Néhány órával az új-zélandi, két mecset elleni terrortámadás után már részletesen ismertek voltak az elkövetőhöz kapcsolható közép- és kelet-európai szálak, ezért nem kizárt, hogy valaki gyorsan a hatóságok tudomására hozta ezeket az információkat – hívta fel Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az eddigi adatok szerint a 28 éves ausztrál férfi tavaly Bulgáriában, Romániában és Magyarországon is járt, három évvel ezelőtt pedig megfordult az egykori Jugoszlávia majdnem minden tagállamában.

Horváth József kifejtette: egy ilyen akció elkövetése után a titkosszolgálatok versenyt futnak az idővel, próbálják minél gyorsabban felderíteni, hogy magányos elkövetőről van-e szó vagy szélesebb kapcsolati hálóval rendelkezik-e a tettes, ami elkerülte a figyelmüket.

Magyarországon is járt az új-zélandi tömeggyilkos

Elmondta, hogy a szélsőjobboldali, neonáci szervezetek világszinten kapcsolati hálót építenek, amelyen keresztül kicserélik gondolataikat, erősítik egymást, akár fegyverhez is jutnak.

A szakértő szerint nem kizárt, hogy az elkövető "magányos őrült", ahogy az sem zárható ki, hogy felhasználták a kereszténység és az iszlám közötti feszültség generálására.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
@F_Viktor: Megkapta itt, ebben a terhelt narancsos légkörben, a megfelelő gyülölet-adalékot! :(
SystemError
Viktornál lakott, minden ilyen ott lakik nem. Együtt egy vacsi, mit üzent Putyin, stb..:)
F_Viktor
@SystemError: Ez az m1-es "szakértő" szépen körülírta orbánt és a fityeszt, s azt is, hogy mit keresett Budapesten a terrorista:
"... a szélsőjobboldali, neonáci szervezetek világszinten kapcsolati hálót építenek, amelyen keresztül kicserélik gondolataikat, erősítik egymást, akár fegyverhez is jutnak."
tulipan
@F_Viktor: Megkapta itt, ebben a terhelt narancsos légkörben, a megfelelő gyülölet-adalékot! :(
kereső
@F_Viktor: Milo Yianopoulos azonban más magyarázattal állt elő.

„Ilyen támadások azért történnek, mert az elit cinkostársa és babusgatója a szélsőbaloldalnak és a barbár, idegen vallásos kultúráknak. Nem azért, mert valaki fel meri hívni erre a figyelmet”
- írta a péntek esti Facebook-posztjában, amelyben védelmébe vett egy politikai aktivistát, akit az új-zélandi támadó fő ihletőjének nevezett.

Mondta ,aki Schmidt Mária egyik közalapitványa által szervezett "ankéton" 20.000 dolláért tartott előadást. Összeérnek a szálak.
papa.49
@SystemError: @F_Viktor: @tulipan: @kereső: Lehet, hogy némi suskát is kapott !!!
Eladott Ország
A 28 éves ausztrál férfi nemcsak hazánkba, de Bulgáriába és Romániába is ellátogatott utazásai során, mert Magyarország biztonságos ország. Kancsal Marcsinál is volt eligazításon a szemtengelyét igazította 20.000 dollárért sikertelenül, az agyával együtt. Nabazdmeg, még csak az hiányzik, hogy kiderüljön, Orbánék képezték ki ezt a terroristát. Magyarországra csak az éves terrorista konferencia miatt jött. Nem kérdés, hogy nálunk, ebben a fundamentalista országban radikalizálódott a merénylő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.