Komoly tervekkel állt elő a politikus. Európai szintű minimálbért és munkanélküliségi ellátást vezetne be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökjelöltje - írja a Reuters. A német politikus a tagállamok vezetőinek írt levélben vázolta fel terveit arról, hogyan alakítaná át a kontinenst a következő öt évben.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
És ezt orbánnak támogatnia kell, ha nem akar segget csinálni a szájából, bár az is igaz, hogy ez sosem okozott neki gondot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
És ezt orbánnak támogatnia kell, ha nem akar segget csinálni a szájából, bár az is igaz, hogy ez sosem okozott neki gondot.
Commenter
@Macskaszem: lehet hogy most már nem fogják a V4-ek támogatni?
Eriksson
@Macskaszem: @Commenter: Nem lesz ebből bérfeszültség?
Commenter
@Eriksson: politikai feszültség inkább, de előbb úgyis meg kell hogy válasszák.
Eriksson
@Commenter: Teljesen elfogadhatatlan, hogy egy ilyen magas posztra jelölt valakinek - mint von der Leyen asszony, ilyen kicsinyes dolgokkal kelljen foglalkoznia, mint az egységes minimálbér. Teljesen úgy tesz, mintha egy mezei képviselőjelölt lenne.
Olyan hazai kampányíze van. Ha egyáltalán igaz az egész.
Macskaszem
@Eriksson: Már mért lenne ez kicsinyes dolog? Ez egy valós probléma, amivel igenis foglalkozni kell.
Eriksson
@Macskaszem: Emlékszel olyan esetre ahol Juncker bérekről tárgyalt volna?
Commenter
@Eriksson: azzal foglalkozik, amiket ő fontosnak tart(ahogy orbán sem az eü-vel foglalkozik hanem a fegyverkezéssel) sajnos), nálunk is van olyan politikus aki az alanyi jogon járó alapjövedelmet fontosnak tartotta. Nálunk azért is nehéz a helyzet, mert az etióp bérrendszerre rátették a skandináv adórendszert. A szociális háló gyakorlatilag megszűnt, és bizonyos társadalmi rétegek napról napra élnek csak, egyre szegényebben, míg egy szűk fölső réteg egyre gazdagodik. Lehet hogy von der Leyen asszony jó párost alkot majd Timmermans úrral és akkor a V4-ek visszasírják még a szerintük "alkoholista, isiászos Jean-Claude Junckert. A politika folyamatos kampányolás amúgy is. Ígéretekkel mindig tele a padlás az más kérdés hogy mi valósul meg ezekből.
görbetükör
Ha ez megvalósulna, az ennek az illibsi országnak Kánaán lenne. Mármint a pórnépnek.
Ezért nem lesz belőle semmi.
Kedves vezérünk nem hagy dirigálni Brüsszelnek, meg fogja állítani!
szocdem
A probléma az, hogy az EU - különösen a Bizottság - a Szerződések szerint nem foglalkozhat a minimálbérek kérdésével. Egy egy hangzatos parasztvakítás de jól bejött a liberálisoknak a legtöbb országban (30 éve hazudnak hülyítenek, van benne rutinjuk) orbánék - akik szintén liberálisok csak a jobb szélen- jókat röhögtek ezen, hiszen a tőke és a szabad rablás szentségét szerződés garantálja senki nem írhatja felül. HA megpróbálja bukik vagy ő, vagy az Unió.
Ettől függetlenül valóban létező problémáról van szó.
Az emberi teljesítmény értéke is beárazható egzakt tudományos alapon, épp ezért vicces hogy az orbániai bérek a rabszolgatartás költségeit se fedeznék! Nem kis torzulást okoz a piacon ez a tréfás kormányzati bérmegállapítás, no és a magántulajdon szentségét is sérti (a munkaerő magántulajdon senki nem mondhatja meg hogy azt bárki mennyiért adj a piacon- sőt ha pl hatalom rendelkezik róla és túl alacsonyan állapítja meg az értékét akkor az államhatalommal való visszaélést - az emberek kifosztását - valósítja meg! Vagyis: BŰNÖZŐ!
