Belgrádból szombaton a tervek szerint 61 autóbusz indult volna a magyar határhoz közeli Szabadka és Magyarkanizsa felé – közölte Dragan Savic, a belgrádi buszpályaudvar vezetőjének helyettese az MTI tudósítójával.

Belgrádból Szabadkára szombaton a tervek szerint 21 menetrend szerinti és 15 rendkívüli járatot indítottak volna, ám eddig két autóbuszra nem volt szükség, éjfélig azonban még indítanak további autóbuszokat. Magyarkanizsára összesen 25 autóbusz indul éjfélig, 7 menetrend szerinti és 18 rendkívüli járat. A menetrenden kívüli járatok száma napról napra, az igényektől függően változik – mondta Dragan Savic.

A legtöbb járat 17:45-kor indult el egyszerre, akkor Magyarkanizsára 11 autóbusz, Szabadkára pedig 6 jármű indult, az ezekkel útra kelt migránsok így 20 és 21 óra között már a határ menti településekre érnek.

A Közel-Keletről érkező migránsok a belgrádi buszpályaudvar környékén található parkokban várakoznak az autóbuszokra. A parkok sátortáborokká váltak, az éjszakai intenzív esőzés alatt azonban a legtöbb sátor beázott, a migránsok a közeli parkolóházakba húzódtak be, ott azonban nem volt hely mindenki számára, így sokan a szabad ég alatt éjszakáztak. A parkokban sok a kisgyerekes család, a segélyszervezetek becslése szerint több mint húsz két év alatti gyerek van jelenleg is a sátortáborban.

Ivica Dacic szerb külügyminiszter szombaton azt közölte, hogy csak az idén több mint 120 ezer migráns vonult át Szerbián.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Szerbiában, van busz. Tegnap, Magyarországon is volt, de csak a magyar-román meccs és az ultrák miatt.
Másik
Az megtudható miért nem a Horvát határ felé tartanak?
Következetesen csak erre hozzák őket, pedig arra is vezet út.

Akkor nem kellene a menekülőknek itt idegeskedni a táborok miatt, lesz-e jármű, vagy gyalog kell elhagyni az országot.
Szeparepa
Elég volt most már... miért engedik be ezt a csőcseléket? Megmarják a kezet, ami menti őket.. a buszsofőr hajnalban halálosan megfenyegették... meddig leszünk világ balekjai, hogy ezeket az élősködőket beengedjük??? Tényleg le kell menjünk az utcára és a népharag kell megoldja a problémát?
kkalman
@Másik: ma, 19:26 Mert a Migráns-Tours csak ezt az egy útvonalat ismeri a "szabadság" felé.
wagabund
az osztrákok kezdenek idegesek lenni, ma estig Hegyeshalomnál hétezer emigráns lépett be hozzájuk..(tv hír)
...már nem mondják, hogy a magyarok a hibásak..mintha rájöttek volna, hogy ennek fele sem tréfa...
Mobil123
Szerbia - Horvátorszag- Szlovénia... Vajon Szerbia megegyezett a két uniós országgal hogyarra nem mutatja az utat a migransoknak? Hisz valamikor egy ország voltak tehát esélyes a megállapodás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.