Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán a Török Exportőrök Tanácsának tagjai előtt tartott felszólalásában arra kérte híveit, hogy "hazafias kötelességből" jelentsék az ügyészségeknek, ha barátaik közül valaki követője lehet a júliusi puccskísérlet kiterveléséért vádolt Fethullah Gülen török hitszónok által létrehozott mozgalomnak. Eközben Szófia kiadta Ankarának azt a Bulgáriába szökött török üzletembert, aki ellen hazájában elfogatóparancsot adtak ki a Gülen-hálózat anyagi támogatásának gyanújával.

Az államfő beszédében hangsúlyozta: a titkosszolgálat, a rendőrség nem tudhat mindenkiről, egyesek elszöknek. Erdogan megfogadta, hogy folytatja a nagyszabású razziát az Egyesült Államokban élő egykori mentora által szerinte kiépített "párhuzamos állam" tagjai ellen.

Bulgária szerdán a kapikulei határátkelőhelynél szolgáltatta vissza Törökországnak Abdullah Büyüköt. A férfit a török hatóságok korábban már őrizetbe vették, de bírói felügyelet mellett szabadon engedték.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter az esettel kapcsolatban arról számolt be, hogy a bolgár hatóságok a kiadatást megelőzően visszautasították Büyük politikai menedékjog iránti kérelmét.

A július 15-i erőszakos katonai hatalomátvételi kísérlettel összefüggésben már összesen több mint 26 ezer embert vettek őrizetbe Törökországban, közülük 16 ezer személynek az előzetes letartóztatását is elrendelte az igazságszolgáltatás. A puccskísérlet után indított tisztogatás – elbocsátás vagy a munkavégzés alóli felfüggesztés formájában – már több mint 60 ezer főt érint.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Itthon is ez lesz hamarosan. Eddig még csak hallgatólagosan ment a besúgás, szelektálás, ez látszik minden mutyinál, pénzosztásnál, ahol külön felhívás nélkül is tudja mindenki, hogy "nem fideszes nem nyerhet semmit".

Orbánnak meg közismerten az ilyen lámpavasra való Erdogan és Putyin félék a példaképei.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Itthon is ez lesz hamarosan. Eddig még csak hallgatólagosan ment a besúgás, szelektálás, ez látszik minden mutyinál, pénzosztásnál, ahol külön felhívás nélkül is tudja mindenki, hogy "nem fideszes nem nyerhet semmit".

