Felrobbant egy rakéta sugárhajtóműve tesztelés közben egy katonai lőtéren az észak-oroszországi Arhangelszk megyében csütörtökön, a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint két ember életét vesztette, négyen pedig megsérültek.

Felrobbant egy rakétahajtómű Oroszországban, a sugárzás miatt 16 ezer embert kellett kitelepíteniFotó: Pexels

Egy folyékony hajtóanyagú rakéta hajtóműve robbant fel. A tárca közleménye szerint káros anyag nem került a légkörbe, a sugárzás szintje normális.

Az incidens Szeverodvinszktől 30 kilométerre történt. A 185 ezres város polgármesteri hivatala azt közölte, hogy

a településen a háttérsugárzás szintjének rövid idejű növekedését észlelték, de később visszaállt a normális szintre.

Valenytin Magomendov, a helyi polgári védelem parancsnoka szerint a sugárzás jelenleg nem haladja meg az óránkénti 0,11 mikrosievertet, a maximálisan megengedett 0,6 mikrosivertes szint mellett.

Igor Orlov, Arhangelszk megye kormányzója közölte, hogy a helyszínre légi mentőket küldtek, és a régió kórházai felkészültek a sérültek fogadására. Hétfőn egy hadianyagraktár robbant fel a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában. A feltehetően emberi mulasztás miatt bekövetkezett balesetben egy ember életét vesztette, nyolc pedig megsérült. A raktár 20 kilométeres körzetéből több mint 16 ezer embert telepítettek ki.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Istenem...ó be szép is emlékezni Csernobilrra...ott sem történt semmi...

Annyira nem volt veszély, hogy amikor az erőmű ügyeletes mérnöke értesítette az éjszakás orvost, hogy robbanás történt, azonnal jöjjön be, az két perc alatt bepakolta a családját a Moszkvicsába, és padlógázzal tipli..

Kiadták a körözést, de csak tíz év múlva találtak rá valahol a Bajkáltótól keletre egy faluban...

Ha valaki, ő tudta, hogy nagy a baj.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reagens
Ez aztán az ütős álhír gyártás!

Nem a rakétahajtómű felrobbanása miatt kellett embereket kitelepíteni, hanem egy hadianyag raktár felrobbanása miatt. A háttérsugárzásnak a kitelepítéshez nincs köze! Ráadásul közel normális szintre állt be!

Itt a recept! Hogyan hazudjunk haladó liberális- szocialista módon!
jesz
Istenem...ó be szép is emlékezni Csernobilrra...ott sem történt semmi...

Annyira nem volt veszély, hogy amikor az erőmű ügyeletes mérnöke értesítette az éjszakás orvost, hogy robbanás történt, azonnal jöjjön be, az két perc alatt bepakolta a családját a Moszkvicsába, és padlógázzal tipli..

Kiadták a körözést, de csak tíz év múlva találtak rá valahol a Bajkáltótól keletre egy faluban...

Ha valaki, ő tudta, hogy nagy a baj.
nezelodo
@jesz: Látod, akkor is letagadták a csillagot is az égről a hazai helytartók. Csak volt egy kis bibi. Kapcsolatai révén a szomszéd 1986 május 2-án kieszközölt egy mérést a honvédség sugárvédelmi alegységénél a frissen esett esővízben ami okkersárga meniszkuszt produkált a fehérre festett hordóban. 500 becquerel volt az eredmény. Az elsüllyedt atomtengeralattjárónál a víz a közelmúltban 100 bq volt.
jesz
@nezelodo: óvodás korunk óta jóbarátom volt egy sugárvédelemmel foglalkozó tiszt...az otthonában is tartott egy műszert, amivel a környező utcákat járta(egyenruhában) és büszkén mutogatta mindenkinek, hogy nincs veszély, a sugárzás jelentéktelen..

aztán amikor kidőlt a bili, a kocsmában bizamasan elárulta, hogy egy olyan műszert mutogatott, ami át volt kalibrálva...mert bizony sokkal nagyobb volt az érték a megengedettnél...
-ezt miért csináltad?.kérdeztem akkor még kulturáltan...-mert most fogok lakást kapni a honvédségtől, majd hülye leszek nem teljesíteni a parancsot...
nos azóta nem nézett a volt barátai szemébe, nem bocsájtott meg neki senki...el is költöztek.

