Fejbelőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit a Maros megyei Beresztelkén (Breaza) – közölte az Agerpres hírügynökség. A férfi a helyszínen életét vesztette – írja az MTI.

Agyonlőtték a rendőrök a 25 éves Leventét, aki fát lopott
Illusztráció: Pixabay

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették vasárnap, és a fegyverhasználatra azt követően került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt hatósági közegnek.

A Zi-de-zi.ro marosvásárhelyi hírportál hétfőn megszólaltatta az eset egyik szemtanúját, aki elmondta: a rendőrök által lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyerekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házaikat. A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Azt mondta, főbe lőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Úgy értékelte: a társát kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök "egy csoport roma etnikumú személyt" értek tetten falopáson. "Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket" – áll a szűkszavú közleményben.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Gratuláció a k.cs.g rendőröknek! Falopásért halál, erőszakért, gyilkosságért esetleg enyhe dorgálás... Milyen világ ez???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
@Yoda69: ---- Engem csak a Román Hölgy beírása érdekel akinek a neve megtalálható és a beírása is a Facebookon ! ! A Neve...Magdolna Gyulai - Lakhely...Lakhely: Youghal
Munkahely: Ireland (country)
Ide járt: liceul nr.2 reghin ! Így megtalálhatod a Fecebook -on és kérdezhetsz is tőle ! Neki hiszek ! A többi nem érdekel,sajnálni meg másokat szoktam,akik megérdemlik...!
CsipkeRózsa
@maci0427: Miért hiszed el fenntartás nélkül, hogy öltek volna a cigányok, vagy azt, hogy felszólították a férfit, és azt, hogy több lovaskocsi sorakozott? Az illető nem azt írja, hogy szemtanú volt.
A rendőröknek nem muszáj a fejet megcélozni, ha lábon lövik, akkor is elesik az illető.
maci0427
@CsipkeRózsa: Írjál a romániai nőnek a facebookon ! Ott az elérhetősége ! Kérdezz tőle és ő majd válaszol erre !
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: Á..a cigányok nem olyanok...szegény Szögi Lajos tanár úr is azt hitte hogy emberek ...aztán gyorsan halálra is verték!!!És azóta hány lincselés készült ,amit az utolsó pillanatban tudtak megakadályozni..és hogy-hogynem,mindegyik cigánycsapat volt!!!
reagens
Jelzem, csak az egyik verziót ismerjük és egy cáfolatot. Kicsit karcsú az információ, de ha a tapasztalataimmal kipótolom, nem is olyan hihetetlen a rendőrségi verzió!
iluminati
A tolvaj nevéből ítélve Magyar nemzetiségi volt az elkövető. a román szerb rendőrei az ellenszegülőt megverik..mint a l...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.