Csütörtök reggel a magyar sofőr által vezetett kamion nagy erővel letarolta az előtte álló kocsikat a nyugat-németországi Ratingennél az A3-as autópályán, Düsseldorf mellett.

Magyar kamionos okozta a németországi tömegbalesetet, amelyben elhunyt egy élsportoló is

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Az autók egymásnak csapódtak, és métereket sod­ródtak. Az első kocsit teljesen maga alá gyűrte a kamion. Egy 34 éves férfi vezette, aki azonnal meghalt, a tűzoltók ne­he­zen tudták csak kivágni a roncs­ból.

A helyszínről mentőhelikopter vitt kórházba életveszélyes állapotban egy 65 éves nőt – ő a második autó sérültje volt – és szintén felismerhetetlenre tört piros autójából egy 26 éves férfit. A nő életéért jelenleg is küzdenek, de a férfi az esti órákban elhunyt a kórházban. Kiderült, hogy az BC Beuel első osztályú tollaslabdacsapat  kapitánya volt az áldozat, Erik Meijs. Éppen a reggeli edzésére tartott. Halálát azóta a klub is megerősítette, kiemelve, hogy hatalmas tehetséget vesztettek el, a holland fiatal tavaly bajnok lett hazájában. A magyar sofőr nem sérült meg a balesetben. A német hatóságok már kihallgatták, de egyelőre nem közölték, mi történhetett. Nem vették őrizetbe.

(Bors)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Borítékolva volt. Ez a következménye a gyorstalpaló sofőrképzésének. 6 hónapos tanfolyam után már száguldhat is a delikvens a 40 tonnás szerelvénnyel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Na csak nézzék meg alaposan, lehet, hogy muszlim terrorcselekmény?
cikicakk55
Valahogy nem csodálkozom,hogy az utóbbi időben már annak is adnak kamiont a feneke alá,aki fel tud rá szállni és eléri a kormányt. Rengeteg kamionos hagyta ott az állását a migránsok miatt.Hatalmas a felelősség rajtuk,mert ugye az árúra is vigyázni kell,de a határidőt is tartani kell,( főleg romlandó árúnál) és még el sem üthetik azokat,akik megtámadják,le sem lőheti őket,tehát törvényesen nem védekezhet.Ezzel nem védem a kamionosokat,mert még nem volt ez a sáskajárás,akkor is tudtak és okoztak is sok bajt. Főleg Szeged és a Román határközt volt rengeteg baleset,bár úgy tudom most már kiszélesítették az utat. A Kelet Európai kamionok állapota és kora is aggodalomra ad okot,így az,hogy a kamionosok száma megcsappant,főleg nagy probléma lett.Ezért is veszélyes most már még jobban ez a szakma és veszélyesebb az autósokra is.
Equus
@cikicakk55: legjobb, ha az ember ki sem megy a kocsijához, hanem a biztonságos foteljából osztja az észt ezerrel. Abból nagy baj nem lehet, főként, ha közel a hűtőszekrény...
Fradigege
Elaludt.
Egyébként jellemző, hogy a németeknél dugó van az autópályán. Ez a hobbijuk.
kokopelli
@Fradigege: ..eddig nem tudtam,de örülök,hogy hivatalos forrásból érte-
sültem!Be kellene vezetni az "autópálya illetéket" és akkor az országúton
aludnának "bele" az árokba a külföldiek ;--) !
cikicakk55
@Equus: Nem tudsz megérteni ha ez volt a célod. Igaz nem fotelból és nem az észt osztom,csak a véleményemet írom le. Nem irigylem a kamionosokat. Már régen sem volt könnyű életük. Volt Moldova Györgynek egy könyve róluk és az még a gengszterváltás előtti életükről szólt. Akkor sokan azt hitték mennyire könnyen keresnek piszok jól. Már akkor sem volt igaz,bár tényleg jól kerestek az itthoni fizetésekhez képest. Akkoriban a Kelet- Európai országok( föleg az Oroszok és a Román rablók ) miatt volt nagyon veszélyesek az útjaik. Most meg sokan az életüket és a szabadságukat veszélyeztetik a kamionokra vadászó migránsok. Ezért van sok gyakorlatlan és kialvatlan kamionos. Minden munkának van valami veszélye,de nem mindegy,hogy mi. A propin azért van hozzászólási lehetőség,hogy éljünk vele. Gyakran többet ér ezeket olvasni mint a cikket. Kivéve ha nem a cikkhez szól valaki,hanem a beírót próbálja minősíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.