A Brexitről, az európai gazdaság gyengüléséről és az európai parlamenti választási kampányról beszélt Orbán Viktor a kereszténydemokrata pártokat tömörítő politikai szövetség, a CDI tanácskozásán, amelyet Brüsszelben, az Európai Parlament épületében tartottak szerda délelőtt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A jobbközép pártszövetség alelnökeként Orbán Viktort kérték fel az európai politikai helyzet értékelésére.

Orbán Viktor Brüsszelben értékelte az európai politikai helyzetet

Orbán Viktor miniszterelnök a kereszténydemokrata pártokat tömörítő politikai szövetség, a CDI tanácskozásán Brüsszelben, az Európai Parlament épületében 2019. április 10-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Fidesz elnöke szerint a három meghatározó kérdés közül a britek kiválásáról semmi biztosat nem lehet tudni, még néhány órával a szerda esti EU-csúcstalálkozó előtt sem.

A második fontos témának az európai gazdaság helyzetét nevezte, kiemelve, hogy a nagyobb uniós tagállamok, Olaszország vagy Németország teljesítményének lassulása aggodalomra ad okot.

A harmadik meghatározó vitatéma az EP-választási kampány – mondta Orbán Viktor, kiemelve: a felmérések szerint az Európai Néppártnak kevesebb képviselője lesz a testületben, mint eddig, és bár az élen végezhet, nagy kérdés, hogy a várható koalíciós kényszer miatt összefog-e a bevándorláspárti baloldali és liberális pártokkal.

"Most még sok a spekuláció, de ezt a stratégiai vitát mindenképpen le kell majd folytatni a választás után" – mondta Brüsszelben a Fidesz elnöke, hozzátéve:

nyugati társaikhoz képest a közép-európai jobboldali, kereszténydemokrata pártok erősebbek, nagyobb arányban bírják a szavazók bizalmát.

Orbán Viktor este hat órakor az Európai Tanács rendkívüli ülésén vesz részt, amelyet a Brexit ügyében hívtak össze Brüsszelbe.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Te sötét buta bunkó, a közép-európai jobboldali, kereszténydemokrata pártok közöl egyértelműen a legnagyobb, legfontosabb és meghatározó a CDU !!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Te sötét buta bunkó, a közép-európai jobboldali, kereszténydemokrata pártok közöl egyértelműen a legnagyobb, legfontosabb és meghatározó a CDU !!! =))
papa.49
@RonaGyuri: Hát nem érted Ő SZERETNE AZ LENNI AMI SOHA NEM LEHET ))))))))))))))))))))))))))
Nessy
O.V. a státuszkeresztény, meg az unión kívűli megvásárolt szavazóira gondol! A kétharmados Tízparancsolattal. Így meglesz a 13 - 14 képviselőjük.
csak úgy....
"nyugati társaikhoz képest a közép-európai jobboldali, kereszténydemokrata pártok erősebbek, nagyobb arányban bírják a szavazók bizalmát." :)
fingom nincs,hogy az utóbbi választáson ,szám szerint a CDU ra , de cca. 5X annyian,mint magyarország össz lakossága és ukrán "vendégmunkások" nélkül is sikerült! :)
advocat
Most akkor felfüggesztették, vagy mivan. Ha fel van függesztve - így egy kicsit németesen - akkor joga van részt venni? csak kérdés. Vagy ez egy másik szövetség? Esetleg egy gumipitypang? Mert fújd...
bencemacska
Nem is tudtam, hogy ilyen gittegylet is van!
"A jobbközép pártokat tömörítő világszervezetet 1961-ben alapították, Orbán Viktor jelenleg az egyik alelnöki posztot tölti be."
"Tag lett a KDNP, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ). A Fidesz-delegációja a CDI végrehajtó bizottsága és közgyűlése évi rendes ülésén vesz részt az afrikai Zöld-foki szigeteken." /2018.11.27-én!/

www.origo.hu/nagyvilag/20181127-nemeth-zsolt-negy-magyar-part-lett-tagja-a-keresztenydemokrata-iranyultsagu-centrumpartokat-tomorito.html
namihami
Megint kiröhögték?
Direkt keresi a bajt? Nem hiszem, hogy ezek olyan ""pampallini-félék"", amilyenekhez itthon lett szoktatva.
Qqberci
Később a brüsszeliek értékelték O1G elmeállapotát...
bencemacska
@namihami: ma, 13:41
Nálam már leesett a tantusz, miért vitt pénzt a Zöld-foki szigetekre a közelmúltban!
tulipan
A HAZUG narancsos RINOCÉROSZ most megint megkapta a DEMOKRATIKUS EURÓPA válaszát! Az IGAZSÁG persze, szokása szerint, ÚJFENT nem tetszett neki! El is bújt gyorsan, az őt, LAKÁJKÉNT KISZOLGÁLÓ, kormánya mögé!!!

propeller.hu/nagyvilag/3411205-kormany-szerint-vadakat-kohol-orban-ellen-europai-parlament#v2408609
CsipkeRózsa
Remélem, sokan meghallgatták Orbán felszólalását.
nevemnick
Erőlködik a duce, de nem veszi észre, hogy lassan mindenhol nyűg a hátukon. A kereszténydemokrácia közép Európában semmivel sem erősebb, mint a nyugati részeken, de a keleti oldalon egyre jobban erősödik az ortodox egyház, például Romániában, ahol több mint 19 millió ortodox hívő van, a 700 ezer református, 1 millió római és 200 ezer görög katolikus ellenében. Hasonló a helyzet Ukrajnában és Szerbiában.

