Orbán Viktor miniszterelnök arról tárgyalt Petro Porosenko ukrán államfővel, hogy kétoldalú megállapodást kell kötni az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön Máltán az MTI-nek.

Kifejtette: a kormányfő és az ukrán elnök az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusának helyszínén találkozott csütörtök reggel.

Orbán Viktor az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról egyeztetett az ukrán elnökkel

Orbán Viktor arról biztosította Petro Porosenkót, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának megvédését – közölte. Mint mondta, a kormányfő a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy elkötelezettek vagyunk az ukrán-magyar energetikai együttműködés fenntartása mellett, beleértve a közös fellépést az Északi Áramlat 2 projekttel szemben.

Havasi Bertalan kiemelte: az egyeztetésen Orbán Viktor és Petro Porosenko egyetértett abban, hogy kétoldalú megállapodást kell kötnie Magyarországnak és Ukrajnának az ukrajnai magyarok kettős állampolgársága ügyében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
A határon belüli magyarokat meg gyűlöli, szipojozza, kirabolja...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Úgy osztogatja ez a ... a magyar állampolgárságot, mintha cukorka lenne, közben leszarja az itt élő magyar polgárokat. Neki már nem számít magyarnak aki a megélhetéséért külföldön dolgozik, nem számít magyarnak, aki már ötven év felett a béka segge alatt lévő gazdaság miatt közmunkabérért dolgozik, mert csak az önös és a seggnyaló körének érdekeivel foglalkozik, az országát meg nagy ívben teleszórja fekáliával.
Az ilyen ember megérett, hogy a nép 2018-ban elzavarja a bús 3.14csába.
quadrocopter
Készülődés 2018-ra, a megvilégosodott 650.000 helyett kellenek már az ukrán-magyarök szavazatai is, az sem véletlen, hogy nem változtatnak az ukrán nyugdíjasok magyar adófizetk általi kifizetésén sem!
Eladott Ország
@quadrocopter: Nem számít ha beledoglünk se csak ő a hatalmon maradjon.
nyanya001
Az ukrán 160 ezer nyugdíjat kap, a magyar elégedjen meg
az 50 ezer alattival !
Ezt mér rég le kellett volna rendezned te álnok mocsok !
Gané vagy Orbán !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.