Az új elnök beiktatására Washingtonba szervezett Women's March-nak az egész világon lettek követői. Budapesten és a Déli-sarkon is tiltakoztak Donald Trump szexista kijelentései ellen.

Az eskütétel közben zajló vandálkodás helyett a Women's March-on már az erős üzeneteké volt a főszerep, az amerikai fővárosban felvonuló több százezer nő kreatív transzparensekkel próbálta a frissen beiktatott elnök tudomására hozni, hogy nem szimpatizál Donald Trump a kampányban, és még azt megelőzően elhangzott nézeteivel, különösen a nőkre vonatkozó kijelentéseivel. Trumpnak sikerült: még az Anktartiszon is tüntettek ellene (fotó: Mario Tama/Getty Images)[/caption] A felvonulásra körülbelül 500000-en mentek el Washingtonba (természetesen nem csak nők), látványosan többen, mint a 45. elnök beiktatására:

A Capitolium előtt beszédet mondott Madonna és Scarlett Johansson is, Alicia Keys pedig a Girl on Fire című dalát adta elő Washingtonban. Rajtuk kívül is rengeteg híresség jelent meg a helyszínen, vagy éppen saját városában ment el tüntetni, esetleg a közösségi médiába töltött fel egy fotót a nagymamájáról vagy lánytestvérei társaságában.

Katy Perry, Drew Barrymore, Charlize Theron, Ariana Grande, Gillian Anderson, Yoko Ono és Chrissy Teigen is kiállt a Women's March mellett, de nem is folytatjuk tovább a felsorolást, mert ez egy végtelen lista lenne. Emily Ratajkowski így tüntetett a helyszínen:

A Women's March nem maradt meg washingtoni ügynek, az egész világon szerveztek hasonló megmozdulásokat, a főváros mellett New Yorkban és Los Angeles-ben is volt nagyszabású felvonulás, Európában Párizsban, Berlinben  és Londonban voltak nagyobb megmozdulások, de nem maradt ki Budapest sem. Sőt, még az Antarktisz sem, a Déli-sarkon egy hajó fedélzetén több mint 30 turista és tudós állt össze a transzparenseivel egy fotóra:  Természetesen az Instagramot is ellepték a felvonuláson készült képek, a legtöbben a transzparensüket örökítették meg. Ez a nő éppen azt próbálja az elnök tudtára adni, hogy az Egyesült Államokban történelméből adódóan mindenki bevándorló:

Az egyik legjobb plakát: „Inkább Joffrey-t választanám” – írja ez a lány. Szerinte a Trónok-harca szadista királya is jobb lehet Trumpnál...

„Az én puncimat markold meg... HA MERED!” Az új elnök nagyon sokaknál kiverte azzal a biztosítékot, hogy kiszivárgott egy hangfelvétel, amin arról beszélt, hogy udvarlás gyanánt „ott” szokta megragadni a meghódítani kívánt hölgyeket.

És még egy mix a transzparensekből:

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Budapesten és a Déli-sarkon is tiltakoztak Donald Trump szexista kijelentései ellen."...

az új elnöknek annyi a bűne, hogy szereti a pinát?..mert kik is tiltakoznak? akiket még bottal sem piszkálna meg egy pasi, vagy akinek sosem volt nője, netalántán a férje minden nap jól elveri?

...csak szólok, hagy kis hazánkban (is) bántalmazzák ám a női nemet...olyannyira, hogy évente saccperkábé ötvenen halnak bele a bántalmazásba...nem látom az ez ellen tüntetőket.
Aztán a tüntetők figyelmébe ajánlanám azokat az országokat, ahol évente több ezer lányt(kislányt) nőt gyújtanak fel, köveznek halálra, vagy folyamatosan kínoznak...mert a vallásuk engedi...(éltem ilyen országokban, tudom mit írok)

Javaslom az amazonoknak, hogy kivont karddal, és néhány ilyen tiltakozó táblával próbáljanak bejutni ezekbe az országokba..nos már a határon tarkónlőnék valamennyit...
A képen látható lány még farkat sem látott, de már tüntet a szerencsétlen...majd akkor tüntessen ha húsz aljadék ungabungázott rajta...persze, ha túléli.

az evolúció működik...több-kevesebb sikerrel. Így-vagy úgy, de szaporodunk...
Trump tudja mi a jó...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Itthon is próbáltak tiltakozni a családon belüli erőszak ellen, csak éppen hivatalosan olyan itthon nincs!
Lehet, hogy sokakat nem zavar, ha a véleményéért le kurvázzák, engem speciel igen.
verőce21
@Eriksson: (15:32) Igazi libsi bolsi civilek ezek. :)
Eriksson
@Nessy: Egy úrinőt miért kurváznának le? Viszont aki úgy viselkedik mint egy kurva, az ne csodálkozzék.
Nessy
@Eriksson: "azt megértem, hogy sokaknsk nem tetszik Trump, viszont azt nagyon nehezen tudom felfogni, hogy néhány kurva jelenléte ekkora szenzációt tud képezni egy társadalomban."
Én erre a bejegyzésre reagáltam, mert én is tiltakoztam anno az erőszak miatt, bár nem voltam érdekelt.
Tényleg igazad van, túl reagáltam.
Eriksson
@Nessy: Trump amerikai elnöknek szegődött, nem erkölcscsősznek. Majd esetleg hozhat olyan kőkemény törvényeket melyek visszaszorítják az erőszakot. Viszont amit civilként, laza társaságban a nőkről mondott, azt nem illik néhány év után a fejéhez vagdosni, csak azért, mert elnökké választották.
Merő rosszindulat azoktól, akik az ilyen és hasonló szexista szempontokat helyezik világuk legfőbb mozgatórugójává.
Szókrakész
"Trumpnak sikerült: még az Anktartiszon is tüntettek ellene"

Trump pedig küld egy táviratot:

Utánpótlás szállító hajók stop.
Élelmiszer ellátmány stop.
Hazajövetel stop.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.