Gondolom a bérmegállapításba a szakszervezetek Munkáskamarák kötelező bevonása volna a megoldás - ez nyugaton így is van. De amíg a magyar munkavállalói képviseletek is osztják azt a súlyosan tudománytalan és ordas baromságot hogy a munkást a vállalkozó fizeti - az "gazdálkodja ki a bérét"- addig ebben az irányból sem várható javulás kelet-európai szinten..
Eriksson
@Commenter: azzal foglalkozik, amiket ő fontosnak tart? :)))
Commenter
@Eriksson: Hát ja. :)Egyelőre ezek csak a tervei.
Nessy
Miért? Pártunk és kormányunk kivel, mivel foglalkozik??? Nála mi a prioritás?
Eriksson
@Commenter: Na ja, és vajon mi lenne a bázis? Luxemburg, vagy Bulgária átlag?
Commenter
@Eriksson: majd kiderül, ha megválasztják és esetleg a terve valóra válik...
Eriksson
@Commenter: Gondolod, hogy minden minimálbéres elégedett lenne? Itt is, ott is?
Commenter
@Eriksson: még mindig jobb, mint a nem létező munkanélküli segély vagy a közmunka, vagy a nagyon alacsony szociális segélyek valamelyike. Nem tudom ki mennyire lenne elégedett, csak azt gondolom hogy ez esély lehet társadalmi szempontból érzékenyebb Európa felé, lehet utópia ez is.
Eriksson
@Commenter: A segélyekről nincs szó. A nyugdíjakról se. A nem minimálbéresek fizetésének emeléséről se. Mert ugye, ha a most nem minimálbéresnek kevesebb lenne a fizetése a változás után, akkor az övét is fel kellene emelni minimálra. S ha netalán a minőségi munkájával érte el a többletkeresetet, akkor az ő anyagi megbecsültsége egy tollvonással semmissé lesz?
Commenter
@Eriksson: nem hiszem hogy ezt ne tudnák kompenzálni. De ez csak terv, és lehet semmi sem lesz belőle.
kereső
@Macskaszem: ugyan már, orbánnak az meg se kottyan, hiszen naponta csinálja- olyan már nála, mint másnál a levegővétel.
Eriksson
@Commenter: Ha felszaporodik a pénzmennyiség, akkor pikk-pakk emelkednek az árak is és ott lesznek ahol a part szakad. Az inaktívak fogják kárát látni, akiket senki nem fog kompenzálni.
kereső
Kevés az információ- a konkrét információ-hogy bármit lehessen ezzel kapcsolatban mondani.A cikk is csak találgat.
kokopelli
@kereső: A mostani német min. órabér 9,19 €/óra! Melyik magyar munkaadó fizetné azt
alkamazottjának? 168óra/hónap x 9,19 ! Van egy olyan érzésem,hogy minden tagország
a saját lehetősége szerint fogja megállapítani a min.összeget!
(a 9,19 €/óra alól is vannak elég kivételek már most!!) ...kivárni és teát inni!
Nessy
@Eriksson: nem probléma! Majd a maginfláció alapján megfogják állapítani, mint manapság, hogy 3% körüli az infláció! Hiszen a mostani béremelésnek, és herdálásnak is az inaktívak látják a kárát, meg a kiskeresetűek.
Eriksson
@Nessy: Mit értesz maginfláció alatt?
Nessy
@kokopelli: Ami a mostani nyugdíj emelés alapja. Egész pontosan a neve: tisztított maginfláció. Nem tartalmazza az idény gyümölcs, zöldség, egyes élelmiszertermék, a támogatott gyógyszer, gyógyászati eszköz, az energia árakat. És még van egypár dolog, amit nem tartalmaz. Ergo a létszükséglet jó pár elemét. Ezért van a valós árak, és az ezzel számított infláció között egyre nagyobb szakadék. Persze, lehet, hogy olcsóbb lett a toronydaru, volt régen a vicc, amikor tanultuk.
Nessy
@kokopelli: Bocsánat ezt @Eriksson: számára küldtem! Időnként ugrik egyet a szöveg a monitoron.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.