Washingtonnak Magyarországgal semmi baja, a gond az Orbán-kormánnyal van – derült ki csütörtök este ismét az amerikai fővárosban, amikor a Magyarországgal foglalkozó legfontosabb amerikai döntéshozók és véleményformálók egy informális ünnepségen emlékeztek meg az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójáról – írja a Népszabi Szerkesztőség.

A megemlékezést Charles Gati, a Johns Hopkins egyetem professzora, Thomas Melia, a külügyminisztérium egykori helyettes államtitkára és Simonyi András, hazánk egykori washingtoni nagykövete szervezte.

Az amerikai külügyminisztérium Magyarországgal foglalkozó munkatársai, akiknek hatása van az amerikai-magyar kapcsolatok alakítására, mind távol maradtak a washingtoni magyar nagykövetség által múlt héten megrendezett évfordulós fogadásról, ami meglehetősen jelzésértékű lehet.

A cikkben olvasható, hogy a szervezők szerint a magyar kormány úgy állítja be a forradalmat, mintha az Orbán Viktor populista, büszkén vállaltan illiberális, nyugat-ellenes kormányának előzménye lett volna. Charles Gati az eseményen elmondott beszédében hangsúlyozta: ez nem igaz, hiszen az 56-os forradalmárok a szovjet uralom ellen harcoltak, de egyben a politikai és gazdasági pluralizmusért is, és azért, hogy Magyarország (ismét) Európához tartozzon.

 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Ezzel sokan így vagyunk,de hiába erőlködünk jobb nem lesz mert arról folyamatosan gondoskodik a dikttorunk
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Pontosítok: csak az orbánkormánnyal és a nekik tapsoló agyhalottakkal.
Magasmagyar
A magyar nemzet tiszteli és megvédei a demokratikus államrendet, egyben Orbán Viktort az 56-os eszmék követőjét, Európa legjelentősebb államférfi becsületét, mégha egyes szélsőséges körök és neonáci elemek gyalázkodnak és úszitanak a magyarok ellen.
silber13
@Magasmagyar: Szöveged és fogalmazásod, na meg a nyeglae mindenkibe belerúgó cinikus megjegyzéseid alapján arra lehet következtetni, hogy drótszamár tért vissza!
kukac50
Nekem is csak a politikusokkal van bajom senki mással. Nem képviselik a dolgozó kisemberek érdekeit,nem mernek vitába szállni Orbánnal,ezekre soha többé nem szabad szavazni!
Zeta
Nem külföldtől kellenek jelzések, hanem itthonról tettek. Kaptak már jelzést ,bőven.
Erre mondják, ki nem ...le?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.