Rendkívüli uniós csúcsot hívott össze keddre videókonferencia formájában Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, aki a tagállami vezetőknek szóló meghívólevelében fontosnak nevezte, hogy az EU közös álláspontot, világos és egységes irányt alakítson ki az Izraelben történt események és a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Rendkívüli: megmozdul az EU a terror ellen

Fotó: 123rf.com

Charles Michel meghívólevelében azt írta, az Európai Uniónak a humanitárius segítségnyújtás biztosítása, valamint a konfliktus regionális elmérgesedése és a humanitárius jog megsértésének elkerülése érdekében kell fellépnie.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a konfliktus jelentős, szélesebb körű biztonsági következményekkel járhat, ami fokozhatja az Európában élő közösségek közötti feszültséget és táplálhatja a szélsőséges nézeteket is.

Fontosnak nevezte a regionális szereplőkkel fenntartott kapcsolatok fenntartását, majd ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

soha nem szabad szem elől tévesztenünk annak fontosságát, hogy a közel-keleti békefolyamatban megerősített erőfeszítések révén a kétállami megoldáson alapuló tartós és fenntartható békére törekedjünk.

Michel végezetül annak veszélyére hívta fel a figyelmet, hogy a konfliktus elől menekülők nagyszámban vándorolhatnak olyan szomszédos országokba, ahol már most is jelentős számú menekült tartózkodik. A helyzet nem körültekintő kezelése esetén fennáll a veszélye, hogy ezek a migrációs hullámok továbbterjednek Európára – tette hozzá az Európai Tanács elnöke.

A rendkívüli, videókonferencia formájában tervezett EU-csúcs kedden 17.30-kor kezdődik.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Olyan helyzet állt elő, amellyel senki nem számolt. A két arab nép konfliktusát már réges-régen rendezni kellett volna.
Mindazonáltal szinte érthetetlen, hogy azok a népek, amelyek az ókorban letették a tudományok alapjait, ma képtelenek a társadalmi fejlődésre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Nyírfa: Jaj, te. A macskáimnak jó lenne.
Peller Anikó
@Nyírfa: 12:05, Suméria, perzsia, india, alexandria valóban. A pópáik a bűnösök, az idióta keményvonalas vallásukkal sikerült az arabokat olyan mértéktelenül lebutítani, hogy semmi más nem maradt belőlük csak az alak agbár és a siránkozás. Mi is rajta vagyunk.
Nyírfa
@Peller Anikó: 14.51

Bocsánat! Nem tudtam, hogy vannak macskáid! :)
Nekem csak növényeim, ők inkább vízzel élnek. :)
Nyírfa
@Peller Anikó: 14.58

Egyiptom a maga idejében a kor legfejlettebb állama volt. A Nílus vizét öntözőcsatornákon keresztül vezették a földekre, az építészetük fenomenális.
Asztrológia, orvostudomány , fizika, alkímia : Észak-Afrikától az Eufráteszig maradandót alkottak.
A vallás...nem vagyunk egyedül azzal a véleményünkkel, hogy a hitben hatalmat látó egyházak minden bűn letéteményesei.
Toller Béla
Nehéz lenne valami jót állítani manapság az arabok hozzájárulásáról, akármi pozitív dologhoz ! A lényeg az, hogy a terrorizmus ellen csak úgy lehet küzdeni, ha mindenki ellen vagyunk, aki a terroristákhoz köthető, azokkal üzetel vagy szóbaáll. És persze, mindenkinek élveznie kell az általunk adható maximális segítéséget, aki küzd ellenük !
ómió
Egyebet se tesztek, idióta, mint a terrorimádó migráncsaitokat osztogatnátok szét Uniószerte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.