Rendkívüli uniós csúcsot hívott össze keddre videókonferencia formájában Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, aki a tagállami vezetőknek szóló meghívólevelében fontosnak nevezte, hogy az EU közös álláspontot, világos és egységes irányt alakítson ki az Izraelben történt események és a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Rendkívüli: megmozdul az EU a terror ellen

Fotó: 123rf.com

Charles Michel meghívólevelében azt írta, az Európai Uniónak a humanitárius segítségnyújtás biztosítása, valamint a konfliktus regionális elmérgesedése és a humanitárius jog megsértésének elkerülése érdekében kell fellépnie.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a konfliktus jelentős, szélesebb körű biztonsági következményekkel járhat, ami fokozhatja az Európában élő közösségek közötti feszültséget és táplálhatja a szélsőséges nézeteket is.

Fontosnak nevezte a regionális szereplőkkel fenntartott kapcsolatok fenntartását, majd ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

soha nem szabad szem elől tévesztenünk annak fontosságát, hogy a közel-keleti békefolyamatban megerősített erőfeszítések révén a kétállami megoldáson alapuló tartós és fenntartható békére törekedjünk.

Michel végezetül annak veszélyére hívta fel a figyelmet, hogy a konfliktus elől menekülők nagyszámban vándorolhatnak olyan szomszédos országokba, ahol már most is jelentős számú menekült tartózkodik. A helyzet nem körültekintő kezelése esetén fennáll a veszélye, hogy ezek a migrációs hullámok továbbterjednek Európára – tette hozzá az Európai Tanács elnöke.

A rendkívüli, videókonferencia formájában tervezett EU-csúcs kedden 17.30-kor kezdődik.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Olyan helyzet állt elő, amellyel senki nem számolt. A két arab nép konfliktusát már réges-régen rendezni kellett volna.
Mindazonáltal szinte érthetetlen, hogy azok a népek, amelyek az ókorban letették a tudományok alapjait, ma képtelenek a társadalmi fejlődésre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Olyan helyzet állt elő, amellyel senki nem számolt. A két arab nép konfliktusát már réges-régen rendezni kellett volna.
Mindazonáltal szinte érthetetlen, hogy azok a népek, amelyek az ókorban letették a tudományok alapjait, ma képtelenek a társadalmi fejlődésre.
rokker33
És a Németországban Franciában Dániában Svédeknél történt a nigger migránsok által elkövetett terror cselekményeket mikor fogják kivizsgálni,vagy ez nem olyan fontos??Nem kell beleavatkozni sem az ukrán sem az Izraeli háborúba,mert ha mi leszünk bajban rajtunk sem fog segiteni senki! Van Európában sokkal nagyobb probléma és az a migráció által elkövetett TERROR CSELEKMÉNYEK amiről a mai napig hallgat prüsszel és a zeurópai junió ... :(
csak úgy....
0rbán kicsí szívecskéje repes az örömtöl ha ezeket a sötét faxokat olvasgatja : @Philip Marlowe: @Maccska: @KisTehen: @rokker33:
Nyírfa
@KisTehen: 12.47., 12.49

Soha nem tudod, mikor, mit , hová írjál. Időtől, helytől, témától függetlenül repkedsz a mondanivalóddal. Koncentráld és konkretizáld a gondolataidat, ahhoz szólj hozzá, amit az éppen kommentált cikk tárgyal. Nem érdekel, hogy fizetett troll vagy-e, netán egy , a fejlődésében megrekedt ember, csak már olyan feltűnően csinálsz idiótát magadból, hogy megsajnáltalak.
jáger laszló
+oldás
1-1 független zsidó és palesztin állam létrejötte
Ameddig ez nem jön létre
béke sem lesz a Közel-Keleten!!
Én így látom a +oldást!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
@Nyírfa: "Nem érdekel, hogy fizetett troll vagy-e, netán egy a fejlődésében megrekedt ember, csak már olyan feltűnően csinálsz idiótát magadból, hogy megsajnáltalak."

De legalább tejet adna.
Peller Anikó
@Nyírfa: Jaj, te. A macskáimnak jó lenne.
Peller Anikó
@Nyírfa: 12:05, Suméria, perzsia, india, alexandria valóban. A pópáik a bűnösök, az idióta keményvonalas vallásukkal sikerült az arabokat olyan mértéktelenül lebutítani, hogy semmi más nem maradt belőlük csak az alak agbár és a siránkozás. Mi is rajta vagyunk.
Nyírfa
@Peller Anikó: 14.51

Bocsánat! Nem tudtam, hogy vannak macskáid! :)
Nekem csak növényeim, ők inkább vízzel élnek. :)
Nyírfa
@Peller Anikó: 14.58

Egyiptom a maga idejében a kor legfejlettebb állama volt. A Nílus vizét öntözőcsatornákon keresztül vezették a földekre, az építészetük fenomenális.
Asztrológia, orvostudomány , fizika, alkímia : Észak-Afrikától az Eufráteszig maradandót alkottak.
A vallás...nem vagyunk egyedül azzal a véleményünkkel, hogy a hitben hatalmat látó egyházak minden bűn letéteményesei.
Toller Béla
Nehéz lenne valami jót állítani manapság az arabok hozzájárulásáról, akármi pozitív dologhoz ! A lényeg az, hogy a terrorizmus ellen csak úgy lehet küzdeni, ha mindenki ellen vagyunk, aki a terroristákhoz köthető, azokkal üzetel vagy szóbaáll. És persze, mindenkinek élveznie kell az általunk adható maximális segítéséget, aki küzd ellenük !
ómió
Egyebet se tesztek, idióta, mint a terrorimádó migráncsaitokat osztogatnátok szét Uniószerte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.