Az Iszlám Államot a Földközi-tengerről lövő tengeralattjáróról jelentek meg felvételek szerdán. A rakéták Rakkában értek célt megsemmisítve az olajipari és a hadiüzemeket.

Az Independent szerint ennek a támadásnak a kapcsán a védelmi miniszter azt nyilatkozta, fegyverraktárakat és gyárakat céloztak, jelentős károkat okoztak. A támadás előtt értesítették Amerikát és Izraelt is. Ám nem ez volt az igazán érdekes, hanem amit Putyin mondott utána. Ugyanis az orosz elnök kijelentette: a kilőtt rakétákat nukleáris robbanófejekkel is felszerelhetnék, de reméli, erre nem lesz szükség.

Az orosz külügyminiszter, Lavrov korábban arról beszélt, nem akarnak atomcsapást Szíriára, Putyin sem tervez ilyesmit.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Főlökött: És akkor még nem beszéltünk arról,hogy a sugárzás több ezer kilométerre is elterjed,többek közt Putyinkához is elviszi a szél.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Freewolf
Ideje leradírozni őket a térképről!
Főlökött
@Freewolf: A gond csak annyi, az ilyen jellegű 'leradírozással', hogy tán 1-2 évig :) (felezési idő függvénye) nem igazán lesz lakható a terep, így lehetőség sincs arra, hogy visszamenjenek a mostani migránsok, békés otthonukba.
Max sugárzó mosolyuk lesz :)

Szóval azokat az atomfejeket, pihiztetni kellene. Jó helyen vannak, ahol vannak.
hetöndöe
@Főlökött: És akkor még nem beszéltünk arról,hogy a sugárzás több ezer kilométerre is elterjed,többek közt Putyinkához is elviszi a szél.
Peller Anikó
@föllökött: van a putyinkának olyan radírja is amit kevés túlélő köszöngetne, láthattuk a haragját amikor lelőtték az ejtőernyős pilótáját. Na ott nemsok maradt a kövön.

Igen, remélhetőleg nem kell atomfegyver bár egy-két neutronbomba viszonylag kevés kárt tesz a környezetben. Annál inkább a nemkívánatos személyzetben.

kb 2000 db atomtöltetet robbantottak már a Földön eddig, persze sokat a föld alatt.
JAJMÁR
Némely ember agyát teljesen eltörölte a gyűlölet. Iszonyatosan ostobák! Bocsi az "ember" szó, nem is illik rájuk. Ezeket össze kellene szedni, lerakni oda egy ketrecbe az ISIS központjába. Ott a helyük.
Akkor elmondhatnánk, hogy tisztul Európa!
Főlökött
@Peller Anikó: "remélhetőleg nem kell" - egyáltalán nem kell. Még ötletnek is meggondolatlanság lenne!

Itt egy jó kis oldal, ahol elmagyarázza, Jugoszlávia, Irak, Afganisztán, ezek ma teljesen miért is lakhatatlanok, pedig laknak ott, nem kevesen.
portal.jobbik.net/index.php?q=node/4131
eszegfu
@Peller Anikó: 11:01 Nem igazán kedvelem a Hozzád hasonló alakokat, de még Neked sem kivánom, hogy az "1-2 neutromba viszonylag kevés kárt" tevő környezetében éljél!!
Sőt "nemkivánatos személyként" még azt sem, hogy Rád essen!! Jó lenne, ha megértenéd -- még ha nehezedre is esik -- ez a fajta bomba nem "személyre" szóló, hogy "csak" azt az embert pusztitja el, aki éppen ott meghal, hanem az egész Földre, az egész emberiségre, a növényzetre, az állatokra és a tengerekre is helyrehozhatatlan károkat okoz!!! Ez mégcsak nem is játék, hogy ezzel valamiféle perverzió "kielégithető" lenne!!!
silber13
@Peller Anikó: Jól tennéd, ha megnéznéd Stanley Kramer " Az utolsó part " című hátborzongató filmjét és elgondolkoznál a hülye benyögéseden!
1magyar
Putyin atom nélkül is el tudja őket intézni ha akarja egy hét alatt. Valamiért hezitál.
Január
A cikk teljesen másról szól. Felesleges ilyen negatív címeket adni, mert eleve hazugság.
" Ugyanis az orosz elnök kijelentette: a kilőtt rakétákat nukleáris robbanófejekkel is felszerelhetnék, de reméli, erre nem lesz szükség.
Az orosz külügyminiszter, Lavrov korábban arról beszélt, nem akarnak atomcsapást Szíriára, Putyin sem tervez ilyesmit."
Hol van itt az atomfegyverrel való fenyegetés?
wadnarancs
Van már vákum bomba is. A 21. századi zöld tisztogatóknak. Én csak remélni tudom ,hogy azt vetik be... nem pedig az elavult atom/hidrogén bombát.
simmering73
Egy korlátozott atomcsapást megérne a térség gyors demilitarizálása, csak kérdés érdeke e ez valakinek?
Peller Anikó
@eszekfű: nem gondolom, hogy a felét felérted volna ésszel amit írtam, de ez mindenkitől nem is várható el.

