A hús, amely hosszú ideig a gazdagság jele volt, életünkre tör-e a dohányzással, a légszennyezettséggel és a stresszel karonfogva? - kérdezi a Le Figaro, csatlakozva a vitához. Az ötvenes évek végétől kezdve a húst visszatérően vádolják mindenféle baj okozásával, de kedvelői és a tenyésztők következetesen védik.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Egy tény, hogy nálunk sokkal magasabb a gyomor és vastagbélrákban elhalálozott emberek száma mint a környező országokéban. Az ok összetett lehet, nem kizárt, hogy egyik oka a rossz minőségű, zsíros, ellenőrizetlen körülmények között feldolgozott vörös hús. De hozzájárul sok egyéb tényező (a rengeteg, szintén rossz minőségű finomítatlan szénhidrát, mint az adalékanyagokkal összetartott albán kenyér, cigaretta, alkohol, egészségügy, lelki állapot).
Érdekes, hogy milyen vihart kavart ez a tanulmány, amikor 50 éve ugyanazt mondják a dietetikusok és az orvosok: a kiegyensúlyozott táplálkozás a legjobb, tartózkodni kell a szélsőségektől, mint pl. a vegetáriánus táplálkozás és a túlzott húsfogyasztás mellett a finomított szénhidrátok mennyiségét is okolják a civilizációs megbetegedések számának növekedéséért.
eugen4402
Majd ha kevesebbet idegeskedünk, kevesebbet dühöngünk, és próbáljuk elkerülni a stresszhelyzetek állandó jelenlétét, akkor talán kevesebb lesz az emésztőszervi megbetegedés is. Bár ahhoz először meg kell halni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.