Mellesleg érdemes ezt elolvasni:

lexikon.katolikus.hu/K/kereszt%C3%A9nydemokr%C3%A1cia.html
papa.49
Szeretnék látni egy képet a ,,tanácskozásról,, ahol a csuti ,,felszólalt,, ))))))))))))))
justhpeter
Töppedt cézár megint előadta magát.
Mit ehetnek a népek Közép-Európában, hogy az ottani keresztény pártok erősebbek, mint Nyugat-Európában a társpártok ?
Miben erősebbek ? A CDU-ra, a CSU-ra , az olasz, francia kereszténypártokra biztosan többen szavaztak, mind a fideSS-kdnp-re az összes birkájával együtt.
Lefordítva, hogy a hazai birkák is értsék, a töppedt cézárjuk megint hazudott egy nagyot.
bencemacska
@papa.49: ma, 14:20
Nem nézted meg jól a képet! Ez a kép ma készült. Olvasd el a feliratot is alatta! Persze a hallgatóságot nem látod!
Én meg azon akadtam fenn, melyik Közép-Európa-i kereszténydemokrata pártnak van néger elnöke!?-:))))
Akkor találtam ezt:
www.origo.hu/nagyvilag/20181127-nemet...
papa.49
@bencemacska: Ezt nem találja az origo az meg érthető is.
bencemacska
@papa.49: A lényeg lemaradt: a Propeller által ismertetett cikk legelején van a kép, aláírással együtt.
A miniszterelnöki sajtóiroda készítette!
papa.49
@CsipkeRózsa: Kösz de nekem úgy tűnik ez nem a csuti mai állapotáról készült !!!
Nincs akkora hordó hasa mint egy, két napja volt, lehet hogy régebbi kép ...
papa.49
@bencemacska: Láttam a kép alatt ki készítette akkor helyben vagyunk...
tulipan
Nem hinném hogy véletlenül, képel lett volna, értelmes európai DIPLOMATAKÉNT ,megszülalni!!!
kokopelli
@RonaGyuri: ...és ha azt is hozzáveszed,hogy a CSU azért lett kis-CDU,mert Bajorország volt
az amerikai zóna,és azt kihasználták F.J. Strauß-ék,mert ők mindíg mások voltak!"Mia san mia",
ami azt jelenti népiesen, hogy "Mi mink vagyunk! "Fidesz és a CDU/CSU? A dübörgő egérke a hí-
don az elefánt mellett ???!
Eladott Ország
A bűnöző cigány a politikai pályafutása alatt már annyi "bölcsességet" mondott, ha eztán elnémulna, akkor is akadna olyan, pro és kontra, ami az adott helyzetre adekvát lenne. A csúti jobban tenné ha elszámolna az értelmetlenül elszórt és ellopott közpénzekkel! Addig csak ne migráncsozzon! Meg úgy általában semmi másba ne fogjon. Szerintem pedig a bűnöző cigány okoz civilizációs válságot. a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fbbj.hu%2Fimages2%2F201403%2Forban-with-a_20140324092051203.jpg&key=1xNm7Vctn8TCBxAS9s3yBA&w=600&h=412
uploads.disquscdn.com/images/7b28455162c4cd58cc7ef72b876c889bc8da6ab7b73eaa9f0f4f86c858f1ce65.jpg?w=600&h=604
Orális szexre kényszerítette, és megalázta a fideszes polgármester a nőt, akinek nem volt pénze a gyereke gyógyszerére
444.hu/2019/04/09/oralis-szexre-kenyszeritette-es-megalazta-a-polgarmester-a-not-akinek-nem-volt-penze-a-gyereke-gyogyszerere
Ilyen a régi vágású kereszténydemokrácia.
zsurpubi.hu/cikk/7603-regivagasu-keresztenydemokracia-szexre-kenyszeritett-a-fideszes-polgarmester-egy-not-aki-gyermeke-gyogyszerere-kert-kolcson/
tulipan
A rohadékok, de hamar eltűntették! Nevetséges, nem tetszett, hogy közel 60 000 gyermek SZÜLETETT ,MAGYAR ANYÁKTÓL KÜLFÖLDÖN, AZ UTÓBBI 3 ÉV ALATT!!!
solidedge
Az EU udvari bolondja kitett magáért jót röhögött rajta a publikum.
egyember
Még szerencséje a Juniónak, hogy a gyengülő gazdaságokat Orbánia fantasztikus erősödése kiegyensúlyozza.
RonaGyuri
Na ez egy igazi túltolás

a derék origo.hu még rátett egy lapáttal

„A kereszténydemokrata pártokat tömörítő politikai szövetség, a CDI végrehajtó bizottsága szerdai brüsszeli ülésén a jobbközép pártszövetség alelnökeként Orbán Viktor miniszterelnök értékelte az európai politikai helyzetet a tanácskozáson”. – média oldaltól függetlenül így számolt be az eseményről.
Azonban ez kevés az origo.hu-nak és olvasóinak, ők rátettek egy lapáttal: hatalmas betűkkel színesen kiemelve: „Orbán Viktort kérték fel az európai politikai helyzet értékelésére.”! =))
libellle
Elmondta azt amit mßar elötte többszázan elmondtak. Vagyis nem mondott semmit szokása szerint mgismételte az elhangzottakat.Ugyanis egy jelentéktelen senki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.