A "neutromba" pontosan az a fajta bomba, ami kevés kárt okoz a környezetben, személyre szóló és azt az embert pusztítja el aki bekapta. Ez egyfajta fénybomba, kevés hasadóanyag szennyezéssel. Röntgensugárzást gerjeszt, ami a villanás után rövid időn belül elenyészik.

Amit te vízionáltál az egy atomháborúra vonatkozik, annak természetesen globális hatása lenne. Néhány neutronbombának nincs/elenyésző a globális hatása. Ja, és nem mondtam olyat, hogy ezeket be kell vetni, remélhetőleg nem kell.

Az viszont teljesen mindegy mit mondtak Januárban a Lavorov mega Putyin, ezek a politikusok nagyon ritkán teszik azt amit mondanak Január.
hetöndöe
@Peller Anikó: Azért az nem ártana,ha a fitymaszos pénzedért legalább pontosan dolgoznál,ha legalább sikerülne mások nevét pontosan leírni,vagy uram bocsá a válasz gombra kattintani című majmoknak sem magas képességet elsajátítani.A civil életben ugyanez a probléma Magyarországon,mindig azok érvényesülnek ,akiknek hosszú a nyelve de tök hülyék mindenhez.És mielőtt megrónál érte,ez a társadalom és nem a politika hibája.Az viszont feltűnő,hogy a facebook is tele van hozzád hasonló kamuprofillal rendelkező észosztókkal,akiknek a koncesszió szó leírása is komoly gondot okoz,nemhogy az értelmezése.:-)
silber13
@Freewolf: atomfegyver használat? Hülye!! Tudom a gondolkozás számodra hatalmas nehézségeket okoz, de néha meg kell próbálni, még ha reménytelen vállalkozás is! Ezt a radírozás szócskát meg mintha használta volna valaki: gondolok itt az Nem ismerős?:-)))
magyarbakancs
@Peller Anikó:" A "neutromba" pontosan az a fajta bomba, ami kevés kárt okoz a környezetben, személyre szóló és azt az embert pusztítja el aki bekapta. "
A neutronbomba a nukleáris fegyverek egy olyan fajtája, amikor a cél nem a lehető legnagyobb mechanikai pusztítás, hanem a lehető legnagyobb neutronsugárzás.

A neutronbomba felépítése elsősorban abban tér el a hagyományos nukleáris fegyverekétől, hogy a keletkező neutronokat nem tartják bent a bomba belsejében, hanem éppen ezt használják fel az ellenséges haderőkkel szemben. Amíg egy atombomba esetén a felszabaduló energia 15%-a szabadul fel neutron- és röntgensugárzás formájában, addig egy neutronbomba esetében ez az érték elérheti az 50%-ot.
A neutronbomba alapvetően a szovjet haderők esetleges nyugat-európai inváziójának megállítására tervezték. Az lett volna a feladata, hogy úgy állítsa meg az inváziót, hogy közben Nyugat-Európát ne kelljen teljesen lerombolni. Tervezték interkontinentális ballisztikus rakéták elleni használatát is.
Egy kis probléma akad vele márpedig a széljárás kiszámíthatatlan.
Ezért nem csak az adott terület fertőződik.
magyarbakancs
@eszegfu: Látom ki oktattak atombomba használatból.
jancsipapa
Atomfegyverrel fenyeget ? Semmi ilyet nem mondott . Már a cím is hazug ...
eszegfu
@Peller Anikó: = csikos pele... Te is csak egy merülő mélytengeri buvár vagy... teljes a sötétség, ami Nálad párosul a rosszindulattal és gyülölettel! Te testesited meg azt a lényt, aki nem az eszével, hanem fegyverrel akar érvényt szerezni az akaratának... erővel "lenyomni" azt, aki ellent mer mondani..."ember" vagy Te egyáltalán?!
eszegfu
@magyarbakancs: 10:13 Valóban kipipálhatom ezt a "tanfolyamot"...csak azt nem tudom én hol irtam egyáltalán az atombombáról?! De lehet, hogy gondolatolvasó a "kincsem"!
Azt hiszem kevés ilyen gonosz él ezen a világon, amilyen ő...elszomoritó:(
magyarbakancs
@eszegfu: Jó pap is holtig tanul.
Ki kell képeznünk magunkat migráns szakértőnek, atomerőmű építésznek, sport főleg foci szakembernek.
Mert mindennap bombáznak jobbnál jobb hírekkel.
Nehogy unatkozunk.
Pártunk és kormányunk meg valósítja a holtig tanulást.
Biztos Lenintől vette át.
Tanulni, tanulni, tanulni. учиться
eszegfu
@magyarbakancs: Pedig de szeretnék már végre "unatkozni"! Ahelyett, hogy a mindenféle hülye "ötletgazda" és hiveinek marhaságait hallgatjuk, olvassuk! Azért a tanulásban tényleg igaza volt Leninnek!
magyarbakancs
@eszegfu: Én tanulok csomót, többit nem írom le.
silber13
@Peller Anikó: Mit vetettek be te nagyon sötét agyú?:-))))
katalin70
Ez egyáltalán nem hangzott el.Aki nem hiszi,járjon utána. Ránk férne már normális tájékoztatás.Nagyon meglepődnénk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.