A Münchenben 9 ember meggyilkoló, iráni származású ámokfutó gyűlölte az arabokat és a törököket, írja rendőrségi forrásokra hivatkozva a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Az iráni származású, 18 éves Ali David Sonboly már Németországban született. Rasszista és szélsőjobboldali nézeteket vallott. Büszke volt például arra, hogy születésnapja egybeesik Adolf Hitlerével.

A fiú mélyen gyökerező gyűlöletet táplált a Németországban élő törökök és arabok iránt. Magát árjának vallotta, abban az értelemben, hogy Irán területe volt az árják őshazája szemben a török és arab népekével. A 18 éves fiú erre alapozta felsőbbrendűségi érzését velük szemben.

Büszke rasszista volt a müncheni ámokfutó

Ali David Sonboly július 22-én egy müncheni McDonald's-ban kezdett el lövöldözni, majd ámokfutását a közeli bevásárlóközpontban folytatta. Feltehetően arabokra és törökökre, vagy legalábbis ilyen kinézetű emberekre vadászott.

A halálos áldozatok között csak két német van. Az ámokfutó két német-török kettős állampolgárt, egy török, egy görög, egy koszovói állampolgárt és egy tíz éve Münchenben élő, 15 éves magyar fiút ölt meg.

Ámokfutása közben azt kiabálta, hogy "német vagyok, itt születtem". Amikor a rendőrök megközelítették, öngyilkos lett.

A fiúról kiderült az is, hogy korábban pszichiátrián kezelték, és érdeklődött az iskolai és utcai ámokfutások iránt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Katonai szakértők már beszéltek róla, hogy a bevándorlás is feltüzeli a jobb oldali radikálisokat, akik szintén terrorcselekményeket követhetnek el. Emlékszünk még Breivikre, a norvég merénylőre?
human
@Horizont: Nem lennék meglepve, ha a japán mészáros is Breiviktet másolta volna. Egyébként mintha a isis divatot teremtett volna. Mintha hirtelen megjelentek volna az önjelölt igazságosztók a fanatizmus színétől függetlenül.
varrólány
Akkor a németek nyugodtan hátradőlhetnek a széken csak le ne essenek róla!
cs.n.
Nem csak elkezdett lövöldözni, ő is csalt oda több embert egy kamu facebook profillal, fiatal lánynak adva ki magát.
pbs.twimg.com/media/Cn_k8YtXEAAU073.jpg:small
@human: Igen, a Breivik-féle mészárlás több szempontból is felmerült, például már a dátumból is, napra pontosan az 5. évfordulóján történt. Talán ez sem véletlen.
archive
A cikkben azt írják, hogy arab és török kinézetű fiatalokra vadászott.. hogy lett akkor magyar áldozat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.