Orbánnak meg közismerten az ilyen lámpavasra való Erdogan és Putyin félék a példaképei.
hetöndöe
@leszúrt rittberger: Sajnos szóról-szóra igazad van,a sok húgyagyú fitymaszos még mindig nem jött rá,mi is folyik itt és mi lesz a vége.A kábítás ezerrel megy a médiákban.Nézem az olimpiát a "közsporttévén" és 10 percenként nyomják a pofámba,hogy "tudta?".Az egyperces hírek meg csupa győzelmi jelentés,egy szóval agyzsibbasztás a köbön.A kellemetlen hírekről egy kurva szó se.
Törölt felhasználó
Nagy grouppen seggbölől-szájba buli lesz itt Orbán, Putyin, Erdogan között. Remélem azért a Viktor lesz a szendvics közepe.
Perwool
@hetöndöe: Zabálják a kormánypropagandát kritikátlanul, anélkül, hogy csak egy pillanatig is utánagondolnának, hogy milyen szinten vannak kihasználva és hülyítve.
Képesek védeni a tolvajokat, meg béke menetelni nekik, mert azok azt mondják, hogy "nektek nem azért szar, mert ellopjuk a pénzeteket, hanem mert,zsidók-cigányok-melegek-Soros-migránsok-Trianon -Brüsszel!".
Szerintük jogos, hogy betiltjuk a másképp gondolkodást, az ellenzéki sajtót, sőt az ellenzéket is, vajon ez az Európai szellem? Nem! Irány Észak-Korea, de csak nekik mi maradunk a hanyatló nyugaton!!!A törököknél visszavonulóban az a szabadság, az 1800-as évek közepén harcolt szinte egész Európa.
A hatalom lassan azt is megmondja mikor ihat ehetsz mit és hogyan a demokráciát már nyíltan nevezik sületlenségnek
89-90 szocialista országából a béka segge alatt kullogó, sereghajtó, Rákosi-skanzenje lettünk.
Azerbajdzsán, Oroszország, Törökország a példaképünk(köszönhetjük Orbánnak )... mert itt már diktatúra van, jó példaképek!!-:(((
Oroszországban mondjuk annyi különbség van, hogy Putyint szeretik! Ellenben mi Orbánt utáljuk, mint az idegen xart!
Tódor
Erdogánnak a csuticigány a tanítómestere?
lampa laz
A minap putyinvalagátnyaló Vona is ezt a szemét limonádé árusból lett diktátort éltette. Nem ártana a sok jobbikkal szimpatizálónak is elgondolkodni, hogy vajon melyik a jobb(ik), a demokrácia vagy a diktatúra, ami nálunk is kicsírázott már. Okt.2-a után futóbabként nő majd, ha bejön nekik a nészavazás úgy, hogy reszkess Magyarország.
nezelodo
Az én szomszédasszonyom politikamentesen ezt magától, ingyen is megteszi, csak legyen aki meghallgatja. Amolyan utcai pletykaszolgálatot alakított ki, csak a titkossággal van a gondja, a dolog természeténél fogva, és folyton lebukik. Hiába ennek hagyománya van nálunk.
Ludmilla
nem biztos,hogy szükség van a jelentéseire
Kutyuska
@leszúrt rittberger: Valószínűleg szívéből beszél Erdogan. A Fidelitas is besúgásra szólított fel nem is olyan rég. A vérükben van a stréberkedés, a spionkodás.
Az is elgondolkodtat, hogy míg ellenzékben Orbán orrba-szájba ígérgette az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát hatalomra kerülése esetén, vajon 2010 óta mi tartja vissza attól, hogy betartsa az ígéretét.
Jó, jó tudom, hogy nála nem azt kell nézni, hogy mit mond,hanem azt, amit tesz.
Viszont nagyon valószínűnek tartom, megvan az alapos oka rá, hogy ne kerüljön nyilvánosságra az ügynöklista.
Kutyuska
@hetöndöe: Mi már ott tartunk, hogy felvesszük a sportközvetítéseket és átugorjuk a Tudta? kezdetű baromságokat és van egy perceket.
A legnagyobb aljasság,hogy más sportcsatornák nem közvetítik az olimpiát. Hányni kell a M4-től.
nezelodo
@Kutyuska: "megvan az alapos oka rá, hogy ne kerüljön nyilvánosságra az ügynöklista"
Lehet, hogy azért van e témában kussban, a folyton komcsizó vezér, mert pöttyös káderekkel van tömve a saját, és az asszony famíliája is?
Kutyuska
@nezelodo: Másra nem tudok gondolni. Addig, amíg nem volt hatalmon, teli pofával ügynöközött, most meg kussban van. Miért?
sokanvagyunk
Kezdem félteni Putyint... - találkozásukkor Erdogan ötször is barátjának nevezte. :)
Kutyuska
@sokanvagyunk: Erre mondják, hogy az ilyen barátnál a halálos ellenség is jobb.
Nil
Ezt ov-től tanulta, ov meg rákositól
egyvandor
Erdogán tanulhatna Gorbántól. Nálunk profi módon tudnak mindenkiről aki akadályt jelenthetne a nertársak hatalmának gyakorlásában. A fanok meg automatice teszik a dolgukat.
egyvandor
@lampa laz: A jobbik híveitől elvárni, hogy elgondolkodjanak ezeken, nem reális. Ők éppen az "eccerű" megoldások miatt hisznek a jobbikban. (nem várható el mindenkitől hogy nap mint nap odafigyeljenek arra, vagy megértsék, mi történik az országban. Az egyoldalú tájékoztatás miatt ez nem is lehetséges.
egyvandor
@Kutyuska: Miért? A G előnevet adó egykori barátja tudja rá a választ.
Kutyuska
@egyvandor: Valószínűleg egyezik azzal, amire mi is tippelünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok