Horvátország nem képes több migránst fogadni, erről pedig a Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztosságát (UNHCR) és az Európai Uniót is értesítette – mondta újságíróknak Ranko Ostojic belügyminiszter csütörtökön a tovarniki határátkelőn.

A belügyminiszter kijelentette, hogy Horvátországban 24 óra alatt hatezren lépték át illegálisan a határt, ez pedig veszélyezteti az ország biztonságát.

Elfogadhatatlan, hogy míg Horvátországnak alkalmaznia kell a nemzetközi szerződésben foglalt kötelezettségeket, addig a környező országok, ahonnan a migránsok jönnek, ezt nem teszik – hangoztatta a miniszter.

Nem vagyunk olyan ország, amely az adott pillanatban nem képes szolidaritást vállalni, de most arra kérjük a nemzetközi szervezeteket, hogy állítsák meg a migránsáradatot azokban az országokban, amelyek ezeket a törvényeket nem tartják be – mondta.

Ranko Ostojic elvárja Görögországtól, Szerbiától és Macedóniától, hogy Horvátországhoz hasonlóan tartsák be az uniós rendeleteket.

A migránsok nem eleve nyitott ajtón jöttek be az országba. Nekünk törvényben meghatározott kötelezettségeink vannak velük szemben, és a nemzetközi egyezmények alapján jártunk el – mondta.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Egy nap alatt!? Nem sokáig volt a nagy empátia!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
@Peller Anikó: Uj vagy itt ezért szívesen olvasok azoktól a nyomottaktól akiket még nem láttam. Tudod a határ sérthetetlen és ezt nem csak Orbán olvasatában, hanem a horvátok és szerbek olvasatában is. Nem lehet átlőni, átlocsolni mert az Orbán olvasatában nálunk is terrorizmusnak lehetne mondani.Tájékozódjál és ne itt osszad az észt. ( csak neked: "Alaptörvény!" ) Mondjál véleményt !
varirmag
"""a határ sérthetetlen """'"

HAHAHA !!!

Hogy hogy ezt a migráns (terorista ?) horda nem tudja ???
Ja és a szerbek akik a határunkra hordják őket ???

Ki kellene írni nekik a határra , hátha ettől visszafordulnak :-((((
Hellcat
Horvátok hamar feladták...Azért a németek most igazán bekaphatják...fasznak kellett ezeket felhergelni? Az a sejtésem, hogy ezek otthonról is már valami varázslatos téveszmével indultak el...a németek meg ajáluk adták a lovat. Aztán hopp pofáraesés mert akik odaértek a németekhez azok rájöttek hogy ez nem a kánaán..."kevesellték" az ellátást...Jó lenne ha ez az infó is futótűzként terjedne hátrafelé.
Ha a célja az egésznek viszont egy szép "békésen" végrehajtott kolonizálás akkor mind1 nekik.
Peller Anikó
@vízzael: """"a határ sérthetetlen """'"

HAHAHA !!!

Beteg ember vagy, nézed te a tévét? Röhögnöm kell az ilyen gyengeelméjű faszfejeken aki a sérthetetlen határokra hivatkozik amikor arab hordák ezrei törik át a határunkat és egész európa határait, erőszakkal, törve zúzva rombolva. Agymosott vagy, nem az a baj, hogy ha az arabok átpisálnak a határon hombré.
wagabund
most büntetlenül törnek-zúznak...
nanááá ...egyik sem lett regisztrálva...
...most eheti a hatalom amit főzött...illetve elmulasztotta a kemény fellépést..

a károgók meg le vannak...eltve...

nem merik megcsinálni, hogy akár több száz dobáló, ordító, gyújtogató migráns ott térdeljen naphosszat az útszélén, amíg sorra kerül...ha kell étlen szomjan...vizeljen maga alá..a sajtót távol tartani...
rend lenne az biztos...
kamazuka
Mára kiderűlt.
A horvátoknak nicsen igazuk!
Sőt, gusztustalan migráns politikát folytatnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.