Veszélyben a nők jogai Lengyelországban és Magyarországon címmel közölt véleménycikket honlapján a Libération, a teljes abortusztilalmat célzó, de a tömeges tiltakozások miatt elvetett lengyel törvényjavaslat és a 2011-es magyar abortuszellenes plakátkampány kapcsán.

A francia baloldali napilap szerint a két ország az elmúlt években olyan intézményi változásokon ment keresztül, amelyek a liberális államból az illiberális demokráciába vezetnek. Orbán Viktor magyar és Beata Szydlo lengyel miniszterelnök rendszere egy újfajta kormányzási formát képvisel, gyökerei a globalizmus és a neoliberalizmus kudarcából erednek, amelyek "az erősek számára gyenge államot, míg a gyengék számára erős államot teremtettek".

A cikk "taplógombaállamnak" nevezi ezt a rendszert, amelynek lényege szerinte, hogy a kormányok – a fából táplálkozó és azt elpusztító parazita gomba mintájára – felélik liberális elődeik erőforrásait, és azoktól alapjaiban függő állami struktúrát hoznak létre.

Ez a rendszer saját céljaira használja fel a liberális-demokratikus európai modell finanszírozási forrásait, mechanizmusait és intézményeit. Ennek szembeszökő példája volt 2011-ben Magyarországon az abortuszellenes plakátkampány, amelyet a munka és a magánélet egyensúlyát hirdető kormányprogram égisze alatt indítottak, és ezen a címen az Európai Unió társadalmi-innovációs programjából, a PROGRESS-ből finanszíroztak – írta a lap.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

