Az Európai Parlamentet érintő korrupciós ügyben folytatott nyomozás részként a belga rendőrség őrizetbe vette pénteken Marc Tarabella belga európai parlamenti (EP-) képviselőt, miután az EP múlt heti plenáris ülésén felfüggesztette a szocialista politikus mentelmi jogát.

Tovább durvul a brüsszeli korrupciós botrány: A belga rendőrség őrizetbe vett egy szocialista EP-képviselőt

Fotó: Pixabay cco

A Politico című brüsszeli hírportál beszámolója szerint az ügyben eljáró ügyészség megerősítette, hogy péntek reggel több razzia történt, amelyeken egyebek mellett átkutatták Marc Tarabella egy liege-i bankban őrzött széfjét, valamint több irodát a vallóniai Anthisnes városában, ahol az 59 éves politikus a polgármester.

Az ügyészség azt közölte: Marc Tarabellát az EP-t érintő korrupciós botrány ügyében folytatott nyomozás részeként vették őrizetbe és kihallgatják. Az ügyben eljáró vizsgálóbíró a következő órákban dönt fogva tartásának meghosszabbításáról és arról, hogy a szocialista EP-képviselő megjelenjen-e a bíróság előtt.

Az Európai Parlament múlt heti brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban felfüggesztette Marc Tarabella olasz frakciótársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát is. Tarabella és Cozzolino is tagadják, hogy törvénysértést követettek volna el.

Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. Közülük ketten, Kaili élettársa, az olasz Francesco Giorgi, valamint Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselő börtönben vannak. A vád ellenük bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció.

Panzeri január végén vádalkut kötött a nyomozókkal. Panzeri korábban azt vallotta, hogy 120 ezer és 140 ezer euró közötti összeget adott Tarabellának "a Katarral kapcsolatos ügyek intézésében nyújtott segítségéért".

Múlt hét végén az ügyeben illetékes belga vizsgálóbíró kiengedte a börtönből a december óta fogvatartott négy ember egyikét, Niccolo Figa-Talamancát, a korrupciós ügyekhez köthető civil szervezet, a No Peace Without Justice főtitkárát.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Majd amikor itt fognak kattani a bilincsek a korrupt maffiakormány tagjainak kacsóján.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
rács mögé a szarháziakkal és vagyonelkobzás! minden tolvaj politikusnak börtönben a helye,ez magyarországra is vonatkozik!
csak úgy....
@KisTehen: te rosszat akar 0rbánnak,rogánnak...stb? csodálkozok rajtad!
Aki Én
Ki nem szarja le, mikor ki nem látszik a fidesz a korrupcióból, a magyarok a világraszóló, Európában egyedülálló inflációból?
Ezzel csk az agyhalott fideszesek ámítják magukat.
Nézd meg feljebb...
simmering73
Majd amikor itt fognak kattani a bilincsek a korrupt maffiakormány tagjainak kacsóján.
lusta
Ebben a kis országban orrba-szájba megy a brüsszelezés.
ITT A PÉLDA, LEHET KÖVETNI!
Gyurka80
@Horizont: Alakul az szoci eu- börtönfrakció, mint nálunk 2010-ben.
Gyurka80
@Horizont: Melyik szennyre gondolsz? A maszop elnökhelyettes 500 milliójára, vagy hagyóra stb.
Gyurka80
@Horizont: Te "Pszichésen" írsz hülyeségeket!
kereső
Majd akkor kéretik "brüsszelezni" ismét, ha itthon vezetőszijon mutogatják völnert, meg rogánbúnözőantal Ádám nevű titkárát. És, ha a magyar (i)gazságügyminisztérum, külügyminisztérium, végrehajtói kar disznóólját kitakaritotta az ügyszség, az NNI...vagy akárki más a "bűnüldöző" szervek közül. Mindaddig amig ez nem történik meg, semmiféle erkölcsi alapja nincsen senkinek sem "brüsszeli mocsarat" emlegetni, mert ott láthatólag működik a jogállam- mig Magyarországon maguk a bűnt "üldözők" is gereblyézik a x@rt, amikor kormányzati korrupcióról van szó. Qrva ország!!!
ómió
Egyenként viszik az efftársakat, hogy a többi meg ránk hazudhassa magát!?
Néro2
Azta ! Megint elvittek valakit !
Hát itt a HUN-ban ez elképzelhetetlen.
Inkább kitüntetik , hogy milyen jól tud lopni.
Vagy nyalni.
Eladott Ország
@KisTehen: Olyan magas ez neked, mint bivalynak a zongora. Hosszú ideje ezt bizonyítod az öklendezéseiddel. Húzz már el. Ha rövid az emlékezeted, közelebb kell állni. Mondod te, aki Orbán és a kis ’arrogán’ seggéből kajabálsz és ontod a szarszagot magad körül. Istenem miért van az, hogy azok osszák legjobban az észt, akiknek amúgy is kevés van.
th.bing.com/th/id/OIP.ONLKoMUDibepCtEcfkcI4QAAAA?pid=ImgDet&w=191&h=265&c=7&dpr=1.56&adlt=strict

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.