Írod:
"persze hogy tudom, hogy nincs köze a regisztrációnak a reformokhoz"

Tudom, hogy ironizáltál, csak megmagyaráztam, hogy miért nem akarnak augusztustól regisztrálni a menekültek Magyarországon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.