Az egész országot megrázta a hír, hogy az úszósportban kivételes eredményeket elérő, évtizedek óta köztiszteletben álló Kiss László szövetségi kapitányról kiderült: csoportosan elkövetett nemi erőszakért ült börtönben.

A botrány kirobbanásakor úgy tűnt, hogy Kiss László lemondásával – amely tegnap végre meg is történt – az Úszószövetség végérvényesen lemoshatja magáról a szövetségi kapitány múltja okozta szégyent. Gyárfás Tamás, az Úszószövetség elnöke tett róla, hogy ne így legyen – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Gyárfás Tamás előbb hétköznapias természetességgel vallotta be, hogy ismerte Kiss múltját, majd úgy tett, mintha mindenkinek ismernie kellett volna a fél évszázada szunnyadó bűnöket. Ebbe beletartozott Kiss László wikipedia oldalának utólagos átírása – azzal az állítással, hogy ott mindig is szerepelt Kiss múltja – és az olyan állítások, hogy „mindenki tudott róla, de senki sem beszélt”.

Gyárfás Tamás lemondását követeli a DK

Ezután következett az az érvelés, hogy Kiss tette „jogilag elévült”, majd hamarosan jött a bűnök elmismásolása: Kiss „okkal vagy ok nélkül” kapta meg büntetését. Legvégül már a kegyeletsértés határait súroló áldozathibáztatást hallhattuk, miszerint az azóta elhunyt áldozat „könnyen kapható volt” csoportosan elkövetett nemi erőszakra.

A Demokratikus Koalíció azt javasolja Gyárfás Tamásnak, hogy nyújtsa be a lemondását! A DK szerint Gyárfás sajnos részese lett az elfogadhatatlan bűn relativizálásának, ezért ő maga is elfogadhatatlanná vált – áll a közleményben.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tádé
@rapier: te gyógyíthatatlan vagy! Neked még Lázár János sem tudna megbocsájtani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rapier
Gyárfás helyében nyilatkoznék, hogy azt javaslom a DK-nak oszoljon fel!
Jozefina
Gyárfás elégge kétkulacsos játékos. Nem rázná meg a magyar vizisportot, ha lelépne!!!
prime777
@rapier: Ma Magyarországon divat lett védelmezni a csalást, lopást,hazugságot.
De most már a nemi erőszakot is.
Annyira átlátszó vagy.
Gyurcsányról derülne ki ilyen itt komcsiznál meg vernéd az asztalt ,hogy le se ülte a geci komcsija,és ez nem évül el soha.
Börtönbe vele!
Szégyen amit itt művelsz.
Ugyan ki küldhetett ide.
Tádé
@rapier: te gyógyíthatatlan vagy! Neked még Lázár János sem tudna megbocsájtani.
Tádé
@prime777: kérdezed, hogy rapiert kiküldhette?
A gy.t. a k.l. a dr.k.gy. soroljam tovább?
Szeretném látni azt a dokumentumot, melynek alapján a Polgár család felhatalmazta dr. k.gy.-t, hogy nevükben nyilatkozzon!
Arra is kiváncsi lennék, hogy dr.k.gy. hogyan szerezte meg a diplomáját.
silber13
@rapier: Sokan itt neked is javasolnának valamit!
silber13
@Kristóf Péter: Na arra a diploma szerzésre én is kiváncsi lennék...
Tádé
A képen láthatónak a kezéből valami hiányzik!
Tádé
A szponzorok kezdenek kihátrálni a MÚSZ támogatói közül.
Köszönet gy.t.-nek és k.l.-nak.
rapier!
Most maradj csendben!
1magyar
Az úszósportban az úszók nyertek, nem az edző. Nehogy már csak az edző érdeme legyen bármi, amiért iszonyú sokat dolgoznak a sportolók!
Sőt! Ha nincs elkötelezett tehetség ezek semmit nem érnek magukban.
világlátó
Vajon kiknek áll érdekében éppen most szétszedni a magyar úszósportot?Talán kell a VB.-re tervezett pénz a várban épülő miniszterelnöki palotára ?
Egy ilyen , hajánál fogva előrángatott ügyet éppen most kirobbantani csak felső utasításra lehetett. Az érdekelt újságírónak komoly ajánlatot tehettek a legfelsőbb körökből, vagy pedig egy rosszindulatú, felelőtlen firkász, aki abban leli örömét, hogy ilyen, 50 évvel ezelőtti ügyet tud prezentálni.Az összes erre rámozduló, pedig komolytalan, lelkiismeretlen, - mondhatnám ostoba - mert ahogy látom senki nem kezeli ezt a helyén . Országos botrányt kreáltak ebből , feláldozva egy kiváló sportembert, feláldozva a hazai úszósport presztizsét, a magyar sport politika tekintélyét.Ez a botrány nagyon kellett egy ettől súlyosabb botrány eltakarására.
De vajon melyik botrány eltakarására? Mert botrányban nincs hiány nálunk. Vagy Orbán és strómanja égbekiáltó vagyongyarapítása, vagy Matolcsy disznóságai jöhetnek számításba.Talán még a Habony , vagy az Endru Vajna , esetleg az Off Shore lovagok viselt dolgai . Az is lehet hogy a népszavazást megelőző kormányrendelethez időt kell nyerni?
A botrányos politikai élet működik, akár a magyar reformok.
wagabund
..." A Demokratikus Koalíció azt javasolja Gyárfás Tamásnak,"...

...azt javasolja? gyárfás meg leszarja...

kedves dk!... talán a sarkára kellene állni a pártnak...de ne így...
justhpeter
Jó volna, ha a DK Orbán elleni küzdelemre tartogatná az erejét. Azt a keveset, ami van.
krumpli
Az emút nyóc év.. a DK, és Gyurcsótány keverése történik megint !!! Nyáron Olimpia, jövőre Vizes VB, nehogy minden rendben menjen... :P Hehe.
Szebb jövőt !
rapier
@silber13: Ha sokan lennétek, most nem Orbán Vikltornak hívnák a miniszterelnököt! :o)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.