A kiszivárogtatás óriási károkat okozott az osztrák államfőnek.

Az osztrák Standard forrásai szerint a magyar nagykövetség közvetítésével szivároghatott ki az a jegyzőkönyv, ami szerint az osztrák köztársasági elnök bizalmas információkat osztott meg 27 uniós diplomatával az éppen zajló koalíciós tárgyalásokról, Sebastian Kurz kancellárjelöltet pedig idegesítőnek tartja – írja osztrák lapjelentésekre hivatkozva a 444.hu.

Magyar diplomatát sejtenek a most kirobbant osztrák kiszivárogtatási botrány hátterében

A Kronen Zeitung szerdán számolt be arról, hogy sikerült megszereznie annak a zártkörű találkozónak a leiratát, ahol november 10-én a bécsi Imperial Hotelben Alexander Van der Bellen elnök uniós diplomaták előtt arról beszélt, hogy Sebastian Kurzot egy „idegesítő fiatalembernek” tartja, aki

alig iszik alkoholt, nem dohányzik és kávét sem iszik

de nagyon rugalmas, és mindig az EU-s mainstreamhez igazodik majd.

A lap szerint az elnök az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt között zajló koalíciós tárgyalásokról is bizalmas részleteket árult el a diplomatáknak.

Az elnök állítólag arról beszélt, hogy korlátlan ideig blokkolhatja az FPÖ-s miniszter javaslatait. Ugyanakkor ez dilemmát jelent számára, mert ha ez új választásokhoz vezetne, az csak az FPÖ-t erősítené. Végül szóba hozta azt is, hogy egy kisebbségi kormányt is el tudna képzelni.

A köztársasági elnöki hivatal azonnali vizsgálattal próbálja kideríteni, hogyan jutott el sajtóhoz a találkozó leirata. Itt merülhetett fel a magyar diplomácia felelőssége.

A Standard megbízható forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a szivárogtatással a magyar követség képviselőjét gyanúsítják.

A zártkörű találkozón ugyanis a magyar nagykövetet valaki más helyettesítette. A lap szerint a beszélgetésről készült jegyzőkönyv több kézen is átment, és mielőtt ausztriai helyzetjelentésként megküldték a magyar külügyminisztériumnak Budapestre, rosszul fordították le angolból és több helyen megváltoztatták az értelmét.

Diplomatakörökben megdöbbenést keltett az elnökkel szembeni bizalomvesztés, amit a szivárogtatás okozott.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha van egy magyar barátod, akkor már nincs szükséged több ellenségre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@wagabund: volt nekünk is ilyen? de elvitte a cica ? sokadjára ?
bencemacska
@wagabund: ma, 07:08
Szerinted vannak ma magyar DIPLOMATÁK?
Szerintem a főnökük sem tudja mi fán terem a diplomácia!
Aki tudta azt már régen kirúgták, ha nem kérte időben a felmentését.
Ma futsal válogatott helyettesíti a diplomáciát!
teuton
@wagabund: Majd ha megtanulsz olvasni, akkor olvass osztrak allamjogot is. Az allamfö korlatlan ideig blokkolhat egy törvenyjavaslatot, vagy megvetozhatja. Ezt hivjak demokracianak, ahol a törveny van ervenyben, nem keziiranyitasu illiberalizmus...
Eladott Ország
@bencemacska: Mindenki nyugodjon meg, dőljön hátra! Aki hokedlin ül, az csak óvatosan. Országunk és népünk jövője jó kezekben van, mondhatni: meg van oldva. Történt pedig, hogy Magyarország külügyminisztere Kambodzsában járt és ott csodát látott ő. Nem tudom pontosan, milyen szeszt fogyaszthatnak arrafelé, de ütős cucc lehet, az biztos. Az is
lehet, hogy csak a szokatlan meleg ártott meg Szijjártó Péternek, vagy hiányzik neki a rendszeres teremfoci, esetleg összekócolódott a sérója, de itthon hagyta a fésűt. Ki tudja?
Mindenesetre az biztos, hogy Kambodzsában járt és megtalálta nekünk a paradicsomot.
Szemben szépemlékű Torgyán doktorral, aki annak idején a chilei cseresznyében látta az ország jövőjét, de az se nagyon jött össze. Azzal a boldog tudattal nézzünk a fényes jövő elé, hogy hamarosan kambodzsai hántolt rizst ehetünk kambodzsai batátával kambodzsai strandpapucsban és minden bajunk tovaszáll. Mint Szijjártó Péter.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
Phnompen, 2015. január 14. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl b) és Sok Chenda Sophea kambodzsai fejlesztési miniszter, a Kambodzsai Fejlesztési Tanács fõtitkára (elöl j) beruházásvédelmi egyezményt ír alá Phnompenhben 2016. január 14-én. Mögöttük Budai Gyula miniszteri biztos (b2), Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttmûködésért felelõs államtitkár (b3), Õry Csaba, a Kambodzsában is akkreditált vietnami magyar nagykövet (b4) és Hor Namhong kambodzsai külügyminiszter (j2).
Sőt, azt is elhiszem, hogy Kövér Lacának is ki kellett mennie oda, hogy a saját két szemével lássa: jó hely az a Kambodzsa.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 06:59
Ilyenek olvastán nyílik ki a bicska az ember zsebében!
És még jönnek ösztöndíjas diákok is . Azok ugye nem migránsok?!
És nem régen olvastam, vagy hallottam, egy olyan jövőképet, hogy ha kétharmaddal győz OV, akkor max 4 éven belül a kakadu lesz a miniszterelnök!
(Nem a boltban pletykálták!)
durbincs
A vén bevándorló túl tolta a biciklit ?
fogják is szeretni a vén kappant a szül: bolsit akik az anschlussra tértek osztrákba ? vajon -mi ? lesz a hátralévő idejébe ?
de hát már vér-libsi ,pedig nyalták neki a borítékokat rettenet ? és soha nem érti a dolgokat ? csak a dogmáiba kapaszkodik ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél