Kijelentette, elfogadhatatlan, hogy a kabinetet nem érdekli az Európai Bíróság kvótaítélete.

Angela Merkel gőzerővel kampányol. Retorikájában egyszerre távolságtartó a bevándorlást túlzottan pártolókkal és az azt szigorúan elutasítókkal szemben is. Utóbbi platformon küldött be néhány gyomrost a magyar kormánynak legutóbbi interjújában.

Merkel kampányolás közben beszólt a magyar kormánynak

Fotó és nyitókép: Getty Images

A Berliner Zeitungnak fejtette ki véleményét a kancellárasszony Magyarország reakciójáról az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítéletével kapcsolatban.  Merkel azt mondta, hogy "a menekültek szolidaritás alapján történő elosztását Európában jelenleg 28 közül három vagy négy ország utasítja el. A többiek kifejezték hajlandóságukat, hogy kooperáljanak, és az Európai Bíróság döntése még a szlovák miniszterelnök szerint is elfogadható. Egyetlen kormány van, amelyiket az Európai Bíróság ítélete nem érdekli, ez elfogadhatatlan."

A lap újságírója visszakérdezett, hogy Merkel szerint Magyarországot ki kellene tenni az EU-ból? A válasz pedig így hangzott:

"Ez azt jelenti, hogy Európa alapvető kérdésről, az európai jogközösségről van szó. Erről az októberi Európai Tanácson beszélnünk kell."

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sajnos Merkel asszony csak a kampányban kezd észrevenni dolgokat. Ő mint az EPP meghatározó személyisége sokat tehetett volna az ellen, hogy Orbán így elszemtelenedett. Helyette fejcsóválásra max. ejnye-bejnyére futotta tőle! Pedig ha egy két kokit, vagy egy hatalmas rúgás a szaros paraszt-seggébe hatásosabb lett volna! Nem az országot fenyegetni, hanem a Fideszt kirúgni kellene! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@durbincs: Oszt éti e teleszart szarzsák he???Vagy csak kerge mint a fityfasz birka he???
kokopelli
@dr. prédikátor: nem érti az "Arschloch das drekete,woher denn? :--)
Négy általánossal és két faiskolával?..ugyan kérem! :--))))))
Főlökött
@libellle: Az, hogy Te másképp látod nem baj, teljesen a Te dolgod. Csak nehogy ez legyen, majd a fő gondotok, problémátok, mármint az, hogy nem a tényeket nézitek, hanem elfogultan ítéltek! Ez viszont nem az én problemám lenne !
Én már találkoztam mata fideszes - illetve - mszp-s személlyel is, mindkettőn, mint a bánya-lovakon, szemellenző volt és csak nyomta a magáét, hogy csak az és kivetkőzött önmagából is. Nem értem ezen személyeket, mert utálok személyeskedni, de tudatlanok, tájékozatlanok. Én szeretem elolvasni a száraz tényeket, melyek alapján ki tudom alakítani az elfogulatlan véleményemet.

Kéregetés :) :) -> nem tudok róla :) Vicc, a mai világban ! Akkor áruld el legyszíves, mikor kértünk bármit is ??? Csak kérdezem, áruld már el akkor !!! Az EU.-által kiírt pályázatokra, stb.-re adtunk be írásban - érdemi választ - pályázatot, mely alapján, annak megvalósítására kaptunk összegeket. Ennyi és nem több. Kunyiztunk - kuncsorogtunk - koldultunk, csak a csoda vezetőitek - média játéka, mivel ilyen ténykedést nem igazán tudnak felmutatni.
Egy esetben kértünk, most, hogy 2 éve áll már a határzár és az ellenőrzés beváltan, egyedül nálunk (!!!) és MI be is tartjuk, úgy tűnik egyedül az egyezményt, továbbá elértük a 130 milliárdos költséget, ezért kértünk némi hozzájárulást, a FELÉT !!!, tehát nem a teljes összeget, a ténykedésünk dotálásához.
Ha nem tetszik, avagy nem fizetnek, az sem gond, de ha egy nagy hullám ismét eléri az EU.-t, akkor pedig nem kell sírni - ríni és bennünket hibáztatni, mert MI mindent megtettünk ! Ha mi is úgy tennénk mint a Görögök és az Olaszok, na akkor mit mondanál ? Tudom azt, hogy milyen trógerek vagyunk és balkántól mit vár az ember...
Pedig ha néznél is, nem csak látnál, rájönnél, hogy ez nem balkán, mármint országunk.

Állításod szerint az "az ország állapota", voltál már a régi NDK-ban ? Javaslom nézz ott kicsit körül rendesen, mert nálunk külömb állapotok vannak, mint ott, mielőtt bennünket becsmérelsz, az állapotok terén:)
Eladott Ország
Hamarosan véget érnek a németországi választások és Angela Merkel egy kicsit több energiát tud fordítani egyéb ügyekre (például az őt folyamatosan támadó szeretett kormánypártunka), nem sok jó néz ki mostanában a Fidesz háza táján. Ezt lehet érzékelni is a kommunikációs kapkodásból és abból, hogy igyekeznek minden nyomot eltüntetni az internetről – konkrétan a Facebookról -, ami arra utalhat, hogy nem csupa rajongójuk él e kicsiny honban. Pedig az nem nagyon fog menni és nem biztos, hogy a sok disznóságot a végtelenségig be tudják tömködni az ágy alá.
Főlökött
@Eladott Ország: Érdekes jogi helyzet állt elő a kvótás ítélettel, mely egy már jogvesztett és hatályon kívül helyezett és amúgy is érdekesen született határozat alapján született, 2 évre rá. És-de minek is...akkor. Pettingelnek ezen, de jogilag minek is ? Felesleges, de hangzatos.

A érdekesség az, hogy egyre többen látják be, hogy az EU. rugalmatlanul, igen nagy csúszással lép olyan dolgokra, mely azonnali döntést igényelnének, de ez nem történik meg, sőt még halogatják is a döntést. Van helyette befogadás, ellátás, elosztás, stb.
Pedig ne rugaszkodjunk el nagyon, de van már terror, van eltartás, van elvárás-részükről, van minden egyéb minden, csak normális, eddig megszokott biztonságos - stabil élet, biztonságos életkörülmény - életbiztonság az nincs.

Egy döntésképtelen banda tobzódása tapasztalható, mivel nemkevés illetményük stabil és jön minden hónapban, így el vannak, védik is azt, gondolván biztonságban is vannak. Tehát nem érdekli Őket az a 'csürhe' akik pénzéből vannak fenntartva és a fenntartóknak lenne is elvárásuk, egy élhetőbb életre, ami viszont hanyagolható a számukra, mivel azért tenni kellene számukra.
Ramaty a helyzet...jelenleg. Remélem változni fog...vagy így - vagy úgy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.