Oroszország Ukrajna elleni háborúja azzal ér véget, hogy Oroszország veszít, Ukrajna pedig az Európai Unió teljes jogú tagja lesz – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben.

Bejelentette a német kancellár: Ukrajna az Európai Unió teljes jogú tagja lesz

A kormányfő pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) alapításának 160. évfordulójára rendezett ünnepség fő szónokaként elmondott beszédében kiemelte, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja egyben háború "minden elv és érték ellen, amely mellett pártunk 160 éve kiáll".

Oroszország "nem nyerheti meg, és nem is fogja megnyerni ezt a háborút" – jelentette ki a német kancellár, megerősítve, hogy hazája továbbra is "teljes erővel" támogatja Ukrajnát "a szabadság és az önrendelkezés védelmében európai nemzetként folytatott küzdelmében".

Az európai történelemnek az orosz elnök, Vlagyimir Putyin imperialista őrülete által kibontakozott keserű fejezete azzal ér véget, hogy a szabad Ukrajna teljes jogú tagként csatlakozik az Európai Unióhoz

- mondta Olaf Scholz.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
A várbeli vétó desznyó már tudja ?
Vagy kibasszátok már végre az ajtó elé , hogy ott röfögjön ?
Szavazati jog nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A globalista liberális szemléletnek van tere...
vacsi
@kereső: Így igaz, de Magyarországot nem is az oroszok tették tönkre, hanem azok, akik felszabdalták: 63 vármegyéből 19 maradt! A 75 év béke meg nem igazán stimmel: nálunk a szovjetek voltak 40 évig, Nyugat-Európában meg az amcsik. Mellesleg, nekik még most is ők diktálnak. Ukrajna földrajzilag csak a Kárpátoktól Európa, onnan Ázsia. Társadalmilag nem tudom, mi akar lenni, de európai nem (legalábbis abban az értelemben európai, ahogy azt mi elgondoljuk) - erre jó példa, ahogy pl. a kárpátaljai magyar kisebbséggel bánik! Az én véleményem meg mindig is az volt, hogy az EU-ba kár volt belépni, az bennünket, magyarokat csak kihasználni, lerabolni akar - bezzeg, amikor a jogosan járó pénzeket ki kellene fizetnie, mindenféle kifogást talál... Nem gondolom, hogy én lennék a szolga-gerincű, sokkal inkább a Te fajtád - aki úgy hajlik, ahogy a szél fújja. Én le tudok mondani az EU-ról is, ha az lesz soron.
verőce21
Nekünk fontos Ukrajna területi integritása...!
Csizmás Kond
...ukrajna az aki európát a sírba tolja.
Az amúgy is korcs, buzi, erkölcstelen, nemzettelen unióbol épp egy ilyen korrupt, gazember, sunyi társaság hiányzott.
kereső
@vacsi: Azon kivül, hogy 40 évig- és most már 4 éve hallgatod, hogy a "hanyatló nyugat", azon kivül volt háború Európában? Ugye, hogy nem. azok akik elvették...mit vettek el Magyarországtól? Magyarország nem is létezett- mint önálló állam a trianoni békeszerződésig. Az eu-tól mi csak kaptunk- nem elvettek. Akik elvettek- azok mind magyarok voltak- a rendszerváltozás utáni ellenőrizetlen és esztelen privatizációval, a kárpótlási törvénnyel- most meg orbán az "új magyar arisztokrácia"_ a nemzethy tőkésosztály megteremtésével. Mindenkinek szive joga, hogy elutasitsa az Eu-t, és ellene szavazzon- de mert itt élünk földrajzilag európa közepén- nem igazán szerencsés dolog lenne kilépni a szervezetből. Nincsenek ásványi kincseink, nincs iparunk, nincs mezőgazdaságunk, nincsenek innovációs vállakozásaink, - gyakorlatilag semmink nincs- és mert a világ nem a bezárkózó gazdaságoké - ilyen lehetőségeink mellett öngyilkosság amit mondasz.
A magad kis világában jól elvagy-és beszopod orbán hazugságait. Az, ahogyan orbánék megnyilvánulnak a jelenlegi helyzetben Ukrajnával szemben- az csak ront a még ott élő 70 ezer magyar helyzetén. Mert azon kivül, hogy felemlegetik a nyelvtörvényt- amely telhjesen egyértelmúen azt célozza, hogy Ukrajna önálló államiságát igazolandó- minden ott élő nemzetiségnek meg kell tanulnia az állam hivatalos nyelvét- nemzetiségtől függetlenül. Nálunk másképpen van ez??? Ugye nem. Talán nézz utána jobbana dolgoknak.
A jogosan járó pénzek- mi az, hogy "jogosan járó"??? Talán kezdjük azzal, hogy belépsz egy klubba- amelynek allapszabályát, szokásait, kialakult életét elfogadod, amikor könyörögsz, hogy ugyan már hagy legyek a klub tagja- mert ahhoz, hogy én is majdan olyan szinten éljek, dolgozzak mint ti- ti ehhez engem támogattok. Mig betartom mindazt, ami a klub előirása. De, ha én mert egy büdös tapló vagyok, naponta odax@rok az asztalra, beletörlöm a taknyos orrom a függönybe- és állandóan boto dugok a küllőitek közé, akkor mi is a jogosan járó?
kereső
@vacsi: Egyetlen büdös tajparaszt módhjára viselkedő klubtag miatt másik 26 álljon vigyázba, és vegye tudomásul, hogy mert az 100 0 éves államiság, meg orbán , aki nem tudja elviselni, hogy ne ő legyen az uralkodó-igazodjon mindeki hozzá, és tejbetök(különleges) országához. Ti, orbánnal az élen nem a hazaszeretet mintái vagytok, hanem a haza elveszejtői. Nektek tényleg ázsiában- az uralon túl van a helyetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.