Félelmetes jelen és még gonoszabb jövő rajzolódik ki az ENSZ 2016-os jelentéséből, ami a Föld gyermekeinek állapotáról szól. Hamarosan odáig jutunk, hogy a Földön minden évben 59 millió gyermek meghal, mielőtt betölthetné 5. életévét. Viszont már ma sem éli meg második napját 1 millió gyermek évente. Mi válhatott annyival fontosabbá, hogy a világ vezetői ne tegyenek meg mindent a megszületett gyermekekért? Egyáltalán nem csak Afrikára jellemző a gyermekszegénység. A szegénység pedig nagyban meghatározza, hogy meddig él valaki. Magyarországon nem fényes a helyzet, de még nyugatabbra is komoly gondok vannak. Meglepő vagy sem, de akad egy olyan összetevője is a hosszabb életesélyeknek, amiben hazánk a világ élvonalában van. Ez pedig ...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Hulljon a férgese!
Vajon mennyivel lesz jobb az emberiségnek, ha például egy AIDS-es afrikai szülőktől származó gyereket életben tartanánk? Vagy itt a "házunktáján" egy alultáplált, 1,75 kg-mal koraszülött PIC-es, vagy NIC-es cigánygyereket életre táplálunk az anyja helyett? Hatalmas pénzekért.
Van ezekre szüksége az amúgy is túlnépesedett Földnek?
Bármelyik is, az egészségügyet terhelné egész életében. Az adóforintjainkat!
verőce21
Isten nem akkor volt zseniális, amikor megalkotta a világot, hanem amikor feltalálta a halált.
qxy
De sajnos, nem a roma gyerekek közt van a satnya és kora szülött hanem a dokik, amikor már antibiotikummal etetik a leendő kismamát, hogy a magzat " védelmébe" és mire meg születik a gyerek, húsz dologra allergiás és jó ha nem kora szülött. tornából felmentett, akárki de gazdag ember gyereke és ezektől nem igen lehet élet erős utódokra számítani.Na ez van. Ma, nem megy le a boltba kenyérért meg tejért mert kilóg a bele. Nem bírja. és ki tehet erről?
Ezt nem azért írtam mert rokonszenvet érzek a romák iránt hanem azért hogy ez így igaz.és a nem roma ragaszkodik a nyápic gyerekéhez, aki ha nem kap gyógyszert naponta , meg is állna a növésbe.Hála az orvos tudománynak és a hiszékeny szülőknek. Mert köhög a gyermek futás a doki. Na meg van a szatyor gyógyszer szedd csak be és kutya bajod. Ja, csak egyet köhintett? Na nem baj ha be szedte mind, nem árt neki egészségesebb lesz. ( a doki )
JAJMÁR
Tegyük meg hát, amit kell! Mind az öt ponttal egyetértek, de ezt emelem ki most:

3. Várja el kormányától és szűkebb területe (önkormányzatok) vezetőitől, hogy ne csak hatalmukat erősítő látszatintézkedéseket hozzanak a szegénység jelenségével kapcsolatban, hanem valóban cselekedjenek a szegény rétegek oktatámunkához juttatása vonatkozásában. Bőven van forrás a szegénység felszámolására, ehhez mindössze felére kei társadalmakra olyan jellemző korrupciót és lecsökkenteni olyan állami kiadásokat, melyek nem hoznak létre termelő kapacitásokat és így az állam számára a jövőben is bevételt kínáló

4. Válasszon olyan vezetőket, akik megértik, hogy egy átlagosan szegény országban a jómódúak sem lehetnek boldogok. Egyrészt hogyan is lehet valaki boldog, ha körülötte olyan sokan boldogtalanok, másrészt a szegénység növekedésével kéz a kézben jár a bűnözés növekedése is, ami boldogtalanná tesz szegényt és gazdagot egyaránt.
JAJMÁR
Javaslom, h. Olvassátok el az eredetit . sajnos nem sikerült jól bemásolnom. (Táblagép)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.