A Földközi-tengeren érkező bevándorlóknak és menekülteknek segítséget nyújtó két civil szervezet egyike, az SOS Méditerranée szombaton azt közölte, hogy a Földközi-tengeren vészhelyzet van.

Vészhelyzet van a Földközi-tengeren

(Fotó: ANDREAS SOLARO / AFP)

Csak az év eleje óta a tengerből 375 embert kimentő szervezet segítséget kér a menedékkérőknek, miután a tél beállta ellenére továbbra is sokan érkeznek.

Bevándorlók és menekültek százai próbálnak meg a tél ellenére Líbiából átjutni a Földközi-tengeren – mondta Sophie Beau, a szervezet társalapítója és főigazgatója.

Közbe kell lépni és segíteni kell a humanitárius műveleteket”, ellenkező esetben folytatódnak a 2016-os év tragédiái, amikor több mint 5000 bevándorló és menekült fulladt Földközi-tengerbe, illetve tűnt el.

- nyilatkozta Beau.

A hajók továbbra is indulnak, és többüknek nyoma vész – tette hozzá a főigazgatónő, aki felszólította a hatóságokat és a közvéleményt, vegyenek tudomást a Földközi-tenger középső medencéjében zajló tragédiákról.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ezek az állatok kötelességüknek érzik, hogy a bevándorlók millióit behurcolják Európába.

@kond: jaaa, hát jó pénzért..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
@Szókrakész: a káosz az már megvan kiut te benned biztunk eleitől fogva ezt érteni kell ,mint mondtam az elsőre is!a zsákutcában csak kicsit tudsz tolatni hol előre hol hátra! ez nem kiut az nincs !Tekints a sok éhenhalóra és rájösz mit irok
Szókrakész
@picike1: Ne engem kóstolgass.
Fordulj a Mérkell banyához és Tsa-hoz okokért és válaszokért.
picike1
@Szókrakész: láttál már hangyabolyt ? Ellepi az egészet benyeli a területét
Nyírfa
Látom, itt tombol a szép magyar keresztényi izé...mi is? Merthogy a szeretethez köze nincs, az halálbiztos.
cikicakk55
@Nyírfa: Miért? A migránsokban mennyi szeretet van? Ők akarják megölni a hitetleneket.Már pedig Európában a ,lakosság legnagyobb része keresztény,az az hitetlen. az Ő szemszögükből nézve.Sajnálhatjuk őket,de vallási fanatizmusuk annyira mélyen gyökeredzik,hogy képtelenek lennének elfogadni a mi kultúránkat.Azok akik már kb 100 éve itt vannak Európába,azok már integrálódtak,de akkor a Korán még nem volt ennyire kicsavarva,elferdítve. Most sem az 50-80 éve itt élők okozzák a gondot,hanem az unokáik,vagy a most ide érkezett fiatal rokonaik. Ők már a Korán gyűlölködő fajtáját ismerik.Boldogan halnak meg Allah-ért,mert azt nyomatják már az anyjuk hasában is beléjük,hogy a paradicsomba jutnak,ha sok hitetlen megölnek.Az is elborzaszt minket,ahogy a nőkkel,saját feleségeikkel,rokonaikkal bánnak.A nők náluk az állatok után következnek a rangsorban.ha egy nőt megerőszakolnak,saját szülei,rokonai ölik meg a nőt,mert ugye szerintük a nő volt a hibás,mert kihívóan viselkedett.Azt tudnám,egy Burkába csavart nő,hogy tud kihívó lenni, ha rajtam múlna a nőket beengedném,esetleg a gyerekeit is,de csak akkor ha azok a gyerekek még kicsik. A tíz éven felülieket már megfertőzte a gyűlölet amit beléjük neveltek. épp elég bűnöző él Európában ezeknek a vallási fanatizmusok nélkül is.
Nyírfa
@cikicakk55: Ha perspektivikusan vizsgáljuk a történelmet, akkor nem nehéz észrevenni a nemzetek közötti szinkronitást. Jelen esetben nem kevesebbről van szó, mint az arab népek felvilágosodásának és a magukat kereszténynek tartó nemzetek valóban keresztényivé válásának igen fájdalmas folyamatáról. Sokszor nagyon nehéz engedni a fejlődésnek, ellenállunk, hiszen fixálódott mintáktól kell megválnunk, amelyek vélt-valós biztonságot jelentettek. De, aki nem akar haladni, az magát állítja meg az úton, nem csak képletesen, hanem fizikálisan is. Ilyenkor szoktak ránk törni betegségek, baleset ér minket stb.
Amikor már nem az eszünkre hivatkozva hódolunk az önzésünknek, hanem a lelkiismeretünk irányítja az életünket, akkor senki, semmilyen indokkal nem veszélyezteti sem a maga, sem más létét, boldogulását. Érdemes átgondolni, milyen emberekké akarunk válni. Mert mi döntünk. Akár azt is, hogy aktív-passzív gyilkosokká leszünk, de azt is, hogy megmossuk-e a lábát a vándornak.
Tudom, hosszú az út, amit megtesz az ember az evolúció során. :)
De hát embernek lenni: felelősség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.