Megelőzte az Angela Merkel német kancellár vezette Kereszténydemokrata Uniót (CDU) a vasárnapi mecklenburg-elő-pomerániai tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson a berlini vezetés menekültpolitikáját élesen bíráló Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt az urnazárás után megjelent első becslések szerint.

Az AfD első alkalommal indult a Landtag-választáson, és az országos köztelevíziók (ARD,ZDF) megbízásából készült eredménybecslések alapján a szavazatok 21-21,5 százalékát szerezte meg, ami 17 helyet jelent a 71 tagú schwerini Landtagban.

Az első helyen a CDU nagyobbik koalíciós partnereként 2006 óta kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) végzett a szavazatok 30-30,5 százalékával.

A CDU az SPD és az AfD mögé, a harmadik helyre szorult, a szavazatok 19-20 százalékát szerezte meg, támogatottsága tovább csökkent a legutóbbi, 2011-ben tartott választáson szerzett 23 százalékhoz képest, amely a párt eddigi legrosszabb eredménye volt.

A 2013-ban alapított AfD még soha nem előzte meg a CDU-t tartományi vagy egyéb választáson.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Tisztel _Merkel Asszony!
Pakolhat és húzhat a csába.
Tele van a Német népnek a töke a sok muszlim @arral.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@libellle: Köszi a választ! Igen,abban igazad van,hogy itt is gyilkolják a családtagok egymást,de nem vallási alapból.sajnos az alkesz családoknál ez igen,megesik,de nem rituálé. Orbán nem vezírem,mert úgy ahogy van rühellem az egész kompániájával együtt.Eddig minden párt amelyik hatalmon volt,még csak a saját zsebét tömte, de a prímet a mini dúcse viszi.kuszaszemü haverjával.Most azonban nem a seggnyalásért értek vele egyet.Ha Gyurcsótány akarná a migriket, Orbán meg nem,én akkor is a migrik ellen vagyok.Tudom,hogy nem akarnának itt maradni,de itt gázolnak kesresztül,na meg ha szót fogadunk a kvótának mi felelünk értük,ha ki lógnak. Nekünk nyomják vissza őket.Börtöneink a saját kisebbségeink miatt meg így is teli vannak.Merkel meg igen is meghívta őket és nem Orbántól tudom.Ha hiszed ha nem én nem csak a cenzúrált FideSS weboldalakat olvasgatom.Nézem,figyelem a külföldi sajtót is. Igaz,csak németül tudok,de a google fordító,bár elég szar,de a lényeget le tudom vele fordítani. Tehet Merkel nyakig sáros abban ami most van.Ettől függetlenül szép napot neked.ne haragudj,hogy nem azonnal reagáltam,de nálam elég rapszódikus a szabadidő..Szia, Maja!
Szókrakész
@libellle: Neked is friisíteni kéne magad, a felfogásod, gondolkodásmódod a legújabb politikai trend szerint.
Az AFD nem jövök megyek, hanem jövök és maradok, hízok párt lesz Németországban.
libellle
@Szókrakész: HAHAHAHAHAHA mennyi párt mondta ezt már magáról a Schilling pártól a Piraten-pártig. Na ujra, neked semmiröl nincs fogalmad. De ez igy jó , neked!
libellle
@cikicakk55: Sokan mondják, hogy Merkel meghivott valakiket. Természetesen ez nem igy van hidd le. A mi alaptörvényünk elöirja, hogy nekünk mindenkit be kell fogadni aki Asylt, vagyis menedéket kér.
Majd el döntik a hivatalok, hogy ezekböl ki milyen statusz kap vagy nem kap. A sok menkültböl már nagyon sok ujra a hazájában van. Ami természetesen nem akadályozza, hogy ujra és ujra megprobáljon ide bejutni. Tudott, hogy Németországnak van a világon az egyik legjobb ugynevezett Soziális -hálója. Seehofer sokszor mondogatta, hogy a biróság elé viszi Merkelt. De nem tette mert tudja, hogy a biróság keresetét elutasitaná. Merkel kizárólag az alkotmány szerint cselekszik. Természetesen mindig Merkelt irja mindenki. Merkel csak a Kanzlerin, a kormány dönt mindenben ugy a menekült ügyben is. Ezenkivül azt is hidd el, hogy a nepszavazásnak ott Magyarországon NULLA értéke van. Ugyanis orbán már mindent megszavazott és alá is irt. Kb 3 hate olvastam, hogy az Europai Komissio ezt hivatalosan közölte a magyar kormánnyal. Természetesen azt is, hogy amennyiben ennyire jól áll anyagilag az állam, hogy semmire milliárdokat dobál ki, akkor ezt az összeget az EU leszámolja a Magyarországnak "járó" összegekböl. Az egész indikatora annak, hogy orbán probálgatja hatalmát és 2020-elején amikor szinte minden EU-s pénz kifut kivezesse Magyarországot az Uniobol. Definitiven olyan indokkal, hogy el kell hagyni az Uniot mert mindent ratok kényszeritenek. Ez hidd el nem igy van. A tavalyi menekült témát is szándékosan belpolitkai céljaira használta fel. Már februar eleje ota tudta, hogy mi fog történni. Miert nem épitette akkor a keritést miert nem vonta ahátarra a rendöröket haráröröket?? Ez neki igy nagyon az elképzelései szerint történtek.A kereszténységhez még egy gondolatot, amikor a pályaudvarton Budpesten "fogva tartotta" mert ezt tette (tudod az életben minden kiderül) akkor én 4 napot Budapesten voltam. A kollágák engem el vittek oda, csak azert, hogy lássam mi történik ott abban az...
Szókrakész
@libellle: HAHAHAHA...Seehofert nem olvastad?!?!

Ultimátum Merkelnek.
"Európa nem akarja a berlini politikát"!!!sic Seehofer

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.