Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdai Fórumon mondott beszédet.

Nem Oroszország kezdte a háborút Ukrajnában, épp ellenkezőleg: ők be akarják fejezni – állítja Putyin Mikhail METZEL / POOL / AFP

Nem mi kezdtük az úgynevezett háborút Ukrajnában. Épp ellenkezőleg, megpróbáljuk befejezni

– jelentette ki Putyin orosz a csütörtöki Fórumon.

Az index.hu szemléje szerint a beszédét a rendezvény fontosságának hangsúlyozásával kezdte, mivel szerinte Oroszország „lényegében egy új világ építésének feladata” előtt áll. Kiemelte, hogy országa a Szovjetunió összeomlása utáni legnehezebb időszakon van túl, és

bekapcsolódtak egy új, számukra igazságosnak tűnő világrend megteremtésébe.

Putyin az ukrajnai háborúval kapcsolatban arról beszélt, hogy nem szerveztek államcsínyt, és nem próbálták Donbászt ágyúzással és bombázással engedelmességre kényszeríteni.

Oroszország hatalmas területével kapcsolatban kijelentette, hogy nem áll érdekükben újabb területek meghódítása, mert „még fejlődniük és felfedezniük is kell”.

De megjegyezte, hogy az ukrajnai különleges műveletre azért van szükség, hogy a „nyugati agresszióval” szemben fellépjenek.

Szerinte a Nyugat elvesztette a realitásérzékét, és ellenséget csinál azokból, akik nem hajlandók követni a tevékenységét. Egyúttal dicséretesnek nevezte az indiai hatóságok függetlenségét, bár szerinte a Nyugat most „hízeleg” az országnak, és ellenséget próbál formálni a muszlimokból, és Kínából. Kiemelte, hogy a Nyugat, és főleg az Egyesült Államok nem csak szabályokat hoz, hanem utasítást is ad arra, hogyan kell viselkedni, ami szerinte egyértelműen gyarmati gondolkodásmód.

Forrás: Index.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Putyler, nagyon vastagon bőrözött a pofád!!!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fenyöfa58
@Őrnagy: TOROCKAI /VÉRBIRÓ UNOKA / féle ??? DÖGÖLJ MEG !!!
Fenyöfa58
@Őrnagy: FOSNAGY !! HA TE liberálisnak képzeled magad ,akkor nagyon megZAKKANTÁL !!! IRÁNY AZ OPNI !!! Bocs megszünt! KÁR!!!
Fenyöfa58
@Őrnagy: FOSNAGY!! AKKOR MESÉLHETNÉL HOGY A DUBRINCSAL HOGYAN TÖCSKÖLITEK A CSILLÉKET???
Foxley
lehet @nem csak hùgy szar is esetleg tudja
Fenyöfa58
@Őrnagy: Akkor mégis kifizet ,hogy ennyire húlyének kőll magadat mutatni !!???A MACSKÁMnak megmutattam a képedet 2 perc mulva ELVETÉLT !!!
Dr. Proktor
@Őrnagy: Kényszerlépés lenne ezek szerint az is ha bevinnék neked egy balhorgot!
Szerinted...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.