Szombaton Austinban a SXSW tech fesztiválon külön napot szántak a Gamergate nevű netes gyűlölethullám és az internetes zaklatás megtárgyalására. A főleg nőket zaklató Gamergate mozgalomról itt írtunk bővebben. Az SXSW konferencián kiderült, hogy Pew Research kutatásai szerint az internethasználók 40 százalékát érte már online zaklatás. Ennek elszenvedői főleg a 18-28 év közötti fiatalok. Náluk a zaklatások aránya eléri a 65 százalékot. A CiviliNation nevű szervezet kutatása szerint ezek a támadások főleg a Facebookon érik őket. Az egyik felszólaló, Andrea Weckerle hozzátette, hogy a felmérésük szerint az emberek 12,9 százaléka mondta azt, hogy fenyegették már fizikai erőszakkal is online. Joseph Reagle trollszakértő előadásában azt arról beszélt, hogy a trollok egyre közveszélyesebbek és az elmúlt években sokkal agresszívebbé váltak. Reagle szerint ma már sokkal több lehetőségük van arra, hogy elérjék az áldozatokat, mivel az életünknek is egyre nagyobb része zajlik...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: n e a n t h r o p u s
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hát azért ez a cím nem is kicsit mellément!
sentinel216
A kommentelők szerint, csak pszichopata kutatók foglalkoznak ilyen szinten az internet legelterjedtebb tevékenységével.
Kamcsatka
Errefelé nem csak kommentelnek a pszichopaták, hanem némelyek egyenesen egy országot vezetnek. Bár el kell ismernem , hogy nem minden maffiózó pszichopata egyben is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.