A Brexitről, az európai gazdaság gyengüléséről és az európai parlamenti választási kampányról beszélt Orbán Viktor a kereszténydemokrata pártokat tömörítő politikai szövetség, a CDI tanácskozásán, amelyet Brüsszelben, az Európai Parlament épületében tartottak szerda délelőtt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A jobbközép pártszövetség alelnökeként Orbán Viktort kérték fel az európai politikai helyzet értékelésére.

Orbán Viktor Brüsszelben értékelte az európai politikai helyzetet

Orbán Viktor miniszterelnök a kereszténydemokrata pártokat tömörítő politikai szövetség, a CDI tanácskozásán Brüsszelben, az Európai Parlament épületében 2019. április 10-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Fidesz elnöke szerint a három meghatározó kérdés közül a britek kiválásáról semmi biztosat nem lehet tudni, még néhány órával a szerda esti EU-csúcstalálkozó előtt sem.

A második fontos témának az európai gazdaság helyzetét nevezte, kiemelve, hogy a nagyobb uniós tagállamok, Olaszország vagy Németország teljesítményének lassulása aggodalomra ad okot.

A harmadik meghatározó vitatéma az EP-választási kampány – mondta Orbán Viktor, kiemelve: a felmérések szerint az Európai Néppártnak kevesebb képviselője lesz a testületben, mint eddig, és bár az élen végezhet, nagy kérdés, hogy a várható koalíciós kényszer miatt összefog-e a bevándorláspárti baloldali és liberális pártokkal.

"Most még sok a spekuláció, de ezt a stratégiai vitát mindenképpen le kell majd folytatni a választás után" – mondta Brüsszelben a Fidesz elnöke, hozzátéve:

nyugati társaikhoz képest a közép-európai jobboldali, kereszténydemokrata pártok erősebbek, nagyobb arányban bírják a szavazók bizalmát.

Orbán Viktor este hat órakor az Európai Tanács rendkívüli ülésén vesz részt, amelyet a Brexit ügyében hívtak össze Brüsszelbe.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Te sötét buta bunkó, a közép-európai jobboldali, kereszténydemokrata pártok közöl egyértelműen a legnagyobb, legfontosabb és meghatározó a CDU !!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyember
Még szerencséje a Juniónak, hogy a gyengülő gazdaságokat Orbánia fantasztikus erősödése kiegyensúlyozza.
RonaGyuri
Na ez egy igazi túltolás

a derék origo.hu még rátett egy lapáttal

„A kereszténydemokrata pártokat tömörítő politikai szövetség, a CDI végrehajtó bizottsága szerdai brüsszeli ülésén a jobbközép pártszövetség alelnökeként Orbán Viktor miniszterelnök értékelte az európai politikai helyzetet a tanácskozáson”. – média oldaltól függetlenül így számolt be az eseményről.
Azonban ez kevés az origo.hu-nak és olvasóinak, ők rátettek egy lapáttal: hatalmas betűkkel színesen kiemelve: „Orbán Viktort kérték fel az európai politikai helyzet értékelésére.”! =))
libellle
Elmondta azt amit mßar elötte többszázan elmondtak. Vagyis nem mondott semmit szokása szerint mgismételte az elhangzottakat.Ugyanis egy jelentéktelen senki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.