Zoran Zaev macedón miniszterelnök szerint lehetséges, hogy hivatali elődje, Nikola Gruevszki nem önként távozott az országból, hanem elrabolták.

A macedón miniszterelnök szerint nem kizárt, hogy Gruevszkit elrabolták
Fotó: MTI

A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint Zoran Zaev pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette:

Nikola Gruevszkitől és Magyarországtól is választ vár arra a kérdésre, hogy Gruevszki önként hagyta-e el Macedóniát, vagy pedig elrabolták.

Mint mondta, a volt kormányfő meneküléséről megjelent hírek és információk megerősítették, hogy Nikola Gruevszki Albánián és Montenegrón keresztül jutott Magyarországra, ahol menedékkérelmet nyújtott be.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus kedden Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Zoran Zaev kijelentette, Macedónia már kezdeményezte a politikus kiadatását, és Szkopje mindent megtesz annak érdekében, hogy Gruevszkit hazavigye, hogy letölthesse börtönbüntetését.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Azért hülyeségért ennek a Zaev-nek sem kell a szomszédba mennie...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Ezt mondjuk csak poénból mondta, mert ezt még nem hazudták Orbánék az ügyben. Hátha most.
RonaGyuri
@Dr plágium: neked lottóznod kellene, most olvasom, hogy ártunk és qurmányunknak is Gyurcsány a gyanús! =))
ibn Said
@Dr plágium: Igen igazad lehet, Gyurcsány raboltatta el, Soros pénzén vettek magyar diplomata autókat... a többit elolvashatod egy mások cikkben! :DDD
terlasz
@justhpeter: Ki az a mindenki, kedves Péter?
justhpeter
@terlasz: A macedon miniszterelnök, mert előállt ezzel az ostoba történettel, a magyar kormány környékén sertepertélők, akik egy még primitívebb történettel hülyítenek és persze a teljes kormányoldali sajtó. Olyan ez, mint amikor senki nem tud semmit, de azt mind biztosan tudja és terjeszti. Lassan már arra is lehet gondolni, hogy ebben a történetben sem fogjuk megtudni az igazat soha.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.