domki
@Borsodi: és a tapló nyaloncok nem azt írják, hogy őket taplózták le, hanem "minket".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Azok vajon kik, akik könyörtelenül, taplógombák módjára a mai napig zsigerelik, pusztítják a volt afrikai gyarmataikat?
Ludas Matyi
@Eriksson: ammegcsak hagyjan ,hogy pusztitjak öket, de meg azok a fasszopok szallitjak a fegyvereket az afrikai allamoknak USA-val es a Stasi Nemetorszaggal együtt, hogy egymast leöljek es ha tiszta lesz a palya akkor mehetnek habzsolni az olajat, gast es a földi kincseket!
Eriksson
@Ludas Matyi: Habzsolják Afrika kincseit most is, minden lelkiismeretfurdalás nélkül. Ha nézeteltérés mutatkozna az őslakosok és a megszállók között, bizony ott vannak a rendfenntartók, s az okoskodóknak annyi.
Ludas Matyi
ne aggodjal ugyanezt csinalja USA is. Kezdte Afghanistannal, majd Libyen, Irak es most Syrien. Ugy tudom az USA +/- 250 eves es mar 248 haborut folytatott a törtenelemben es mindig a földi kincsekert ment nem pedig a Demokratia kivivasaert. A Lybiai lakossag a mai napig is sir Gaddafi utan, mert soha nem volt olyan bekes es szep eletük mint az ö idejen. Ha pedig most Killary lesz az elnök akkor felkötheti a vilag a Glottgatyat, mert addig fogja Putint provokalni, mig ki nem tör a III. vilaghaboru. Egyszoval Eriksson szar avilag helyzete!
Eriksson
@Ludas Matyi: Putyin eszes ember és megfontolt politikus, maga mellé fogja állítani kelet népét. Killary nem fogja győzni cserélgetni a tisztasági betétjét.
Eriksson
Máris meg vannak Putyinnak az Ukrán válság miatt le nem szállított Francia Mistral hadihajók. A legeslegolcsóbban.
www.origo.hu/nagyvilag/20161021-lengyel-miniszter-egyiptom-tovabbadta-oroszorszagnak-a-mistral-hadihajokat.html
teuton
Ahogy elnezem a Hülye Matyi meg a Döbrögi-Eriksson jol elvan itt egymassal... Szerintem nekik mindegy, hogy hol es mi a tema, egymassal foglalkozva kielik a perverzitasuk. De nem egyszerübb lenni randizni es agyba ugrani egymassal?
CHEWBACCA
A román - francia barátság is kb. ilyen alapokon nyugszik... vagy a francia - román, na végül is mindegy!
perfekt
Rohadt csigazabálók.Nálatok is a kirabolt gyarmatokról, hozzátok települtek szaporodnak.
Borsodi
Némi helyesbítéssel igazuk van tapló emberek megválasztottak egy tapló kormányt akik létrehoztak egy taplók által irányított tapló országot.Ahol tapló gombaként szaporodnak a tapló fidesz által fizetett milliárdos tapló nyaloncok.
domki
@Borsodi: és a tapló nyaloncok nem azt írják, hogy őket taplózták le, hanem "minket".
Ludas Matyi
@teuton: eddig anyadat dugtad, most mast keresel? Azert bizsereg a Muschid mert senki nem foglalkozik veled szarszaju. Baßal egyedül!!
teuton
@perfekt: Na meg az a szerencse, hogy a te fajtad nem nagyon szaporodik, agycsökevenyesböl mar igy is sok van MO-on, pontosan 3,3millio nephülyitett!
teuton
@Ludas Matyi: A regisztraciod alapjan könnyü teged megtalalni kis mocskos perverz es draga lesz neked az itteni mocskolodas. Tovabb nem lesz ilyesmire lehetöseged, mehetsz Prosti Sracokhoz...
perfekt
@teuton: + két fő ki téged sámli helyett csinál-te barom!
koszpeko
@perfekt: Ne zavarjon,hogy nem ők élnek a mi adóforintjainkból,hanem nálunk gazdagodnak az övékből.
Tehát okkal és joggal kritizálják az országot.
koszpeko
@Ludas Matyi: Mond téged honnan szalajtottak ezzel a helyesírással?
De mindegy is azért örülök neki,hogy te legalább érted amit írsz.
A mocskolódás hiba nélkül megy azt látom.
Egyébként ti mit akartok cimbiddel @Erikssonnal?
Anarchiát vagy III. világháborút?
Mind a kettő szellemi fogyatékosságra utal.
Eriksson
@teuton: Ki mint él, úgy ítél. Teutonnak gondolkodás helyett feszt csak a dugás jut eszébe, bármiről is van szó. Tehát ő csak egy faszfej lehet.
Eriksson
Ennyit a mai Franciaországról, "Afrikának is lépnie kell azonban, ha fel szeretné szabadítani magát. Érthetetlen például, hogy hogyan bírja 450 francia katonai irányítani Elefántcsontpart 20 millió fős népességét."
24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/
perfekt
@koszpeko: Engem leginkább az zavar-mikor azt mondják ,hogy ne zavarjon, ami zavar.Legyél néha,korrekt is--mond, minek a jogán pofáznak bele más országok belügyeibe?Hangyányi csúsztatás van a magyarázatodban-de kis hibával a zongora is szól.A cikk második bekezdése fáj a ballibnek-és minden eszközzel-és ott ahol tudnak fellépnek országunk ellen.Én ezt furcsának tartom, és mondvacsinált problémának.Összecsókolhatják egymást az USA megmondóival.
koszpeko
@perfekt: Mond meg nekem!
Kitől kapott nemzetközi szinten pozitív véleményt az ország az utóbbi 2 évben?
Tudod a kritikát akkor nehéz elfogadni ha igaz.
Egyébként ha mi kritizálunk más országokat és belepofázunk belügyeikbe azt szabad ugye?
De ha minket kritizálnak az már ballibes és balos pártok által fizetett provokáció?
perfekt
@koszpeko: Nem -erről szóltam.Nem én vagyok a kritikák felelőse-bizonyára van ennek is államtitkára.Kritikát elfogadni akkor nem nehéz, ha téves-vagy direkt kiagyalt! - mert irreleváns.Azt sem állítottam soha ,hogy a mi kritikáink minden esetben sachlich und-relevánt..Azt sem állítottam-hogy csak a ballibesek teszik -veszik-a fejeiket-de oda van írva az előző kommentemben-hogy a vitaindító cikk, második részében van a kutya elásva.Olvasd fel hangosan--milyen újság is az-kik is szerkesztik-- ?A többi stimmel mondják-pestiesen.
koszpeko
@perfekt: Na és,ha baloldali lap kritizál?
A jobboldaliak hallgatnak Mo.-ról.
Miért nem dicsérnek és hozsannáznak minket,hogy milyen frankó ez az ország milyen csodálatos a vezetésünk és,hogy irigyelnek minket?
perfekt
@koszpeko:Írtam hangosan olvasd fel.Nem tetted!Mondd :miért fáj az egy francia baloldali lapnak,hogy országunk liberális/ami nem igaz/ állapotából, illiberális felé mozdul?Ne dicsérjenek -kinek van arra itt szüksége?--és kérdésedre válaszolok-- mert az orbitális hazugság lenne--és náluk nem is lenne a haladásnak hírértéke!
radios45
Igenis taplóország lettünk, a vezér és kormánya alatt, írányított butított agymosott-megosztott emberek országa, egy virtuális szemét, média +hatalom centrikus világban, ahol a reformok is csak plakátokon működnek.
Ludas Matyi
@koszpeko: en csak ennyit tanultam meg magyarul, de te hany nyelven is beszelsz? Ilyen büdös labu ßarszajuak teszik tönkre Magyarorszagot nem a jelenlegi kormany. Halvany fingod nincsen sem a vilag gazdasagrol sem a vilag politikarol, csak a nyaladat meg a pharkadat vered miközben kötözködsz az ertelmisegiekkel. Nem csak a szad de a soraid is a ßartol büzlenek!
koszpeko
@Ludas Matyi: Te vagy az értelmiségi?
Milyen az alul iskolázott nálatok?
Neked miről van fogalmad?
Nehogy már te oktass ki engem hülye anarhista barom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.