A gerinces fajok populációinak 58%-a már eltűnt, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81%-os csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest. A drasztikus veszteség legfőbb oka az emberi tevékenység. Egyetlen dolgot tehetünk, ha ha hagyjuk kipusztulni az emberiség akár 90 %-át. Vagy, nem teszünk semmit és akkor megdöglünk mind.

Forrás: femina.hu
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A világnak nem a népességfogyás a gondja, hanem a túlnépesedés. A másik hatalmas tévedés a gazdasági növekedés istenítése. Mindkettő csak arról szól, hogy legyünk nagyobbak és erősebbek a másik országnál és közben feléljük a készleteinket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Háááát akkor a fideszesek megmaradnak...:-(
Peller Anikó
@Mézike: de nemcsak a gerincesek pusztulnak, pusztulnak a halak is.
Mézike
@Peller Anikó: A halaknak is van gerincük.
verőce21
"...Egyetlen dolgot tehetünk, ha ha hagyjuk kipusztulni az emberiség akár 90 %-át. Vagy, nem teszünk semmit és akkor megdöglünk mind." (?)
De a vademberek beengedésével, a szaporulat ugrásszerűen meg fog emelkedni! Most hallom, hogy Freiburg-ban 17 afrikai támadt egy nőre és természetesen szabadlábon védekezhetnek, mert nem tudnak németül és nem értették meg a hölgyet hogy nem akar 17 emberrel közösülni. Szerintem itt ér véget a jog természetes volta. Ez az a szint, amit már csak elmebetegek támogatnak.
Jó úton halad Európa, hogy visszajuttassa a kontinenst a kőkorszakba, mindezt a tolerancia jegyében természetesen. :)
Peller Anikó
@Mézike: Óó. Akkor legyenek inkább vízicsigák. Vagy kukacok. Bár ezek a gerinctelenek nem túl eszesek. De legalább nemis fideszesek.
Mézike
@Peller Anikó: Van egy híres fizikus csillagász / nem jut eszembe a neve/ aki azt mondta hogy azért nem találkozunk idegen lényekkel, mert a fejlődés velejárója hogy a fejlettség egy szintjén a faj kiírtja önmagát... Pedig a kozmosz végtelen és tele van csillagrendszerekkel.
Peller Anikó
@Mézike: a fizikus csillagászok sem túl eszesek, az idegen lények ezer évek óta járnak ide és nem irtották ki egymást teljesen. A Világegyetem lakott. Milyen fizikus az, aki a millió észlelést, megfigyelést és beszámolót egytől egyig mindet figyelmen kívül hagyja mert a féleszű Einstein megmondta, hogy nem tudnak idejönni (mert fénysebességgel túl messze vannak).

Viszont van 2 érdekes megfigyelés, mindkettő Németországban történt 450 éve. Az egyik gömbök, keresztek, tányérok légicsatája volt Nurenbergben 1561 ápr 14-én hajnalban
www.ufoevidence.org/cases/case486.htm

A másik eset 5 évvel később Bázelben történt amikor sok energiagömb civakodott az égen
www.ufoevidence.org/cases/case485.htm
human
A világnak nem a népességfogyás a gondja, hanem a túlnépesedés. A másik hatalmas tévedés a gazdasági növekedés istenítése. Mindkettő csak arról szól, hogy legyünk nagyobbak és erősebbek a másik országnál és közben feléljük a készleteinket.
Mézike
@Peller Anikó: Azt írtam kiírtották önmagukat, nem egymást.
Ha úgy vesszük maga a biblia is tele van az idegenekre való utalással. csak pár példa. Illés szekere, Mózes kivezeti a zsidókat, de a kedvencem Noé bárkája.
Az akkori fejlettségi szinten ezt emberek nem tudták volna megcsinálni. maga Isten fogalma is igen zavaros. Mert volt ugye az ember elődje, valami majomfélék. De mért pont a mi elődeink tanulták meg a túléléshez szükséges dolgokat és nem a többi faj? Monnyuk a neandervölgyi?
Peller Anikó
@Mézike: Igen, Mohamed az égő csipkebokornál fénylétrán ment a mennybe? Az se semmi, simán ufó 622-ben.

Vagy Nagy Sándor ie 332 jul 20, repülő pajzsok ütöttek lyukat Türrosznál egy ostromlott várfalon, el is romlott.

A Mojzes egy tűzgolyóból kapta a tízparancsolatot.

