Nem túlságosan boldogok az amerikaiak és a franciák, ugyanis egy török hírügynökség helyszínre és létszámra pontosan közzétette, hol állomásoznak a különleges erőik Szíriában.

Az Anadolu Agency török hírügynökség helyszínre pontosan nyilvánosságra hozta, hogy hol állomásoznak Szíria területén az amerikai és francia különleges erők. A bázisoknál még azt is feltüntették, hogy hányan szolgálnak ott.

US increases military posts supporting PKK/PYD in Syria

By Levent Tok, Mohamad Misto and Selen Temizer The U.S. has increased the number of military posts in the terrorist PKK/PYD-held Syrian territories to ten. According to Anadolu Agency reporters, a U.S. military point has recently been established in PKK/PYD-held areas in northern Syria.

A Pentagon ennek látványosan nem örült, szóvivőjük szerint azon túl, hogy felelőtlen tett volt, ami kockázatnak teszi ki a csapatokat, még azokat a műveleteket is veszélyeztetheti, amelyek épp folynak az Iszlám Állam terrorszervezet ellen – olvasható a Reuters cikkében.

Az Anadolu híre szerint a tíz bázisból kettőn reptér is van, mindegyik az YPG szíriai kurd lázadók kezén lévő területeken található. Törökország szerint az YPG a török Kurd Munkáspárt (PKK) terrorszervezet szír "leányvállalata", emiatt az USA és a törökök közt egy ideje már hűvös a viszony a NATO-partnerség ellenére. 

Nemrég az USA-nak Észak-Szíriában konkrét ütközőzónát kellett felállítania az YPG és a törökök közt, hogy a két szövetségese ne szálljon harcba egymással.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Erdogán elkötelezett islamista!!! Egy szavában sem lehet bízni!! Nem csoda ha elárulja "szövetségeseit". Persze az oroszok állomáshelyeit nem árulták el, mert azok az ő oldalán harcolnak!!!
Equus
@Jozefina: vagy mert nem kötötték az orrukra!
nevemnick
Most már a törökök azt is elárulhatnák, hogy a sutyeráknak merre vannak ingatlanjai, bankszámlái.
Sámannus
Ismerünk mi is hasonló álami vezetőt, aki egy teli hugyozott sörös dobozért elárulja az országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.