Németország számára fontos az Európai Unió jövője, ezért kormánya továbbra is elkötelezett az Európai Unió törekvései mellett – jelentette ki újságírók előtt Angela Merkel német kancellár az az uniós és a keleti partnerségi országok vezetőinek pénteki brüsszeli csúcstalálkozóját követően pénteken.

Merkel: Németország számára fontos, hogy az EU tovább fejlődjön
Fotó: Pixabay

Angela Merkel aláhúzta, a hivatalban lévő német kormány teljesíti Németország összes európai kötelezettségét.

"Folytatjuk a szükséges konzultációkat a parlamenttel annak érdekében, hogy Berlin továbbra is képes legyen a szükséges döntések meghozatalára"

- fogalmazott.

A Merkel-kormány az új összetételű Bundestag megalakulása óta ügyvezetőként van hivatalban. A nemzetközi színtéren Németország magától értetődően képviselteti magát a miniszteri találkozókon és a csúcsértekezleteken és fenntartás nélkül részt vesz a döntéshozatali folyamatban.

A szeptemberben tartott németországi választásokat követően vasárnap kudarcba fulladtak az egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mert az FDP kivonult a tárgyalásokról.

Az uniós tagországok vezetői közült többen korábban aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a stabil kormány nélküli Németország esetleges ingataggá válása nehezítheti a közös európai politika jövőjét.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Hát persze, Németországnak nem Németország stabilitása a fontos hanem ejrópa...legalábbis a boszorka szerint.
...így soha nem lesz ott stabilitás.
Pálinkás Pál
Merkel bukásra áll,csak ő még nem tudja.és reménykedik...
fekete
Tudjuk Merkel,hogy csak Nemetorszagnak fontos Hollywoodal egyutt,
Valamelyik nap emlitette Lavrov (orosz kulogy,min.) Hogy Japanok es Nemetek csicska'sai az
USA-nak,Ahol bent ulnek 1945 ota.Sem Japanak,sem a Nemeteknek szavuk sincs.Ahogy kinez
az EU is D,Trump torvenyeit szolgalja jo 1 eve.
Jozefina
Kár a nyivákolásért!! A németek tudják mit csinálnak és beszélő viszonyban vannak egymással. Schulzot is meg fogják győzni, már pedig nem Merkel, hanem az SPD tagsága, akiknek többsége a nagykoalíciót akarja. És Merkel fog diktálni, mert őt meg a fikázók ellenére a németek többsége támogatja. És ha megalakul végre a kormány attól kezdve meg reszekethet ov, mert nem lesz kegyelem!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.