Nem túlságosan boldogok az amerikaiak és a franciák, ugyanis egy török hírügynökség helyszínre és létszámra pontosan közzétette, hol állomásoznak a különleges erőik Szíriában.

Az Anadolu Agency török hírügynökség helyszínre pontosan nyilvánosságra hozta, hogy hol állomásoznak Szíria területén az amerikai és francia különleges erők. A bázisoknál még azt is feltüntették, hogy hányan szolgálnak ott.

US increases military posts supporting PKK/PYD in Syria

By Levent Tok, Mohamad Misto and Selen Temizer The U.S. has increased the number of military posts in the terrorist PKK/PYD-held Syrian territories to ten. According to Anadolu Agency reporters, a U.S. military point has recently been established in PKK/PYD-held areas in northern Syria.

A Pentagon ennek látványosan nem örült, szóvivőjük szerint azon túl, hogy felelőtlen tett volt, ami kockázatnak teszi ki a csapatokat, még azokat a műveleteket is veszélyeztetheti, amelyek épp folynak az Iszlám Állam terrorszervezet ellen – olvasható a Reuters cikkében.

Az Anadolu híre szerint a tíz bázisból kettőn reptér is van, mindegyik az YPG szíriai kurd lázadók kezén lévő területeken található. Törökország szerint az YPG a török Kurd Munkáspárt (PKK) terrorszervezet szír "leányvállalata", emiatt az USA és a törökök közt egy ideje már hűvös a viszony a NATO-partnerség ellenére. 

Nemrég az USA-nak Észak-Szíriában konkrét ütközőzónát kellett felállítania az YPG és a törökök közt, hogy a két szövetségese ne szálljon harcba egymással.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

durbincs
kiloccsant ,az obamás puncsos tál,de mit vártak ,az áldozat,tapsolását ,hurrázását??
Jozefina
Erdogán elkötelezett islamista!!! Egy szavában sem lehet bízni!! Nem csoda ha elárulja "szövetségeseit". Persze az oroszok állomáshelyeit nem árulták el, mert azok az ő oldalán harcolnak!!!
Equus
@Jozefina: vagy mert nem kötötték az orrukra!
nevemnick
Most már a törökök azt is elárulhatnák, hogy a sutyeráknak merre vannak ingatlanjai, bankszámlái.
Sámannus
Ismerünk mi is hasonló álami vezetőt, aki egy teli hugyozott sörös dobozért elárulja az országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.