...itt Budafokon a sugártani kutatóban is volt néhány ilyen aljadék...
tulipan
@reagens: Na igen, bár TE enm fiygelted, az orosz rakétaajtóművek mostanában sorra tobbangatnak! Le si maradtak rendesen, megint, az űrprogaramjaikkal! Hiába próbálod mocskolódással elterelni a figyelmet! Ez, nem nem álhír, csak mert TE véletlenül orosz-imádatban szenvedsz!!!
Yoda69
@reagens: Bocskoros, nezd mar meg ki vette at es kozolte le a hirt: MTI
Ugyhogy ne hazudozz es mocskolodj itt the naci geci. Inkabb menj ki az olba, a disznod mar vagyik utanad.
tulipan
@Yoda69: Ugyan, hófehogy! Az ilyen narancsos seggcsókosok, legfeljebb majd FELTÁMSZTJÁK még a halotakat is, caK hogy nekik legyen igazuk!!
www.atv.hu/kulfold/20190810-tobb-halottja-van-az-eszak-oroszorszagi-katonai-loteren-tortent-hajtomu-robbanasanak/hirkereso
reagens
@tulipan: Ha orosz imádat a tényekhez ragaszkodni akkor valami nagyon félre van beállítva az agyadban. Két helyszínt kutyultak össze és két történést a szenzáció és a gyűlölködés miatt.
Magyarán szoclib hazudozás ismét.
reagens
@Yoda69: Vitaképtelen vagy te bérfirkász. Ugye szavanként fizetnek hogy mocskold a magyarokat. Kár volt megtanítani egy ilyen indiai cigányt magyarul. Folyamatosan hazudozol uszítasz és gýűlölködsz. Ráadásul pénzért teszed.
tulipan
@reagens: Nagyon pontos jellemzés magadról, NEM is érdemes Vitaképtelen vagy te narancsnyik bérfirkász. Ugye szavanként fizetnek hogy mocskold a magyarokat. Kár volt megtanítani egy ilyen cseh cigányt magyarul. Folyamatosan hazudozol uszítasz és gyűlölködsz. Ráadásul pénzért teszed.
papa.49
A rakéta hajtóanyag nem sugárveszélyes ha az robbant fel, akkor mit méricskélnek !!!
A hadianyag raktárban meg gondolom volt még stikában eldugott néhány vegyibomba azért a nagy kitelepítés!!!
Szóval oroszok ti semmit nem változtok most is hazudtok, mellébeszéltek mint régen !!!
reagens
@tulipan: Ha szeretnéd hogy beszélgessek veled mutass valami értelmet. Amit előadtál eddig az csak személyeskedés. Attól hogy sértegetsz nem lesz igazad. Nem tudtad?
tulipan
@reagens: Nem "szeretném"! Egy "ilyen" hülye narancsnyik, nekem nem lehet PARTNER SEMMIHEZ!!
reagens
@tulipan: Sajnos csak személyeskedni tudsz az meg nem érdekel. Nem is megyek bele. Így agyő trágár! Beszélgess magadba.
nezelodo
@tulipan: Sosem hittem volna, hogy az orosz imádat ilyen fokra hág azok között a régi hódolóik között, akik "kikergették" őket. Volt a cégnél egy párttitkár, akinek el szokott akadni a szava ha a naaagy, és gyönyörűűű Szovjet hon került szóba. Egy baráti találkozón, a közeli orosz alakulattal is előadta a tirádáit pohárköszöntőben, a gyönyörű Szu-ról, hosszan és nyálasan, alányalva, alig lehetett kivárni a végét. Az orosz parancsnok röviden válaszolt. D. elvtárs, szép, szép, de Magyarország sem kutya... Mindenki értette rajta kívül, hogy soook a nyalás, mint most is. Persze nem szívesen mentek haza innen, aztán meg visszajöttek civilben.
tulipan
@nezelodo: Egyetértek! Ugyanakkor, hiába id akartak ezek a barom, nancsos oroszimádok, mindenáromm letromfolni, mert a HÍr IGAZ!!!
168ora.hu/kulfold/orosz-hirszolgaltatas-nem-ketto-hanem-ot-halottja-es-szamos-serultje-van-az-orosz-raketabalesetnek-172380
tulipan
@reagens: Nagyon örülök neki, narancsos seggnyaló, billegető kicsinyke, Pintyőke!!!
nezelodo
@tulipan: Majd tanulnak a mi Viktorunktól, és akkor azt közlik, ingyenes röntgen vizsgálat volt a térségben, csak azt nem teszik hozzá, hogy egy hét alatt kétszázszor.
kereső
Anno Csernobilból sem került káros sugárzás a föld légkörébe- ...az is egy fake news volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.