Védák atomháború leírása, vimanák stb.
eugen4402
Valamikor a XIX. sz. elején Georg Wilhelm Friedrich Hegel hasonló végkövetkeztetésre jutott. Pontosan már nem tudom idézni, de a lényege az volt, hogy a "világész fejlődése elér egy olyan magas szintet, ... amikor megsemmisíti önmagát". Hegel nem volt buta gyerek...
simmering73
Mindennek eljön az ideje. Ha ki kell pusztulnia, ki fog pusztulni az emberiség. Mindenesetre erős jóindulatra volt szükség ahhoz, hogy még a föld színén van.
Mézike
@Peller Anikó: Ha nagyon belegondolunk lehet hogy az idegenekhez imádkoznak a papok.:-)
Mivel az emberek nem tudták megmagyarázni természeti jelenségeket így alakultak ki a vallások.
Peller Anikó
@Mézike: én ebben biztos vagyok - persze ők istennek hiszik őket amiért az ebek meg is tettek mindent.

Minden vallás az égre mutogat, pl az egyiptomi fáraók nem véletlenül építették a piramisokat úgy ahogy, a benne lévő csatornák irányának jelentősége lehet, azok megfelelő időpontokban egy csillagot vesznek célba, talán éppen az Orion csillagképben.

Maga ez a piramisépítés is egy képtelenségnek látszó tárgy, ha neked azt mondanák építs egy piramist (vagy esetleg százat, mert elég sok van) itt vannak a gépek, daruk, eszkavátorok, kőfaragó eszközök, szállító járművek, csináld meg, nem lenne egyszerű dolgod.

Na most mindezt a modern gépek nélkül. Előszöris meg kell tervezni, nem egy odacseszett építményről van szó hanem egy igen szofisztikált alkotásról.

És a Yukatán félsziget szintén teli van piramisokkal, pl 365 lépcsővel, vagy olyan amelyiken a napéjegyenlőség napján a kelő nap árnyéka végiszalad a lépcsősoron.

Szóval szerintem a régi időkben segítettek az ebek megalkottatni velünk a saját dicsőségüket megörökítő épületeket.
glorianna
@Mézike: @Peller Anikó: Viccesek vagytok, jót vigyorogtam az elméleteiteken. A Föld egyszerűen túlnépesedett, mármint emberrel, és mint minden túlszaporodott élőlény, feléli az életéhez szükséges erőforrásokat - aztán vagy kihal, vagy "csak" jelentősen csökken az egyedszáma, az élőhely eltartóképességének megfelelően. A technikai rásegítések legfeljebb lassíthatják a folyamatot.
Yoda69
@glorianna: Ez tevedes, a Fold akar 20-30 milliard embernek is lakhelyet tud nyujtani. A problema inkabb az hogy egyes tersegek iszonyatosan szegenyek es oriasi teruletekkel rendelkeznek, mig masok nagyon gazdagok, es szuk teruleten elnek. itt kellene valamifele egyensulyt teremteni.
A masik problemat a global warming jelenti, ami legfokeppen a mezogazdasagra alkalmas teruleteket sulytja, ergo tovabb csokkentve az elelem ellatas alapjait. Nos ez elobb utobb vilagmeretu problemat fog okozni, es millios tomegek fognak utrakelni hogy uj elhetobb hazat keressenek.
Es ezzel el is jutunk a 3. Vilaghabiru eloszobajaba, amely veget fog vetni az emberisegnek (legalabbis nagy reszenek) az elkovetkezo 50 evben. De lehet hogy nem is kell ennyi.
glorianna
@Yoda69: látok némi ellentmondást abban, amit írsz :) Tehát: van elég hely (hely tényleg van :)) akár 20-30 milliárd embernek is, ám a globális felmelegedés miatt nem tud majd elegendő élelmiszert előállítani - khm... akkor éhenhal, akármekkora a hely. Az, hogy a népsűrűség a különféle régiókban nagyon eltérő, voltaképpen pont azt jelzi, hogy: ad 1.: nem minden terület alkalmas sok ember "eltartására" ad 2.: az emberek oda mennek (legalábbis sokan megpróbálják az odamenést), ahol jobban tudnak élni. Ezzel át is értünk a harmadik kérdéshez. Szerintetek jelenleg Közel-Keleten és Közép-Afrikában mi zajlik? Ugyanis én azt látom, hogy ott még hagyományos(nak mondható) fegyverekkel háborúznak, és nem csak a helyiek. Azt érdemes tudni, hogy a Pax Europana eddigi 71 éve alatt egyetlen nap nem telt el úgy, hogy valahol a világban ne lett volna fegyveres konfliktus. (Az már csak hab a tortán, hogy Európa területén is volt/van fegyveres konfliktus: ex-Jugoszlávia, Kelet-Ukrajna).
Yoda69
@glorianna: Szerintem nincs benne ellentmondas. Teny hogy a Fold terulete elegendo lenne a fentebb emlitett letszam eltartasara. Az mar mas kerdes, hogy ez miert nem tud es fog megvalosulni. Belenk van programozva az onpusztitas, de legalabb vidaman tesszuk :)
De egyebkent is a foldi emberi let nagyon torekeny. Elegendo egy erre koszalo kisbolygo, (mondjuk ugy 1-2 km atmeruju), amivel utkozo palyara allunk. Ugyanugy kihalunk mint anno a dinok.
Szókrakész
"Egyetlen dolgot tehetünk, ha ha hagyjuk kipusztulni az emberiség akár 90 %-át."

