Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához – jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.

Ezt üzente Sargentini a Néppártnak

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A politikus elmondta: nem várható, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt szerdai politikai közgyűlésén.

Nem elég, amit Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Fidesz jobb útra térítése érdekében csinál.

Webernek egyértelmű döntést kell hoznia, hogy merre kormányozza az EPP-t, hagyja-e annak jobbra tolódását

- közölte Judith Sargentini.

A képviselő elmondta: noha az Európai Unió Tanácsa nagy jelentőséget tulajdonít a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok fenntartásának, nem teljesíti ígéreteit, ha nem tudja "behúzni a vészféket", hagyva így, hogy egy tagállam kormánya következmények nélkül sértse meg rendszerszinten az Európai Unió alapértékeit.

Orbánnak, noha tett gesztusokat, vissza kell térnie a demokrácia útjára. Ezért a nyilvánosság felhasználásával nyomást kell gyakorolni az uniós tanácsra és a tagállamokra

- tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy fél évvel az általa jegyzett jelentés elfogadása után nem történt semmilyen lényegi intézkedés az ügyben.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fergeteg
@justhpeter: @justhpeter: Tájékozatlan vagy ! Mészáros kiemelt fizetést ad a heves-megyei Mátrai erőmű dolgozóinak
és beszállítóinak. Amikor az agymosott német cég kivonult 30 milliárd vagyonnal,jött Mészáros és minimum ötezer családnak ad jó megélhetést.
Közmunkára meg csak vinnék már az elszaporodott cigányokat.Még a munkatábor is baráti lenne a garázdálkodó ingyenélőknek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ez a Néppárt, a szavazatok (és ezáltal a pénz) okán semmivel nem jobb egy közönséges gittegyletnél.
Kintről megy a fenyegetőzés, aztán idejön a vezető és szinte kezetcsókol a Mi Istenünknek, nehogy a voksok száma és a pénzük csökkenjen.
Na így kell egy Néppártnak és vezetőinek picsát (bocs) csinálni a szájukból, szimplán hatalomféltési és megtartási okokból. Miként ezt a Füstös is láthatta és ilyen profin eltanulta tőlük. Felismerte, hogy a bornyúszintű Fidesz-szavazói úgyse értik és nem is emlékeznek arra, hogy mit hírdetett nekik egy félórával előbb. Tehát azzal hülyítheti a csordáját, amivel akarja.
Ezért illik össze ez a két csürhe és tagjaik, élükön a vezetőikkel.
fergeteg
Judit feltalálná a tyúkszarban az ütőeret. De ORBÁN VIKTOR a magyarok többségének támogatásával ezt elveti.
Nincs bevándorlás.
Nincs EU Egyesült államok.
Nincs muszlim invázió.
Nincs nagyobb befolyás nemzeti ügyekbe.
fergeteg
Viktor ! Támogatunk,harcolunk,vonulunk,megmutatjuk erőnket.
justhpeter
@fergeteg: Az Unió válasza:
Nincs Néppárti tagság.
Nincs pénz.
Mehettek a térerőhiányba dolgozni Mészárosnál közmunkában..
Ronin2
"Ződnek" tetszik lenni,nagyon zöldnek.
Utálom ezt a kisgömböc kormányt,de azért nem nálunk lövöldöznek a terroristák,hanem Hollandiában.
Is.
fergeteg
@justhpeter: @justhpeter: Tájékozatlan vagy ! Mészáros kiemelt fizetést ad a heves-megyei Mátrai erőmű dolgozóinak
és beszállítóinak. Amikor az agymosott német cég kivonult 30 milliárd vagyonnal,jött Mészáros és minimum ötezer családnak ad jó megélhetést.
Közmunkára meg csak vinnék már az elszaporodott cigányokat.Még a munkatábor is baráti lenne a garázdálkodó ingyenélőknek.
fergeteg
Aki ezta nemzetellenes unijós politikát támogatja nincs helye Magyarországon.
Borsodi
Teljesen igaza van Sargentini asszonynak,inkább meg köszönhetnénk ,hogy kiáll mellettünk,mert nem a Magyarokkal van baja csak a hazug korrupt kormányunkkal.
justhpeter
@fergeteg: Legyen neked Mészáros. Hogy mennyire jó azt majd megtudod, ha lesz egy igazi rendszerváltás és nem csak au uniós és a hazai pályázatokból gazdálkodnak majd.
Ami a cigányokat illeti, add össze az elmúlt 30 év költségvetésiben a cigányok felzárkóztatására megjelölt pénzeket és azt, hogy mennyi lett valóban arra költve. Nem kell hozzá nagy talentum, hogy rájöhess, ha valóban arra lettek volna költve a betervezett.összegek, az akadémikusok felét a cigányok adnák. Vagyis a pénzek nagy része nem oda került.
juttka
@fergeteg: gy van! Vihetik a vezíreteket is, úgysem tudja még, hogy mi a munka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.