Már megint ez az agyonhangoztatott szabadvakoló terv.

Georgia Guidestones
Bill Gécc nem véletlen öl milliárdokat népességcsökkentésbe.
Egyik oldalon arról papolnak, hogy túl sokan vagyunk.
A másik oldalról viszont pont azon vannak, hogy minél sűrűbben lakott legyen Európa.
Ezért tolják be a migráncsokat, mert 20-30 év múlva a nyugdíj hű és hó.
Egyik oldalról automatizálnak mindent, minél okosabb gépeket, robotokat gyártanak.
De a másik oldalon lebutítják magát az embert, hogy még véletlen se tudjon környezettudatosan, zölden gondolkodni.
Raktárak ezreiben rohad a sok túltermelt áru, de azért sírnak, hogy kifosztjuk a Földet.
Egyik oldalról sírnak, hogy pusztítjuk az őserdőket.
De a másik oldalról pont engedélyezik, hogy szaporodhasson a populáció.

Az emberiségről a szabadvakoló elit már a 70-s években megírta, hogy milyen jövőt szánnak neki. Azóta folyamatosan újabb és újabb "remek" ötlettel állnak elő.

Report from the Iron Mountain
Global 2000 report
Agenda 21
.
.
.
.
Peller Anikó
@glorianna: ez nem némi ellentmondás hanem hülyeség. Valahol jóda is látja ezt csak nem érti.

Teljesen mindegy mekkora hely van a földön vízen levegőben, jóda, a Föld már túlnépesedett és egyetlen generáció már kinyírta a Földet mint élőhelyet. Drasztikus létszámcsökkenés lenne kívánatos és semmi esetre sem a fogyasztás növelése (= a szegény területek ellátása minden jóval).

Semmilyen gazdasági egyensúlyt nem lehet teremteni kivéve a teljes elszegényesedést mert akkor meglenne az általad kívánt egyensúly, mindenki éhenhalna.

Nekünk nem az a fontos, hogy mindenki jól éljen hanem hogy mi ne haljunk éhen, világos?
(Sajnos a kormányzatunk ezt nagyon komolyan veszi és tesz is róla hogy a rokonok ne haljanak éhen)

Tíz másodpercenként 26 emberrel vagyunk többen, nincs már idő szarakodni, az olajat szétpöfögjük, az állatokat kiirtjuk a nyersanyagokat szétszórjuk.

Túl S O K az E M B E R !
sokanvagyunk
Szerintem nincs olyan sok ember a Földön, csak fel van turbózva a létszám olyanokkal, akik embernek képzelik magukat.
glorianna
@sokanvagyunk: khm... és ki dönti el, hogy ki az ember, és ki az, aki csak annak képzeli magát? Ez így nagyon csúszós pálya...
Mézike
@glorianna: Drága! Én nem a túlszaporodásról, hanem az eredetről , a bibliában, és egyéb szent könyvekben megírt homályos istenekről beszéltem.
glorianna
@Mézike: Ó, az a csevegés már-már Däniken-i magasságokat ostromolt. Értettem és mulattatott, arról szólt az első mondatom ebben a topikban. Egyébként pedig igyekeztem a cikk témájánál maradni.
Peller Anikó
@sokanvagyunk: valóban csúszós a pálya de így van. Sokanvagyunk.

Az ember nem okosabb a békánál ami szépen megfől a fazék vízben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.